Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ; ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ; ΕΝΑΣ ΜΟΙΧΟΣ; ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ;

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ: “ΟΧΙ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!” ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΧΩ, ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:

1) Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ:

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ, ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΕΠΕΜΕΝΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΠΟΤΕ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ: “ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
-ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ; / -ΜΠΟΡΩ.
-ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ; / -ΜΠΟΡΩ.
-ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ; / -ΜΠΟΡΩ.
-ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΣ; / ΜΠΟΡΩ.
-ΩΡΑΙΑ! ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Ο ΝΕΟΣ ΤΗΡΗΣΕ ΟΣΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΧΟΤΑΝ ΣΦΟΔΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ.
-ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ, ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ, ΝΑ ΝΗΣΤΕΥΕΙΣ, ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΣΑΙ; / -ΝΑΙ.
-ΑΝΤΕ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΑΛΙ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΛΑΜΠΕ. ΕΙΧΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ. ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ. ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:
“ΑΥΤΟΣ ΠΗΓΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ”.
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ Ο ΘΕΟΣ , ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΝΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ, ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

2) Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ: ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ -ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ- ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ” ΤΟΥ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΟΜΨΑ).
ΚΑΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 80 ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ. ΕΚΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗ, ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ. ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΗΔΕΨΟΥΝ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΗ-ΛΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΙΣΑΓΙΑ.

3) Ο ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΞ ΔΑΥΙΔ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗ ΒΗΡΣΑΒΕΕ, ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΘΕΙ. ΕΤΣΙ, Ο ΔΑΥΙΔ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ: ΜΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΝΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΝΑΘΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΑΥΣΕ ΠΙΚΡΑ. ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο Ν’ ΨΑΛΜΟΣ!
4) Ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΛΗΣΤΗΣ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ Ο ΕΝΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ: “ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!”
Ο ΑΛΛΟΣ, Ο ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΙΩΠΟΥΣΕ. ΜΕΤΑ ΕΠΕΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΛΗΣΤΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ: “ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ -ΑΘΕΟΦΟΒΕ- ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ! ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΑΞΑΜΕ: ΚΛΕΨΑΜΕ, ΑΤΙΜΩΣΑΜΕ, ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ, ΣΦΑΞΑΜΕ… ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΠΡΕΠΟ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!”
ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΠΕ: “ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ, ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ!”
ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΣΧΟΛΙΑ:
Α) ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ Ή ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!
Β) Η ΑΓΑΘΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ!
Γ) Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ!
Δ) Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ – ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ!
Ε) ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΕΦΤΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ!
ΣΤ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΩΤΟ ΥΙΟ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!
Ζ) Ο ΘΕΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΕΣ.
Η) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Π.Χ., ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΧΟ, ΤΟΝ ΠΟΡΝΟ, ΤΟ ΛΗΣΤΗ, ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ!
Θ) ΟΜΟΙΩΣ, ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, Π.Χ., ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ!
Ι) ΓΙΑΤΙ, ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΟΤΙ “ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΕΣΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ”!
ΙΑ) ΓΙ’ ΑΥΤΟ: “ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ”!
ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ) ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗΣ. “ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ”, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ)
Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : Είναι απλό και λέγεται “Μετάνοια”
ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com
ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου