Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμος για τις διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας.

Τρεις πρόσθετες ταξιαρχίες πεζικού αναπτύχθηκαν στην περιοχή, μαζί με τάγμα πυροβολικού και εφεδρικούς από την αεροπορική άμυνα και άλλες μονάδες.Ισραηλινοί στρατιώτες κάθονται στην κορυφή του κινητού πυροβολικού κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, στο νότιο Ισραήλ, στις 27 Μαρτίου 2019. (AP Photo / Tsafrir Abayov)

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμος για διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας που σχεδιάζονται για το Σάββατο, την Ημέρα της γης των Παλαιστινίων και πιθανή εκδήλωση βίας.
Η ημερομηνία σηματοδοτεί επίσης ένα χρόνο από την έναρξη εβδομαδιαίων βίαιων διαμαρτυριών κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Γάζας, που είναι γνωστά ως Μάρτιος της Επιστροφής, τα οποία κατά καιρούς έχουν κλιμακωθεί σε ανταλλαγές πυρκαγιάς μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών τρομοκρατικών ομάδων στον παράκτιο θύλακα, αυτή την εβδομάδα.
"Τα στρατεύματα του IDF έχουν ολοκληρώσει τις επιχειρησιακές προετοιμασίες για τα γεγονότα της Ημέρας της Γης στη νότια περιοχή και συνεχίζουν να αυξάνουν την ετοιμότητα για πιθανή κλιμάκωση της βίας που προκαλείται από βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών", ανέφερε ο στρατός σε δήλωση.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι είχε διατάξει τον στρατό να προετοιμαστεί για μια "εκτεταμένη εκστρατεία" εάν οι διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός κατά της Αιγύπτου αποτύχουν.
Πριν από τις διαμαρτυρίες και τις ταραχές που αναμένονται για το Σαββατοκύριακο, οι Ισραηλινη Άμυνα έστειλε τρεις επιπλέον ταξιαρχίες στα σύνορα με τη Γάζαςμαζί με ένα τάγμα πυροβολικού και κάλεσαν στρατιωτικούς από την αεροπορική άμυνα και άλλες επιλεγμένες μονάδες.
Ο στρατός επίσης ακύρωσε την άδεια του Σαββατοκύριακου για όλους τους στρατιώτες που βρίσκονταν στη Νότια Διοίκηση.
"Τα στρατεύματα λαμβάνουν ενημερώσεις και διεξάγουν ελέγχους ετοιμότητας και ασκήσεις προσομοίωσης πιθανών σεναρίων", ανέφεραν οι στρατιωτικοί.
Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας ο αρχηγός του προσωπικού του IDF, κ. Aviv Kohavi, "πραγματοποιεί εκτιμήσεις κατάστασης, συζητά πιθανά σενάρια και εγκρίνει επιχειρησιακά σχέδια", δήλωσε ο στρατός.

Ο Κοχάβι διέταξε επίσης να ολοκληρωθούν όλες οι προετοιμασίες μέχρι την Παρασκευή.
Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε την Πέμπτη μια περιοχή που γειτνιάζει με τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να παρακολουθήσει την ανάπτυξη των μονάδων IDF στον τομέα. Πήγε στις ζώνες σταδιοδρομίας και έλαβε ενημέρωση ασφαλείας από τον κυβερνήτη των δυνάμεων εδάφους, κ. Kobi Barak, και από διοικητές τμημάτων και ταξιαρχίες.
Στη συνέχεια, ενώ παρακολούθησε τελετή στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μια "εκτεταμένη εκστρατεία" στη Λωρίδα της Γάζας σε περίπτωση ανάγκης.
"Σφίγουμε το δαχτυλίδι ασφαλείας γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας", ανέφερε ο Νετανιάχου. "Πρόσφατα διέταξα να ενισχυθούν οι μονάδες, να προστεθούν εργαλεία για την προετοιμασία μιας εκτεταμένης εκστρατείας. Όλοι οι πολίτες του Ισραήλ γνωρίζουν ότι εάν είναι απαραίτητη μια εκτεταμένη εκστρατεία - θα το κάνουμε, ισχυρά και με ασφάλεια, αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες ».

Εν τω μεταξύ, ο IDF δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο είπε ότι έδειξε στρατεύματα τις τελευταίες μέρες να προετοιμάζονται για μάχες μέσα στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης για  πόλεμο και αγώνες από σπίτι σε σπίτι παρόμοιες με τις συνθήκες στη Λωρίδα.
Volume 90%
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL :Corfiatiko.blogspot.com


Όγκος 90%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου