Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Νέα επεισοδιακή διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Αλβανία (φώτο + βίντεο).

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία διοργάνωσε ακόμα μία αντικυβερνητική συγκέντρωση σήμερα μπροστά στο κοινοβούλιο της χώρας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha
έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας.
"Έντι Ράμα, σε ενθαρρύνω να προβληματιστείς, γιατί δεν σου έχει μείνει πολύς καιρός σ' αυτό το γραφείο".

«Δεν φοβόμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω. Η μάχη μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους ανθρώπους σαν να ήταν πρόβατα», είπε ο Basha.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συνέκρινε τον πρωθυπουργό Rama με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, αυτή η συμμορία των εγκληματιών έκλεψε κάθε άτομο στη χώρα. Ο πρωθυπουργός έκανε τις τιμές απρόσιτες για δεκάδες χιλιάδες αλβανικές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν σήμερα τους λογαριασμούς τους. Αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου, καταστρέφει εκατοντάδες επιχειρήσεις, αναγκάζοντας πολλούς να εγκαταλείψουν τη χώρα», ήταν μερικές από τις κατηγορίες που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας.
Μετά την ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης, οι διαδηλωτές πήγαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου ψέκασαν με μαύρη μπογιά.
Ο Ράμα αντιδρά μετά την πράξη της αντιπολίτευσης
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Ράμα αντέδρασε μετά την πράξη της αντιπολίτευσης. Ο Ράμα δημοσίευσε ένα βίντεο της στιγμής του ψεκασμού της μπογιάς συνοδευόμενου από τη λεζάντα: «Είμαστε έτοιμοι να εξάγουμε το καλύτερο προϊόν που χρειάζεται για να αμαυρώσουμε την Αλβανία».

Η κρίση
Όπως υπογραμμίζει το IBNA, εχουν περάσει πάνω από δύο μήνες που μια σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν εξαπλωθεί στη χώρα. Η αντιπολίτευση, η οποία εκπροσωπείται από το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, ζήτησαν την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών. Η αντιπολίτευση απαιτεί επίσης οι εκλογές αυτές να οργανωθούν από μια προσωρινή κυβέρνηση για φόβους εκλογικής νοθείας. Στο πλαίσιο των μέτρων για την άσκηση πιέσεων εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, η αντιπολίτευση αποφάσισε επίσης να μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο. Ωστόσο, αυτό έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, η οποία παρότρυνε την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο κοινοβούλιο και να αναλάβει τις ευθύνες της στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα δημοκρατικό σύστημα....
himara.gr

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου