Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες της Χαμάς, συμφωνούν για την ηρεμία.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, έχουν συνάψει προκαταρκτικές συμφωνίες για την αποκατάσταση της ηρεμίας στα σύνορα της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.Ο διαδηλωτής πετάει βράχους στα ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα της Γάζας

Μια πηγή που συμμετείχε στο διάλογο με τον αιγυπτιακό διαμεσολαβητή είπε, σύμφωνα με το Channel 13 News , ότι οι παλαιστινιακές αραβικές παρατάξεις συμφώνησαν να τερματίσουν τις νυχτερινές διαδηλώσεις.
Το Ισραήλ, σε αντάλλαγμα, θα διευκολύνει τους περιορισμούς στην περιοχή αλιείας, θα επιτρέψει τα χρήματα του Κατάρ στη Γάζα και θα συνεχίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι φατρίες έχουν συμφωνήσει ότι η πλήρης κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει το Σάββατο, σύμφωνα με το Kan 11 News .
Εν τω μεταξύ, το μέλος του πολιτικού κόμματος της Χαμάς,Khalil al-Hayya, δήλωσε, σύμφωνα με την Walla! Ειδήσεις , ότι το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των συμφωνιών με το Ισραήλ θα καθοριστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιέ, υπαινίχθηκε ότι εάν οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός δεν επιτύχουν σύντομα, ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει.
"Συνεχίζουμε τον μαραθώνιο των συνομιλιών με την Αίγυπτο για να καταλήξουμε σε σοβαρές αντιλήψεις που το Ισραήλ θα τιμήσει", δήλωσε ο Χανιέι. «Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι και οι επόμενες ώρες θα αποφασίσουν ποια κατεύθυνση θα πάρουμε».
Την Πέμπτη το βράδυ, αξιωματούχοι της Αιγύπτου προειδοποίησαν τη Χαμάς ότι "τυχόν λάθη από μέρους σας το Σάββατο μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο με το Ισραήλ".
Τα σχόλια αναφέρονται στις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες της Ημέρας της Γης το Σάββατο κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, για τις οποίες προετοιμάζεται η IDF .
Τη Δευτέρα, ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι στην περιοχή Σαρόν, τραυματίζοντας επτά άτομα. Η Χαμάς υποστήριξε αρχικά ότι ο πυραύλος εκτοξεύτηκε κατά λάθος, αλλάζοντας αργότερα την ιστορία τους λέγοντας ότι "ο κακός καιρός" προκάλεσε την εκτόξευση.
Ωστόσο, την Τρίτη η Χαμάς αναγνώρισε ότι η εκτόξευση ήταν πράγματι σκόπιμη και διεξήχθη με εντολή του Ιράν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙSRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου