Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ...

ΝΑΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ
Κοινοποιεί ο Γεωκών
Την κάθε παραβολή που σας λέγω παιδιά μου, την τοποθετώ ανάμεσα σ’εσάς, στην πράξιν σας και στα λόγια Του Θεού,  γιατί μέσα από τις παρομοιώσεις και τις πράξεις σας θα διδαχθείτε.

Όποιος διδάσκεται δε από τις πράξεις του δεν ξεχνάει, και μέσα από τον λόγον Του Θεού θα φωτιστείτε, γιατί αν δεν περάσετε από κάποιον δρόμο, πως θα τον μάθετε ;  αυτή δε η φράσις παιδιά μου συνδέεται με το εξής :  

Αν σας μιλήσουν μόνον για τον Θεόν και δεν Τον αγγίξετε, πως θα τον γνωρίσετε ;  παιδιά μου αν σας ρωτήσουν  «πως μπορεί Ο Θεός κάθε ημέρα να ομιλεί με εσάς ( με τα παιδιά του)» να τους πείτε :  επειδή είμαστε αμαρτωλοί, γι’αυτό έχουμε πέσει στην αγκαλιά του.


Και αν θα ρωτούσαν Το Θεόν, θα Τους έλεγε «Ναι τους έχω στην αγκαλιά μου και τους καθαρίζω τις αμαρτίες τους», δεν λέτε εσείς, όταν δείχνετε κάποιον,  «αυτός είναι ο πατέρας μου;»  

Όταν πείτε δε αυτά τα λόγια , να πείτε επίσης :

ΝΑΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ, γι’αυτό και είμαι στην αγκαλιά Του .

Παιδιά μου, ακούστε, ότι σας λέγω και ότι εξηγώ δείχνει πόσην αγάπην έχει Ο Χριστός για όλον τον κόσμον.

Όμως όταν τα διαβάσουν αυτά που σας λέγω και γράφετε, δικαίωμα τους είναι να τα πιστεύουν η όχι, εγώ απλώς εξηγώ,  αλλά Ο Κύριος  τοποθετεί τα λόγια Του, στις καρδιές , στις ψυχές και στον νουν των ανθρώπων.

Όμως όταν εσείς χάνετε την ισορροπία αυτήν,  άλλα θα καταλάβει ο νους και άλλα η ψυχή, είναι σαν να δέσετε στον μώλο ένα καράβι μεγάλο, με πετονιά, τότε φταίει το καράβι που είναι η ψυχή σας, η ο καπετάνιος,  δηλαδή ο νους σας,   που ξέχασε να το δέση σωστά ;

Τότε το καράβι, πάλλεται με τις φουρτούνες, χτυπιέται άγρια από τα κύματα με αδυναμία να προστατευτεί, επειδή έχει χάσει τον καπετάνιο, δηλαδή η ψυχή έχει χάσει τον νουν, και εγκλωβίζεται το καράβι σε βράχους και ότι απομείνει μετά!

Μακάρι ο καπετάνιος να μετανοήσει γρήγορα και να προφτάσει το καράβι, πριν γίνει θρύψαλα και να το πάει σε ωραίες θάλασσες και σε χέρια Αγγέλων να το πάει για επισκευή, γιατί εκεί είναι οι καλοί μάστορες.

Τότε το καράβι, θα το φέρει σε ισορροπία ο καπετάνιος και μόνον σε φως θα κινείται πλέον, αλλοίμονο σου καπετάνιε ( δηλ. νου ) που έχεις γνώσεις πολλές αλλά η υπερηφάνεια σου, είναι περισσότερη από τις γνώσεις σου.

Γιατί τότε οι γνώσεις σου αυτές, θρύψαλα στα βράχια θα γίνουν και εσύ θα μείνεις μόνον με το σωσίβιο, διότι θα καταστραφεί το καράβι.

Αυτά βεβαίως είναι μεταφορικά, το σωσίβιο είναι η τελευταία ελπίδα σωτηρίας, που είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Γιατί Ο Χριστός περιμένει έστω και την τελευταία στιγμήν της ζωής σας να μετανοήσετε.


Σημείωση του  Γεωκών

Αυτό το κείμενο είναι ένα μικρό μέρος από τα δεκάδες κείμενα που μου έχουν δοθεί από ΓΕΡΟΝΤΑ από το 2013 μέχρι σήμερα δεν είχα πρόθεση να τα κοινοποιήσω αλλά βλέποντας ότι τα γεγονότα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα αποφάσισα να αρχίσω να τα δημοσιεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου