Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΜΟΝΟ ΤΟ 5 ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…

Ω, ΝΑΙ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 5 ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ; ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

“Μέ ἔλεγε μιά ψυχή: Εἶδα στόν ὕπνο μου, ὅτι βρισκόμουν στό Κοιμητήριο τῆς Ἀναστάσεως στόν

Πειραιᾶ. Χιλιάδες σταυροί… Σέ κάθε δέ τάφο πάνω, ἦταν καί μία σημαία μαύρη.
Καλά δέν εἶδες καμμία λευκή σημαία; τόν ρώτησα.
Εἶδα μερικές λευκές, μέ ἀπάντησε. Καί ἀπό περιέργεια πῆγα νά δῶ, σέ ποιούς ἀνῆκουν αὐτές οἱ λευκές σημαῖες. Καί διαπίστωσα, ὅτι ἐπί τό πλεῖστον ἀνῆκαν σέ μικρά παιδιά. Ὑπῆρχαν καί μερικές, πού ἀνῆκαν σέ μεγάλους. Ὅλες οἱ ἄλλες σημαῖες ἦταν μαῦρες, σέ ἐκεῖνο τό ἀπέραντο κοιμητήριο… Αὐτά μέ εἶπε.
Δέν εἶμαι βέβαια ὀνειροκρίτης, ἀλλά εἶναι ἀλήθεια ὅτι στούς 100 πού μπαίνουν στό κοιμητήριο, οἱ 2 γιά νά μήν πῶ ἕνας ἤ κανένας, πάει μετανοημένος καί ἐξομολογημένος.
Ὅλοι οἱ ἄλλοι παίρνουν μία μαύρη σημαία. Τά συμπεράσματα δικά σας…
Ἄν ἦταν δυνατόν νά ἐξεταστοῦν στά κοιμητήρια πόσοι ἀπό τούς ἀνθρώπους πού θάπτονται πᾶνε στόν παράδεισο, θά κλάψει ἡ ψυχή σας! Σέ μία ἀποκάλυψη ὁ Ἅγιος Νεκτάριος εἶπε, ὅτι οὔτε 5 τοῖς χιλίοις δέν περνοῦνε γιά τόν παράδεισο…! ὅλοι οἱ ἄλλοι πᾶνε γιά τήν κόλαση.”
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1) ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 5 ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΔΗΛ. ΠΕΡΙΠΟΥ 50.000 ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (ΚΑΙ 9.950.000 ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ)! ΤΕΛΕΙΑ!!!
2) Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.
3) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΟΥΜΕ; ΤΟ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ; ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ, “ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ”! ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΠΙΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΟΣ!
ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ; ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ! ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ! ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ: “Το πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν εωσφορικόν, το μετανοείν θείον.”
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ “ΜΕΤΑΝΟΙΑ” ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΡΥΠΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΗΜΩΝ”! Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΜΕ ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ;
“Ο ανεξομολόγητος άνθρωπος είναι όμοιος με έναν αβάπτιστο και είναι αδύνατον, να σωθεί. Και ανίσως ένας, όπου απέθανε, εάν μεν και επρόφθασεν και εξωμολογήθη είναι ελπίδα εις αυτόν. Εάν δε και δεν εξωμολογήθη, ας κοινωνήσει όσες φορές θέλει, τίποτες δεν ωφελείται, μάλιστα βλάπτεται, επειδή και κοινωνεί ανάξια και αλίμονο εις αυτόν. Πρώτον πρέπει, να γίνεται η εξομολόγησις , έπειτα η Αγία Κοινωνία. Πρώτον, να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τον αγγείον και ύστερα, να βάλουμε το πολύτιμο πράγμα μέσα.”
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΑΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΒΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΑΒΗ ΠΑΡΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΔΟΧΕΙΟ!
ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ, ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ; ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΙΩΤΗ! ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ Μ. ΚΩΝ/ΝΟ, ΤΟ ΔΑΥΙΔ, ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ, ΠΟΥ ΤΡΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΙΑΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ:
“Ἂς δοξάσουμε, ἀγαπητοί μου, τὸ Θεό, γιατὶ μᾶς ἔδωσε τὸ μυστήριο τῆς μετανοίας.Δὲν θὰ μᾶς δικάσῃ ὁ Θεὸς γιατὶ ἁμαρτάνουμε· θὰ μᾶς δικάσῃ διότι δὲν μετανοοῦμε. Ἕνας μόνο δὲν μετανοεῖ· ὁ σατανᾶς. Ἂν λείψῃ ἡ μετάνοια, θ᾿ ἀδειάσῃ ὁ παράδεισος καὶ μέσα θὰ μείνουν μόνο τὰ ἀθῷα νήπια. Οὔτε ἡ Μαρία ἡ Αἰγυπτία, ἀλλ᾿ οὔτε καὶ ὁ ἅγιος Νικόλαος, οὔτε καὶ ὁ ἅγιος Ἀντώνιος, οὔτε κανένας δὲν θὰ μείνῃ.
Γι᾿ αὐτό, ἀγαπητοί μου, ας πάρουμε ἕνα δίδαγμα μεγάλο, τὸ δίδαγμα τῆς μετανοίας. Ἂς μετανοήσουμε κ᾿ ἐμεῖς ἀπ᾿ τὴν καρδιά μας. Κάθε ψυχὴ ἂς μετανοήσῃ καὶ ἂς κλαύσῃ. Καὶ ἂς κλείσουμε κ᾿ ἐμεῖς τὰ μάτια στὸ μάταιο αὐτὸ κόσμο λέγοντας· «Ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ» καὶ «Μνήσθητί μου, Κύριε, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου»
(Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένης ὁμιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου)
ΙΣΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (Ή ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ)! ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΘΙΚΗΣ, ΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΑΣΤΟΥΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ, ΑΝ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΖΗΣΟΥΜΕ! ΓΙΑΤΙ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΟ “ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ” ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΟΝΤΕΣ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ; ΟΕΟ;
ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ Ή ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ! ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Πόσοι έρχονται και ζητούν να τους βοηθήσω σε κάποιο πρόβλημά τους, και ούτε εξομολογούνται ούτε εκκλησιάζονται! «Εκκλησιάζεσαι καθόλου;», τους ρωτάω. «Όχι», μου λένε. «Εξομολογήθηκες καμιά φορά;».
«Όχι. Ήρθα να με κάνεις καλά».
«Μα πώς; Πρέπει να μετανοήσεις για τα σφάλματά σου, να εξομολογείσαι, να εκκλησιάζεσαι, να κοινωνάς όταν έχεις ευλογία από τον πνευματικό σου, και εγώ θα κάνω προσευχή να γίνεις καλά. Ξεχνάς ότι υπάρχει και άλλη ζωή και πρέπει να ετοιμασθούμε για εκεί;»………………………………………………..
– Γέροντα, μερικοί λένε: «Δεν βρίσκουμε καλούς πνευματικούς, γι’ αυτό δεν πάμε να εξομολογηθούμε».
– Αυτά είναι δικαιολογίες. Κάθε πνευματικός έχει Θεία εξουσία, εφόσον φοράει πετραχήλι.
Τελεί το Μυστήριο, έχει την Θεία Χάρη και, όταν διαβάσει την συγχωρητική ευχή, ο Θεός σβήνει όλες τις αμαρτίες τις οποίες εξομολογηθήκαμε με ειλικρινή μετάνοια. Από μας εξαρτάται πόσο θα βοηθηθούμε από το Μυστήριο της εξομολογήσεως…………………..
Βλέπω όμως και μια καινούργια τέχνη του διαβόλου. Βάζει στους ανθρώπους τον λογισμό ότι, αν κάνουν κάποιο τάμα και το εκπληρώσουν, αν πάνε και κανένα προσκύνημα, είναι εντάξει πνευματικά. Και βλέπεις πολλούς να πηγαίνουν με λαμπάδες και με τάματα στα μοναστήρια, στα προσκυνήματα, να τα κρεμάνε εκεί, να κάνουν και μεγάλους σταυρούς, να κλαίνε και λιγάκι, και να αρκούνται σ’ αυτά. Δεν μετανοούν, δεν εξομολογούνται, δεν διορθώνονται, και χαίρεται το ταγκαλάκι (ο διάβολος)………………………………….
– Γέροντα, ένας άνθρωπος που δεν εξομολογείται μπορεί να είναι εσωτερικά αναπαυμένος;
– Πώς να είναι αναπαυμένος; Για να νιώσει κανείς ανάπαυση, πρέπει να πετάξει τα μπάζα από μέσα του. Αυτό θα γίνει με την εξομολόγηση. Ανοίγοντας ο άνθρωπος την καρδιά του στον πνευματικό και λέγοντας τα σφάλματά του, ταπεινώνεται, και έτσι ανοίγει την πύλη του Ουρανού, έρχεται πλούσια η Χάρις του Θεού και ελευθερώνεται. Με την εξομολόγηση πετάει ο άνθρωπος από μέσα του ό,τι άχρηστο έχει και καρποφορεί πνευματικά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1) ΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ! Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ! ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ!
2) ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ!
(ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ / ΕΝΟΤΗΤΑ 9: ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ … Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ…)
3) ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΤΙΩΤΗ “ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΔΕ ΜΕΤΑΝΟΕΙ: Ο ΣΑΤΑΝΑΣ!” ΘΕΛΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΟΝΤΕΣ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΟΙ;
ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΪΣΙΟΣ: “Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θά μάς αγγίξει, αλλά δέ θά μάς καταστρέψει. Μετά απ’ αυτή τήν μπόρα, θά επέμβει η Χάρη τού Χριστού. Όλοι ανεξαιρέτως θά πιστέψουν. Δέ θά υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Ωστόσο, δέ θά έχουν τό μισθό τών σημερινών Χριστιανών.
– Υπάρχουν, πάτερ, πιστοί στίς μέρες μας;
-Υπάρχει μιά μερίδα Χριστιανών όπου ο Θεός αναπαύεται.”
ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΤΟ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ, ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΨΥΧΕΣ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ!
1) ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ Π.Χ. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ:
ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΕΟΥ… ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ… ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ…
2) ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ – ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ: ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΚΟΛΑΣΤΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΦΕΣΗ.
3) ΜΕΣΩ ΤΟΥ “ΑΔΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ Ή ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ “ΑΔΙΚΟΣ” ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΑΣ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΘΕΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ; ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΑ! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ “ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ” ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΟΥΜΠΙΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ! ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Απαιτώ! – Ένα θαύμα κατ’ απαίτηση…
ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ! ΑΛΛΑ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΛΩ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:
Με τη μετάνοια σβήνουμε κάθε αμαρτία στο άπειρο πέλαγος της φιλανθρωπίας του Θεού.
Κλαύσον τους αμετανοήτους, κλαύσον τους μηδέποτε μετανοήσαντες.
Μή είς αύριον αναβάλλου ή γάρ αύριον ουδέ ποτε λαμβάνει τέλος.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ! ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ “ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ”!
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΟΕΙΤΩ ΚΑΙ Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ!
https://koukounara.wordpress.com/2015/10/11/%CF%83%CE%AD-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%E1%BC%80%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%E1%BD%81-%E1%BC%85%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82/
http://agiosioannisprodromos.blogspot.com/2013/05/blog-post_93.html
https://www.agiostheologos.gr/arthra-kai-keimena/item/303-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%8E%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου