Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο Ακάρ: " Γράψαμε ένα έπος στην Κύπρο το 1974! "

Μετά την σκληρή απάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου την 25η Μαρτίου αλλά και τις μετέπειτα επισημάνσεις του για "ατύχημα στο Αιγαίο" φαίνεται πως η Άγκυρα συνεχίζει ακάθεκτη και σε επίπεδο προκλητικής ρητορικής.
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πριν από λίγα λεπτά προχώρησε σε δηλώσεις που σίγουρα θα προκαλέσουν τρομερή θύελλα αντιδράσεων, καθώς αναφέρθηκε στην εισβολή της Κύπρου το 1974, την οποία χαρακτήρισε ως..."έπος" !

Ο Ακάρ φαίνεται ότι συνεχίζει το έργο της αυξημένες προκλητικότητας της Άγκυρας, αρχής γενομένης από την Δευτέρα και την 25η Μαρτίου, με την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις μετέπειτα υπερπτήσεις και παραβιάσεις.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος και ο ανταποκριτής στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε ομιλία του στην Άγκυρα χαρακτήρισε ως έπος την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«᾽Ένα έπος έχει γραφτεί και το 1974 στην Κύπρο. Απο τους ήρωες μας τους νεκρούς μας και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974 στην Κύπρο. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει την δουλειά».

Ο Ακάρ ανέφερε παράλληλα πως «στην Κύπρο, η Τουρκία, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας, στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων και να υπερασπίζεται να δικαιώματα και τα συμφέροντα της.

Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των θεμάτων στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Όμως, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο! Όλοι πρέπει να γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας». 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου