Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Συνεχίζονται οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα.Θα πάει σε γενικευμένη σύρραξη το Ισραήλ που ενισχύει τις δυνάμεις του;Αεροπορικές επιδρομές τα μεσάνυκτα στη Γάζα.Eνισχύονται οι Ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Γάζα με δεκάδες Τανκ και Πεζικό.Ανταποκρίσεις από Ισραηλινά και Παλαιστινιακά ΜΜΕ.(UPD)

Το Ισραήλ την Τρίτη το βράδυ προειδοποίησε ότι ήταν έτοιμο να επαναλάβει τα κτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς πρόσθετοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στην παραμεθόρια περιοχή μετά από μια μεγάλη ανταλλαγή πυρών μεταξύ του στρατού και των παλαιστινιακών τρομοκρατικών ομάδων στην παράκτια επικράτεια την προηγούμενη μέρα.IDF δεξαμενές που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ στη Γάζα στις 26 Μαρτίου 2018. (Yonatan Sindel / Flash90)

Λιγότερο από μία ώρα μετά τις απειλές για περαιτέρω ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα, ένας πύραυλος πυροδοτήθηκε στην περιοχή Eσκόλ του νότιου Ισραήλ, πυροδοτώντας σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή και στέλνοντας χιλιάδες κατοίκους σε βομβαρδιστικά καταφύγια.
Η επανέναρξη των εντάσεων ήρθε μετά από μια μέρα που είδε μια ανησυχητική ηρεμία στην περιοχή των συνόρων και με τον στρατό που ανακοίνωνε την Τρίτη το βράδυ ότι άρρει την επόμενη μέρα όλους τους περιορισμούς στις κοινότητες του νότιου Ισραήλ, επιτρέποντας στους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία που είχαν κλείσει και επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου ως συνήθως.IDF πανοπλία κοντά στη Γάζα
Ωστόσο, ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, αρνήθηκε ότι επιτεύχθηκε ανακωχή και απειλούσε πρόσθετες επιθέσεις κατά των στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
"Δεν υπάρχει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Οι μάχες μπορούν να επαναληφθούν ανά πάσα στιγμή ", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του IDF Αβίβ Κοχάβι διέταξε πρόσθετες ενισχύσεις στην παραμεθόρια περιοχή της Γάζας μετά από διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος επίσης υπηρετεί ως υπουργός Άμυνας, καθώς και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας.Στρατεύματα έξω από τη Γάζα
Οι ενισχύσεις περιελάμβαναν ένα επιπλέον τάγμα πυροβολικού και μία ταξιαρχία πεζικού. Ο Κοχάβι διέταξε επίσης την πρόσκληση περισσότερων αξιωματούχων και ακύρωσε τα σχέδια στρατιωτών που βρίσκονται επί του παρόντος στη Λωρίδα της Γάζας να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές του Ισραήλ, δήλωσε ο στρατός.
Ο ισραηλινός στρατός είχε ήδη αναπτύξει δύο πρόσθετες ταξιαρχίες στη συνοριακή περιοχή της Γάζας τη Δευτέρα και κάλεσε περίπου 1.000 εφέδρους, για την αεροπορική άμυνα και άλλες επιλεγμένες μονάδες.
Αρκετοί Παλαιστίνιοι μπήκαν στο Ισραήλ από τη νότια Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη και έβαλαν φωτιά σε μια μη επανδρωμένη στρατιωτική θέση κατά μήκος των συνόρων πριν από την ολίσθηση πίσω στον παράκτιο θύλακα, δήλωσε ο στρατός.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com
ΝΕΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε βομβαρδισμούς στη Γάζα λίγο πριν τα μεσάνυκτα.
Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν ορισμένους στόχους που συνδέονταν με την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς γύρω από τη νότια πόλη Γάζα του Χαν Γιούνη.Πυρκαγιά και καπνός γύρω από τα κτίρια στην πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια των ισραηλινών απεργιών που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μαρτίου 2019. (Mahmud Hams / AFP)
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του στόχευσαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα της Χαμάς και εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων στον Χαν Younis.Καταστροφή μετά από αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα (Φωτογραφία: AP)

Τα πρακτορεία ειδήσεων στη Λωρίδα ανέφεραν ότι μια επταώροφη κατασκευή και υπόγεια υποδομή που ανήκει στη Χαμάς καταστράφηκαν επίσης από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Αιτία για την νέα αεροπορική επιδρομή ήταν ένας ακόμα πύραυλος που εκτοξεύτηκε στις 8 το βράδυ από τη Γάζα,στην Ασκαλών και καταρρίφθηκε από το αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ,Iron Dome(Σιδηρός Θόλος).Attacks in Gaza (archive)
Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ που υποστηρίχθηκε από το Ιράν - οι δύο μεγαλύτερες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα - δήλωσαν ότι ο πυραύλος δεν είχε εκτοξευτεί με την άδειά τους και ότι ήταν έργο μικρού τρομοκρατικού κυττάρου ή αδίστακτου ατόμου, σύμφωνα με παλαιστινιακή έκθεση.
Οι ομάδες απειλούν επίσης να ανταποκριθούν σθεναρά σε οποιεσδήποτε αεροπορικές επιθέσεις από το Ισραήλ, λέγοντας ότι θα διευρύνουν την εμβέλεια των επιθέσεων τους.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Το IDF επιτίθεται στους στόχους της Χαμάς στη Γάζα.


Η Μονάδα Εκπρόσωπου του IDF δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι τα πολεμικά αεροπλάνα του IDF επιτέθηκαν σε έναν αριθμό τρομοκρατικών στόχων στη νότια Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατιωτικής μονάδας και ενός χώρου κατασκευής όπλων που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς στον Χαν Γούνι.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινό έδαφος, την εκτόξευση εκρηκτικών μπαλονιών και την πυρκαγιά του καμουφλαρισμένου πλέγματος μιας στρατιωτικής θέσης την Τρίτη.
"Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς φέρει την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF.
"Ο IDF είναι αποφασισμένος να εκτελέσει το έργο της υπεράσπισης των πολιτών του Ισραήλ και είναι έτοιμος για διάφορα σενάρια."
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις καλύπτουν πολλές περιοχές στη Γάζα
Tα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια τρίτη περιοχή στον Χαν Younis. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, πολλά από τα σπίτια που περιβάλλουν την περιοχή Î‘ÏÏ‡ÎµÎ¯Î¿υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του βομβαρδισμού.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Ιερουσαλήμ», είχαν εκκενωθεί χώροι αντίστασης, όπως αναφέρει το κανάλι 13   το Ισραήλ ενημέρωσε την Αίγυπτο ότι θα ανταποκριθεί και οποιαδήποτε απάντηση από τη Χαμάς να ξεκινήσει ρουκέτες θα συναντηθεί με http://www.alquds.com/articles/1553633956525603700/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΚΗ AL QUDS : Corfiatiko.blogspot.com μεγαλύτερη Î’όμβαανταπόκριση 
Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή εφημερίδα  PAL TODAY ,μόλις ολοκληρώθεί η ενίσχυση των τεθωρακισμένων και πεζικών τμημάτων του Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα,οι αεροπορικές επιδρομές θα ενταθούν και μπορεί να διαταχτεί και χερσαία επιχείρηση σε περίπτωση που η Χαμάς αντιδράσει στα αεροπορικά πλήγματα.Οι σειρήνες συνεχίζουν να ακούγονται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στη Γάζα.Σαν πηγή των ειδήσεων αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, Fadi Abdul Hadi.
https://paltoday.ps/ar/post/345182/%D8%B3%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A9-%D8%BA%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A5%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D9%84%D9%8A%D8%A9-%D8%B9%D9%84%D9%89-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82-%D9%85%D8%AA%D9%81%D8%B1%D9%82%D8%A9-%D8%A8%D9%82%D8%B7%D8%A7%D8%B9-%D8%BA%D8%B2%D8%A9
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ PAL TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου