Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Οι πρώτες αψιμαχίες στη Βόρεια Γάζα.

Ισραηλινό τανκ επιτέθηκε σε στρατιωτική θέση της Χαμάς μετά τα μεσάνυχτα  στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε  εκπρόσωπος του IDF.(απεικόνιση)

Η επίθεση ήταν αντίδραση σε εκρηκτικές συσκευές που είχαν πεταχτεί από τρομοκράτες στο φράκτη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της Γάζας το βράδυ.
Νωρίτερα, περίπου 200 τρομοκράτες άνοιξαν πυρ στο φράχτη των συνόρων στη βόρεια Γάζα και πυροδότησαν επίσης αρκετές βολές στις ισραηλινές δυνάμεις.Smoke rises after an explosion as Palestinians take part in a night protest held along the Gaza side
Περίπου 500 εκρηκτικά και χειροβομβίδες ρίχτηκαν προς το φράχτη και τα ισραηλινά στρατεύματα. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των στρατιωτών του IDF.
Η βία κατά μήκος των συνόρων της Γάζας ήταν η τελευταία εβδομαδιαία εξέγερση , που ονομάστηκε «Μάρτιος της Επιστροφής», η οποία συνεχίζεται κάθε Παρασκευή από τις 30 Μαρτίου 2018.
Οι τρομοκράτες σχεδιάζουν πρόσθετες ταραχές το Σάββατο, καθώς σηματοδοτούν την επέτειο ενός έτους από τις διαμαρτυρίες «Μάρτιος της Επιστροφής» καθώς και την Ημέρα της Γης.
Tο κτύπημα ήρθε μετά από βίαιες νυκτερινές ταραχές που ξέσπασαν στα σύνορα της Γάζας, όπου είδαν αρκετούς Παλαιστίνιους τραυματίες από πυροβολισμούς του IDF.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου