Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«Σκοτεινή μέρα για την ελευθερία του Διαδικτύου»: Οι νομοθέτες της ΕΕ εγκρίνουν την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων του δημιουργού.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να εγκρίνει την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη διάταξη του άρθρου 13, η οποία θα διέπει την παραγωγή και τη διανομή περιεχομένου στο διαδίκτυο υπό την αιγίδα της αυξανόμενης προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.«Σκοτεινή μέρα για την ελευθερία του Διαδικτύου»: Οι νομοθέτες της ΕΕ εγκρίνουν αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων του δημιουργού
Η κίνηση της Τρίτης θα επικαιροποιήσει τους 20ετούς κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ και θα διέπει το οπτικοακουστικό περιεχόμενο, σε μεγάλο βαθμό για την απογοήτευση πολλών χρηστών των κοινωνικών μέσων που έχουν ήδη αρχίσει να αναδύουν τη θλίψη τους στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, το κοινοβούλιο δήλωσε  ότι η διανομή μιμίδια και gifs έχει προστατευθεί "ακόμη περισσότερο από ό, τι πριν" και θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα και να μοιράζονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες.
Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν με 348 ψήφους υπέρ 274 την Τρίτη. Οι αντίπαλοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα γίνουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.
Η Τζούλια Ρέντα, Γερμανίδα ευρωβουλευτής με το Πειρατικό Κόμμα, το χαρακτήρισε ως "σκοτεινή μέρα για την ελευθερία στο Διαδίκτυο".
Το άρθρο 13 ή η οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία στην ψηφιακή ενιαία αγορά καθιστά όλες τις πλατφόρμες νομικά υπεύθυνες για το περιεχόμενο που φιλοξενείται και μοιράζεται στις πλατφόρμες τους.
Η διαδικασία ενημέρωσης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων του μπλοκ ξεκίνησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από δύο χρόνια, φαινομενικά για την προστασία των εκδοτών, των ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των καλλιτεχνών της Ευρώπης και για την εξασφάλιση της δίκαιης αποζημίωσης από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου