Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Το Ισραήλ και η Χαμάς προετοιμάζονται να τερματίσουν την επέτειο του 'Μάρτιος της Επιστροφής'.

Ο επικεφαλής του IDF ζητά από τους στρατιώτες στα σύνορα της Γάζας να παραμείνουν σε επιφυλακή παρά την σχετική ηρεμία .Ο αρχηγός της Χαμάς , καλεί για διαμαρτυρίες.Ισραηλινά στρατεύματα αναλαμβάνουν θέσεις κοντά στα σύνορα της Γάζας στις 26 Μαρτίου 2019. (Ισραηλινές δυνάμεις άμυνας)

Ο αρχηγός του IDF, Αβίβ Κοχάβι, διέταξε την Τετάρτη τα στρατεύματα να παραμείνουν σε επιφυλακή για "διάφορα σενάρια στην περιοχή", δήλωσε ο στρατός, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για αυτό που φοβάται ότι θα είναι ένα βίαιο Σαββατοκύριακο, που συμπίπτει με την πρώτη επέτειο για τις  διαμαρτυρίες «Μεγάλη Μνήμη Επιστροφής» της Γάζας.
Η αραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε την Τετάρτη ότι η Χαμάς έθεσε τέλος σε κάθε βία σε μια ευρύτερη και πιο ολοκληρωμένη συμφωνία για την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας, την οποία λέει το Ισραήλ για να εμποδίσει τα όπλα να φτάσουν στην τρομοκρατική ομάδα.
Το Ισραήλ διεξήγαγε τρεις στρατιωτικές εκστρατείες εναντίον της Χαμάς, η οποία έχει ορκιστεί στην καταστροφή του εβραϊκού κράτους, δεδομένου ότι πήρε την εξουσία σε ένα βίαιο πραξικόπημα το 2007 - μια μικρή επίγεια επιχείρηση το 2008-2009, γνωστή ως Cast Lead. μια σε μεγάλο βαθμό εναέρια εκστρατεία το 2012, γνωστή ως πυλώνας της άμυνας. και η 50ήμερη Επιχειρησιακή Προστατευτική Άκρη το 2014, η οποία στόχευσε τις σήραγγες επίθεσης της τρομοκρατίας.
Σε δήλωση προς τον Τύπο, ο πρόεδρος της πολιτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης δήλωσε ότι το Ισραήλ «έλαβε το μήνυμα» κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου επιθέσεων.
Ο Haniyeh κάλεσε "τον παλαιστινιακό μας λαό στη Γάζα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στο εξωτερικό να συμμετάσχει στην Ημέρα του Αγώνα (30 Μαρτίου) και να λάβει μέρος στην πορεία των εκατομμυρίων ανθρώπων".
Η Παλαιστινιακή Ημέρα της Γης σηματοδοτεί μια απόφαση του ισραηλινού κυβερνήτη του 1976 να αδράξει χιλιάδες dunams αραβικής ιδιοκτησίας στην περιοχή της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ.
Πέρυσι την Ημέρα του Αγώνα, οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν το «Μεγάλο Μάρτιο της Επιστροφής», μια σειρά εβδομαδιαίων διαμαρτυριών και ταραχών κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς διέθεσε την εκστρατεία για καταχρηστικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας τους πολιτικούς διαδηλωτές ως κάλυψη για βίαιες στρατιωτικές δραστηριότητες.
Ο ισραηλινός στρατός εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η επέτειος της πρώτης Μαρτίου της επιστροφής το Σάββατο θα φέρει δεκάδες χιλιάδες κόσμου στα σύνορα της Γάζας, που απειλούν να παραβιάσουν τον φράκτη ασφαλείας και να εισέλθουν μαζικά στο ισραηλινό έδαφος.
Ισραηλινοί αμυντικοί αξιωματούχοι - καθώς και ο πολιτικός εχθρός της Χαμάς, η Παλαιστινιακή Αρχή - κατηγορούν την τρομοκρατική οργάνωση ότι ενθαρρύνει αυτές τις ταραχές στα σύνορα σε μια προσπάθεια να αποσπάσει από τις αποτυχίες της στη Λωρίδα της Γάζας, ένα συσσωρευμένο κομμάτι γης με συντριπτική ανεργία, και πόσιμο νερό, και λίγες οικονομικές προοπτικές.
Την Τετάρτη, ο Κοχάβι επισκέφθηκε το τμήμα της Γάζας, το οποίο υπερασπίζεται τη συνοριακή περιοχή και συναντήθηκε με τον διοικητή του, τον Brig. Γεν. Eliezer Toledano, μαζί με τον αρχηγό της Νότιας Διοίκησης, κ. Herzi Halevi.
"Κατά τη διάρκεια της κατάστασης αξιολόγησης, ο αρχηγός του προσωπικού ζήτησε από τα στρατεύματα να προετοιμαστούν για διάφορα σενάρια στην περιοχή", ανέφερε ο στρατός σε δήλωση.
Οι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι συνεχίζουν ειδικά τις ενισχύσεις πεζικού, θωρακισμένων και πυροβολικού που πρόσφατα έστειλαν στην περιοχή.
Τη Δευτέρα, οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ ανέπτυξαν ήδη δύο πρόσθετες ταξιαρχίες στη συνοριακή περιοχή της Γάζας και κάλεσαν περίπου 1.000 στρατιώτες για την αεροπορική άμυνα και άλλες επιλεγμένες μονάδες.
Την επόμενη μέρα, ο Κοχάβι κάλεσε για ένα επιπλέον τάγμα πυροβολικού και την μονάδα της ταξιαρχίας των παραστροφών να εγκατασταθεί στην περιοχή της Γάζας. Επίσης, διέταξε την πρόσκληση περισσότερων αξιωματούχων και ακύρωσε σχέδια στρατιωτών που βρίσκονται επί του παρόντος στη Λωρίδα της Γάζας να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές του Ισραήλ, δήλωσε ο στρατός.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου