Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μόσχα προς Ουάσιγκτον: Δεν υπάρχουν «λάθη του παρελθόντος» στη Συρία

          ΜΟΣΧΑ, Αύγουστος 26 (RIA Novosti) - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ,τη Δευτέρα προειδοποίησε τις χώρες των Δυτικών, για την υποβολή προτάσεων προς την  συριακή κυβέρνησηότι  προέβη σε χημική επίθεση νωρίτερα αυτό το μήνα, χωρίς να προσφέρουν πειστική απόδειξη για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς αυτούς.
            «Οι εκθέσεις σχετικά με τη χρήση των χημικών όπλων στη Συρία πρέπει να διερευνηθούν πιο διεξοδικά και επαγγελματικά, καθώς και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.
            "Οι συμμετέχοντες της συνόδου κορυφής της G8,αν  αθετήσουν τη συμφωνία αυτή είναι de-facto ότι προσπαθούν να αναλάβουν τα καθήκοντα των  ερευνητών και του  Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ", είπε ο Λαβρόφ.Η  Ρωσία απέτυχε να επιλύσει τις διαφορές το για τη Συρία με τους εταίρους της - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας - στη σύνοδο κορυφής της G8 τον Ιούνιο.
Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov

            Μια χημική επίθεση,όπου σκοτώθηκαν 355 άτομα στη Συρία την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και η τοπική εξέγερση, είναι κλειδωμένες σε ένα αιματηρό αδιέξοδο από το 2011, κατηγόρησε ο ένας τον άλλο για την επίθεση.
           Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Γαλλίας αναφέρθηκαν όπως λένε, ότι η κυβέρνηση Άσαντ ήταν πίσω από την επίθεση.
           Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ θα παρέμβουν στη συριακή σύγκρουση σε περίπτωση επίθεσης με χημικά. Τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για μια κοινή ναυτική επιχείρηση με τις ΗΠΑ ενάντια στις δυνάμεις του Ασάντ.
            "Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι έχουν δηλώσει επίσημα ότι έχουν αδιάψευστη απόδειξη ότι οι συριακές αρχές είναι ένοχες [της χημικής προσβολής], αλλά δεν μπορούν να παρουσιάσουν την απόδειξη αυτή," δήλωσε ο Λαβρόφ  την Παρασκευή.
            Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ διερευνά επί του παρόντος την επίθεση στη Συρία, με την αιτιολογία, ότι η εντολή τους περιορίζεται στην επιβεβαίωση ότι η επίθεση έλαβε χώρα, δεν του; ενδιαφέρει ποιος ήταν πίσω από αυτό.
            Το περιστατικό έδωσε ένα πλεονέκτημα σε εκείνους που θέλουν να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ, είπε ο Λαβρόφ, αν και πρόσθεσε ότι ήταν μέχρι τον ΟΗΕ ο προσδιορισμός των πραγματικών δραστών.
             "Ήταν πραγματικά προς το συμφέρον της συριακής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα  όταν οι [ΟΗΕ] επιθεωρητές  εργάζονται εκεί;" είπε ο Λαβρόφ.         http://en.rian.ru/world/20130826/182975041/Russian-FM-Blasts-West-over-Syrian-Chemical-Weapons.html    AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου