Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΟΥΔΑ: Ετοιμότητα και "αφίξεις" κατασκοπευτικών αεροσκαφών για Συρία.

Eνα ακόμη ναυτικής συνεργασίας αεροσκάφος P-3 των ΗΠΑ με δυνατότητες όμως ηλεκτρονικής κατασκοπίας (υποκλοπών) έφθασε σήμερα στην αεροπορική βάση της Σούδας.
Πρόκειται γα ένα ΕΡ-3 αλλά  από την περιγραφή των δυνατοτήτων μάλλον είναι η έκδοση  EP-3E Aries ή EP-3E Aries II που είναι τροποποιημένα Ρ-3 σε πλατφόρμες   ηλεκτρονικού πολέμου και  υποκλοπών σημάτων και επικοινωνιών (ELINT).
Πως υποκλέπτει

Με τους ευαίσθητους δέκτες και τις κεραίες υψηλής αίσθησης που έχει  το EP-3E  (φωτογραφία) εκμεταλλεύεται/αξιοποιεί ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών εκπομπών ακόμα  και από βαθιά μέσα στην ενδοχώρα στόχους  και να κάνουν υποκλοπές σε πραγματικό χρόνο.Υποκλοπές που σχετίζονται με άμεσες ενδείξεις προειδοποίησης απειλής, επίγνωσης στρατιωτικής  κατάστασης κλπ και οι πληροφορίες αξιοποιούνται για   καταστολή της αεροπορικής άμυνας του αντιπάλου, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο κ.ο.κ.

Να σημειωθεί ότι πριν από πολλά χρόνια ένα κατασκοπευτικό EP-3C Aries II του αμερικανικού Ναυτικού είχε συγκρουστεί με κινεζικό μαχητικό σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νοτιας Κίνας, όπου υπήρχε κινεζική βάση...
Εκτός από αυτό υπάρχει  και άλλο ένα  αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 των ΗΠΑ   Μάλιστα αρμόδια στρατιωτική πηγή του ελληνικού Πενταγώνου ανέφερε ότι και οι δύο αφίξεις δεν είναι έκτακτες αλλά πρόκειται για προγραμματισμένες/αναμενόμενες.

Και γαλλικό C-130

Στην βάση βρίσκεται και ένα C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που, όπως αναφέρθηκε, έχει φέρει τεχνικούς  και μέσα για ένα γαλλικό πλοίο που κάνει ελέγχους των οργάνων του στην ευρύτερη περιοχή - άσχετα, λένε,  από την κρίση.

Στο Ναύσταθμο Σούδας

 Στο Μαράθι, στο ναυτικό σκέλος της βάσης της Σουδας, επιστρέφει μετά  από συμμετοχή σε μίνι- άσκηση η  Βρετανική  φρεγάτα MONTROSE. , ενώ βρίσκεται ήδη εκεί και το πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (πετρελαιοφόρο/εφοδιαστικό) GRUMMAN L. των ΗΠΑ.

Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν  την διάψευση  μεταδοθείσες πληροφορίες ότι στην βάση της Σούδας έχουν μετασταθμεύσει  μαχητικά F-16 του Βελγίου. ''Είναι αποκύημα φαντασίας'', αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.            http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=28195

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου