Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα άφησαν τη Συρία και έφτασαν στον Λίβανο.

             Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που διεξήγαγε την έρευνα στην  Συρία για την εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό, εγκατέλειψαν τη χώρα και έφτασαν στο Λίβανο, αναφέρει η Agence France-Presse.
            Σύμφωνα με μάρτυρες, έξι οχήματα που κινούνται με εμπειρογνώμονες, οι οποίοι συνοδεύονται από τις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας. Αυτή την Παρασκευή έφτασε στη Συρία η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό, Angela Kane, η οποία επίσης πήγε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.

Специалисты ООН по химоружию покинули Сирию и прибыли в Ливан. 285929.jpeg
Фото: ИТАР-ТАСС

              Την παραμονή της αποστολής ολοκληρώθηκε μια συλλογή  υλικών, με βάση την ανάλυση που μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις εκθέσεις για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στη Sirii.Ranee.Ο  Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι η εργαστηριακή ανάλυση του υλικού θα χρειαστεί δύο εβδομάδες, μετά τις οποίες οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα επιστρέψουν στη Συρία για περαιτέρω έρευνα, διότι οι ειδικοί θα είναι σε θέση να παρέχουν μόνο μια προκαταρκτική έκθεση.           http://www.pravda.ru/news/world/31-08-2013/1172302-expertoon-0/     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου