Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ψήφισμα για τη Συρία καταθέτει η Βρετανία στον ΟΗΕ.


Ψήφισμα, το οποίο θα καταδικάζει τις επιθέσεις του σύρου προέδρου και θα εγκρίνει τα «απαραίτητα μέτρα» για την προστασία των αμάχων από τη χρήση χημικών όπλων, φέρνει εντός της ημέρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Βρετανία. Ωστόσο, το ψήφισμα αναμένεται να προσκρούσει στο σινορωσικό βέτο. 

 

«Λέγαμε πάντα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά τις ευθύνες του στη Συρία. Σήμερα έχει τη δυνατότητα να κάνει ακριβώς αυτό» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

 

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ έχει επισημάνει ότι η απάντηση στη Συρία μπορεί να δοθεί δίχως την ομόφωνη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας το ΟΗΕ -όπου θεωρείται βέβαιο το σινορωσικό βέτο. Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί και ο γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να παρακαμφθεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

 
Θεωρούν πώς ο Άσσαντ είναι τόσο αφελής που έριξε χημικά ενώ ήταν στη Συρία εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ. Πρόκειται για προβοκάτσια χειρίστου είδους, στην οποία όμως πατάει η Δύση για να εξαπολύσει επίθεση κατά της Συρίας.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου