Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Οι ΗΠΑ μπορεί να δράσουν και μονομερώς εναντίον της Συρίας»

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να δράσουν μόνες τους στη Συρία άσχετα από τη απόφαση της βρετανικής αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama έχει τόσο τη δικαιοδοσία όσο και την αποφασιστικότητα να λάβει ο ίδιος τις αποφάσεις για ένα στρατιωτικό κτύπημα εναντίον της Συρίας.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται πιο συγκεκριμένα:

«Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να διαβουλεύονται με την βρετανική κυβέρνηση ένα από τους πιο στενούς μας συμμάχους και φίλους. Όπως έχουμε πει η απόφαση του Αμερικανού προέδρου  θα εξαρτηθεί από τι είναι καλύτερο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τα συμφέροντα των ΗΠΑ τα οποία πρέπει να εξεταστούν και ότι οι χώρες που παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες αναφορικά με τα χημικά όπλα πρέπει να είναι υπόλογες για τις πράξεις τους».

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η πλήρης απαξία των ΗΠΑ για τη μοναδική σύμμαχο σε ότι αφορά τη Συρία που της έχει απομείνει τη Γαλλία. Σε κανένα σημείο των δηλώσεων Αμερικανών επισήμων και ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου δεν γίνεται η παραμικρή νύξη για τη γαλλική υποστήριξη παρά τις προσπάθειες των Γάλλων να φανούν αντάξιοι της υπόστασης ενός καλού συμμάχου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία και παρά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει στρατιωτικά θεωρούν ότι οι ΗΠΑ να κτυπήσουν μόνες τους χωρίς να αναφέρουν καν τη γαλλική συμμετοχή. Παρόλα αυτά οι Γάλλοι αγωνιωδώς προσπαθούν να δώσουν το στίγμα τους του στυλ «είμαι και εγώ εδώ είμαι και εγώ εδώ» αλλά φαίνεται πως κανείς δεν τους δίνει σημασία…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου