Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το Ιράν θα υπερασπιστεί τη Συρία σε κάθε επίθεση.

          Τεχεράνη (SANA)-Κάθε πόλεμος κατά της Συρίας θα έχει συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και δεν θα πρέπει να περιορίζεται στα σύνορά της, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν στο Συμβούλιο Shura, Alaeddin Boroujerdi .
          Σε μια συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή του στη Δαμασκό το Σάββατο με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Συνέλευσης, Mohammad Τζιχάντ αλ-Laham, Boroujerd είπε «Η επίσκεψή μας στη Συρία έρχεται να εκφράσει την υποστήριξή προς τον άξονα αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε επίθεση ή πόλεμο εναντίον της."                
         Νωρίτερα, ο Boroujerdi επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας του και την στάση αρχών για την υπεράσπιση της Συρίας,είναι ο άξονας της αντίστασης στην περιοχή .
Σε δήλωσή του  στη Συρία το Σάββατο,ο  Boroujerdi προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Συρία θα ανάψει την περιοχή ως την σιωνιστική οντότητα και η Δύση θα είναι οι κύρια πληγείσα πλευρά.
          Υποστήριξε ότι η ευρείας κλίμακας εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να ξεκινήσει μια επίθεση στην Συρία είναι ένας "ψυχολογικός πόλεμος και μια βλακεία», η οποία αντανακλά την αδυναμία των ΗΠΑ.                             
           Ο Boroujerdi τόνισε ότι το μήνυμα της ιρανικής κυβέρνησης και του λαού είναι να σταθεί στη Συρία σε κάθε επίθεση.
         Περιέγραψε τη χρήση χημικών όπλων ως αβάσιμη, με αιτιολογία τη συνεργασία της Συρίας με την αποστολή του ΟΗΕ σε έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων.
Ραφσαντζανί:Οι  ΗΠΑ στοχεύουν ολόκληρη την περιοχή της  Μέσης  Ανατολής
         Ο  Πρόεδρος του Συμβουλίου Διάκρισης Expediency στο Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, δήλωσε ότι ο κύριος στόχος των ΗΠΑ είναι ολόκληρη η περιοχή της  Μέσης  Ανατολής.
         Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου το Σάββατο, ο Ραφσαντζανί υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Συρίας στην περιοχή της Δαμασκού που είναι το προπύργιο μπροστά από το φορέα του Ισραήλ.
         Είπε ότι η επιθετικότητα των ΗΠΑ στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί μπορεί να ξεκινήσουν τον πόλεμο, αλλά δεν θα είναι σε θέση να θέσουν ένα τέλος σε αυτό.
         Khazae: Το Ιράν αντιτίθεται σε κάθε στρατιωτική πράξη σχετικά με τη Συρία
        Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρέσβης του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Mohammad Khazae, εξέφρασε την έντονη αντίθεση της χώρας του, σε οποιαδήποτε δυτική επιθετικότητα στη Συρία, καλώντας όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να δώσουν αρκετό χρόνο στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους σχετικά με τη χρήση των χημικών όπλων.
         Σε μια συνέντευξη στις ΗΠΑ για την New York Times, ο Khazae δήλωσε ότι το Ιράν αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Συρίας, διότι υπονομεύει τις πιθανότητες για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία.
         Πρόσθεσε ότι η συριακή κυβέρνηση έδωσε τις διαβεβαιώσεις του Ιράν ότι δεν χρησιμοποιούν τα χημικά όπλα, εκφράζοντας την έντονη καταδίκη της χώρας του από τη χρήση αυτών των όπλων κατά της ανθρωπότητας.          http://sana.sy/eng/22/2013/08/31/500088.htm    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ SANA:Corfiatiko.blogspot.com.   ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το λινκ προφανώς να μην λειτουργεί από την Google στην χώρα της Ελλάδος αφού το δοκιμάσαμε και δεν βγαίνει.Μας έχει δωθεί το λινκ από χώρα εκτός Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου