Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

To Ρωσικό Ναυτικό είναι έτοιμο να απομακρύνει τους Ρώσους υπηκόους από τη Συρία.

           ΜΟΣΧΑ, Αύγουστος 30 (RIA Novosti) -Το Ρωσικό Ναυτικό  είναι έτοιμο, εάν είναι απαραίτητο, να εκκενώσει γρήγορα  τους Ρώσους πολίτες  από τη Συρία, δήλωσε ένας ανώτερος υπάλληλος του ναυτικού την Παρασκευή.
           Οι Δυτικές χώρες έχουν συζητήσει ενεργά την πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μετά από αναφορές ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κοντά στη Δαμασκό. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ήταν υπεύθυεςη, ενώ η Δαμασκός λέει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες ήταν υπεύθυνοι.
            Η ρωσική πρεσβεία στη Συρία, δήλωσε το Φεβρουάριο ότι υπήρχαν περίπου 30.000 Ρώσοι που ζουν στη χώρα, αλλά και άλλες εκθέσεις δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Black Sea fleet
            Η Ρωσία έχει έξι πλοία που σταθμεύουν στη Μαύρη Θάλασσα που θα μπορούσαν να κινηθούν γρήγορα για τη Μεσόγειο Θάλασσα, αν χρειαστεί, είπε το επίσημο ναυτικό στη  RIA Novosti. «Τα πλοία από το στόλο της  Βαλτικής και της  Βόρειας θάλασσας θα μπορούσε να τους συναντήσει,", είπε.
            Ακόμα και τα πλοία του Ρωσικού  στόλου,στον Ινδικό ωκεανό τα οποία είναι επί του παρόντος για την καταπολέμηση της πειρατείας με περιπολίες στα ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής, θα μπορούσαν επίσης να κινητοποιηθούν εάν χρειαστεί για να εξασφαλιστεί η ασφαλής εκκένωση, πρόσθεσε.
            Μια ομάδα των Ηνωμένων Εθνών με επιθεωρήσεις εξακολουθεί να συντάσσει στοιχεία σχετικά με την αναφερόμενη επίθεση με χημικά όπλα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η ομάδα θα φύγει από τη Συρία το Σάββατο και θα δημοσιεύσουν τα ευρήματά της, αφού έχουν χρόνο για να αναλύσουν τα αποτελέσματα.
          Εν αναμονή της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, πολλές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει ότι θα περιμένουν τα πορίσματα της ομάδας σχετικά με το αν η συριακή κυβέρνηση ήταν η ίδια που χρησιμοποίησε  τα Χημικά Όπλα. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη ότι η συριακή στρατιωτική ήταν υπεύθυνη για την επίθεση, και μπλοκάρισε τις προσπάθειες του Λονδίνου την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,για να εκδώσει ψήφισμα κατά της Δαμασκού.
            Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την  απόδειξη ότι η συριακή κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη ότι είναι «αναμφισβήτητη.« Αν οι ΗΠΑ προτρέψουν τους διεθνείς συμμάχους της να πιέσουν για το κτύπημα, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ακόμη  ανακοινώσει μια απόφαση για τη στρατιωτική επέμβαση.
            Πιθανή βρετανική στρατιωτική εμπλοκή έχει αποκλειστεί την Πέμπτη, αφού ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας ,Ντέιβιντ Κάμερον, υπέστη μια ιστορική ήττα σε μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν μια πρόταση έκκληση για μια «ισχυρή ανθρωπιστική επέμβαση» στη Συρία, νικήθηκε από 285 με 272 ψήφους, ανέφερε η Guardian.
         Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ,Φρανσουά Ολάντ ,δήλωσε την Παρασκευή ότι η βρετανική ψηφοφορία δεν θα σταματήσει το Παρίσι,που θα συμμετέχει στη στρατιωτική δράση εάν είναι απαραίτητη,ανέφερε η  Le Figaro.                   http://en.rian.ru/world/20130830/183063372/Russian-Navy-Assault-Ships-Ready-to-Evacuate-Nationals-From-Syria.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου