Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «αναπόδεικτες δικαιολογίες» για ένοπλη δράση στη Συρία - Μόσχα.

          ΜΟΣΧΑ, Αύγουστος 27 (RIA Novosti) - Η Ρωσία κατηγόρησε  τις Ηνωμένες Πολιτείες  την Τρίτη, για τους ισχυρισμούς που χρησιμοποιούν με τις  «αναπόδεικτες δικαιολογίες» για να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική δράση στη Συρία και δήλωσε ότι η Μόσχα είναι «σοβαρά απογοητευμένη» από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναβάλει μια διμερή συνάντηση για να συζητήσουν την κρίση που  υπάρχει
          Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι  υπήρχαν "αναμφισβήτητα" στοιχεία μιας  χημικής  επίθεσης στα προάστια της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα, και καταδίκασε τη χρήση αυτών των όπλων από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ  Άσαντ ως «ηθική αισχρότητα."
           Η δήλωση του Κέρι ", ισχυρίζεται κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ έχουν την« αδιαμφισβήτητη απόδειξη »σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς, αν και τα« δεδομένα »δεν έχουν παρουσιαστεί," είπε ο Ρώσος  Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών , Alexander Lukashevich .

Syria, Aleppo

           Η Διεθνής Ιατρική Oργάνωση  ''Γιατροί Χωρίς Σύνορα"  και η συριακή αντιπολίτευση υποστήριξαν ότι πάνω από 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση  την περασμένη Τετάρτη, κοντά στη Δαμασκό. Η κυβέρνηση Άσαντ έχει αρνηθεί τη χρήση χημικών ουσιών, και έδειξε στην κρατική τηλεόραση ό, τι ισχυρίστηκε,ότι  ήταν απόδειξη των αντάρτικων ομάδων που χρησιμοποιούν τέτοια όπλα.
        Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει καμία στρατιωτική επέμβαση στη συριακή κρίση. Η Μόσχα, μαζί με το Πεκίνο, έθεσαν βέτο στο παρελθόν σε τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδικάζει την κυβέρνηση Άσαντ.
       "Οι προσπάθειες για να παρακάμψουν το Συμβούλιο Ασφαλείας, για άλλη μια φορά με τη δημιουργία τεχνητών, αναπόδεικτων δικαιολογιών για μια ένοπλη επέμβαση στην περιοχή είναι γεμάτη με νέα δεινά για τη Συρία και καταστροφικές συνέπειες για τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής," είπε ο Lukashevich  στη δήλωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
        Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ δήλωσε την Κυριακή,ότι  ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε πει να «προετοιμάσει τις επιλογές για όλα τα ενδεχόμενα" για να αποφασιστεί αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική βία εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ, ανέφερε το Associated Press.
           Η Μόσχα, επίσης, είπε ότι ήταν «σοβαρά απογοητευμένη» με την απόφαση του Λευκού Οίκου να αναβάλει μια συνάντηση μεταξύ της Ρωσίας και  των ΗΠΑ που  έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στη Χάγη,με διπλωμάτες, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.
         "Η Μόσχα αντιλαμβάνεται την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναβάλει αυτή τη συνάντηση κυριολεκτικά την παραμονή της συμφωνημένης  ημερομηνίας  με σοβαρή απογοήτευση", είπε ο Lukashevich  σε μια δήλωση  που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
          Ένας ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης είπε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Μόσχα εξέφρασε τη λύπη της για την  ακύρωση της συνάντησης. «Η απόφαση [μας] εταίρων για να ακυρώσουν την Ρωσία-ΗΠΑ διμερή συνάντηση ,για να συζητήσουν το θέμα της συναρμολόγησης μιας διεθνής  διάσκεψης για τη Συρία προκαλεί λύπη," Ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε σε ένα tweet.
           Η Ρωσία ήταν ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Συρίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ο ΟΗΕ λέει ότι έχει στοιχίσει τουλάχιστον 100.000 ζωές από το Μάρτιο του 2011. Η Μόσχα έχει παραδώσει κάποια όπλα στη Δαμασκό, που είπε ότι διατέθηκαν βάσει  συμφωνημένων  προσφορών.               http://en.rian.ru/world/20130827/182986741/Russia-Regrets-US-Decision-to-Cancel-Syria-Talks.html       ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου