Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στη Συρία μέσω Κύπρου;

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Πληθαίνουν τα βρετανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγ για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με χρήση και των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Με τους Sunday Times, και η Telegraph γράφει ότι οι επιθέσεις πιθανότατα θα εξαπολούνται από αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία, αλλά οι στρατιωτικοί διοικητές μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη Βάση Ακρωτηρίου για αεροπορική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρετανικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν για ασκήσεις στη Μεσόγειο. Οι επιθέσεις, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, δεν αποκλείεται να αρχίσουν τις επόμενες δύο βδομάδες.

"Φωτίου: Καμία ενημέρωση"

Σε δηλώσεις του, σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για χρήση των βρετανικών Βάσεων σε ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.

"Μας ανησυχεί η κατάσταση στην περιοχή. Την παρακολουθούμε. Έχουμε κάποιες συμφωνίες για να δώσουμε διευκολύνσεις σε ξένους υπηκόους και προετοιμαζόμαστε. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή για χρήση των Βάσεων και κανονικά πρέπει να μας ενημερώσουν αν έχουν αυτή την πρόθεση", είπε.

Πηγή: Newsroom «Politis-news»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου