Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

5 κορυφαίοι λόγοι για την μη χρήση πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία.


           Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει πυραυλικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία για να τιμωρήσει για τη χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι μια κακή ιδέα για πέντε λόγους.
1. Το Responsibility to Protect (R2P) δόγμα, δεν είναι επαρκής δικαιολογία για άμεση στρατιωτική επέμβαση. Αυτό το επικίνδυνο δόγμα, που προωθείται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει την κυριαρχία των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την υποχρέωση των κρατών να παρεμβαίνουν. Ως νομικός εμπειρογνώμονας της Heritage σε θέματα κυριαρχίας,ο  Steve Groves, εξηγεί:

Είναι ένα δόγμα που αναγκάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αποτρέψουν τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν σε άλλες χώρες που θα ήταν επικίνδυνο και αλόγιστο. Η ανεξαρτησία που οι ΗΠΑ έχουν  κερδίσει σκληρά  από τους ιδρυτές και οι διαδοχικές γενιές των Αμερικανών-θα πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο εάν οι Ηνωμένες  Πολιτείες συναινέσουν να δεσμεύονται νομικά από το R2P δόγμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διατηρήσουν την εθνική κυριαρχία τους, διατηρώντας το μονοπώλιο της απόφασης για την ανάπτυξη στην διπλωματική πίεση, τις οικονομικές κυρώσεις, την πολιτική εξαναγκασμού, και ιδιαίτερα τις στρατιωτικές της δυνάμεις.
2. Ένα ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ  είναι σε κίνδυνο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ένα ενδιαφέρον για την επίλυση της σύγκρουσης, αλλά η στρατιωτική δύναμη θα πρέπει να προορίζεται για περιοχές όπου οι ΗΠΑ έχει επιτακτική ανάγκη να ενεργεί για την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων. Υπάρχουν και άλλες πιο σώφρονες επιλογές για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ,για να βοηθήσουν στην επίλυση της σύγκρουσης.
3. Δεν θα ήταν μια σοφή χρήση η στρατιωτική δύναμη. Η στρατιωτική δύναμη θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει σαφής, εφικτός, ρεαλιστικός σκοπός. Οι πυραυλικές επιθέσεις είναι απίθανο να αποτρέψουν το καθεστώς Άσαντ και την αποτροπή περαιτέρω καταχρήσεων. Αντίθετα, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με κλιμάκωση  στην συμμετοχή τους στην κρίση.
4. Οι πυραυλικές επιθέσεις θα κάνουν τον Πρόεδρο Ομπάμα να φαίνεται πιο αδύναμος. Μοιάζουν πολύ αναποτελεσματικοί οι πυραύλοι cruise του Προέδρου Κλίντον για τα στρατόπεδα τρομοκρατών του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τα κτυπήματα  θεωρηθούν ως ένδειξη ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν μια σαφή, αποφασιστική πορεία δράσης. Η Μέση Ανατολή θα το δει αυτό ως μια άλλη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ομπάμα να κοιτάξουμε για ένα "εύκολο κουμπί» και θα οδηγήσει προς τα  πίσω και όχι σε άσκηση πραγματική, και εποικοδομητική ηγεσία.
5. Θα αποσπάσει την προσοχή από ό, τι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν. Αντί να προσπαθούν να παρέμβουν άμεσα στη σύγκρουση, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργάζονται με συντονισμένο τρόπο με τις άλλες χώρες της περιοχής ,για να επιταχύνουν το τέλος του καθεστώτος Άσαντ και να ασχοληθούν με την κρίση των προσφύγων, την αναβίωση της Αλ-Κάιντα, και τις αποσταθεροποιητικές προσπάθειες του Ιράν και της Χεζμπολάχ.           http://www.mfs-theothernews.com/2013/08/top-5-reasons-not-to-use-missile.html ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MFS-THE OTHER NEWS : Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου