Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Τρομακτικό και επικίνδυνο» προηγούμενο να ζητήσει ο Ομπάμα στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.

         ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Ένας από τα πιο σεβαστούς και βετεράνος στο Κογκρέσο, είπε στο WND ότι θα ήταν  «τρομακτικό και επικίνδυνο προηγούμενο" εάν ο πρόεδρος Ομπάμα  ζητήσει έγκριση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, διότι δεν υπάρχει "άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες."
«Δεν είναι  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθπύν», παρατήρησε ο Δημ. Frank Wolf, R-Va., Ένα 17-όρος γερουσιαστής του οποίου η θητεία εκτείνεται πίσω στη νίκη του 1980 του Ρόναλντ Ρίγκαν.
           Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει εξετάσει αν πρέπει να διατάξει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία για δήθεν χρησιμοποίηση από χημικά όπλα κατά του ίδιου του λαού της, στις 21 Αυγούστου.
Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος με βάση τις εξουσίες πολέμου και του νόμου να πάρει την έγκριση του Κογκρέσου για να χτυπήσει τη Συρία, ή αν η διαβούλευση θα αρκούσε, ο Wolf ήταν ανένδοτος ότι ο πρόεδρος πρέπει να πάρει άδεια από το Κογκρέσο.
"Νομίζω ότι πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου, προς τα πάνω ή προς τα κάτω."
             Η Βιργινία πιστεύει ότι, εάν είναι απαραίτητο, το Κογκρέσο θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε συνεδρία.
Rep. Frank Wolf, R-Va.

          «Νομίζω ότι υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», είπε. "Θα ήθελα να ελπίζω ότι τα περισσότερα μέλη θα συμφωνούσαν ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να είναι όχι μόνο σε διαβούλευση, αλλά θα έπρεπε να συμμετέχει."
          Ο Wolf  να σημειωθεί ότι πήρε τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο" Powers Act" που ήταν κάπως ασαφής, αλλά, «Νομίζω ότι (ο πρόεδρος) έχει την ευθύνη για να έρθει στο Κογκρέσο και να πάρει την έγκριση."
Το WND ρώτησε τι θα συνέβαινε αν ο πρόεδρος προβεί σε κτύπημα χωρίς έγκριση.
          "Λοιπόν, δεν ξέρω τι μέτρα θα μπορούσε να λάβει», απάντησε σε ένα γλυκομίλητο τόνο.
Όμως,ο  Wolf υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, αν ο πρόεδρος είχε λάβει αυτή την πορεία, την πρόβλεψη, " θα είναι η αποδυνάμωση της αρχής του Κογκρέσου."
           Μου είπε: "Δεν έχουμε έναν βασιλιά. Αυτός ήταν ο λόγος που πολέμησε στον επαναστατικό πόλεμο. Έχουμε ένα Σύνταγμα, και το Κογκρέσο πρέπει να συμμετέχει. "
          Ο Wolf σημειώνει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ,Ντέιβιντ Κάμερον, αντιμετώπισε τόσο την αντιπολίτευση που κάλεσε το Κοινοβούλιο πίσω στη συνεδρία. Στην πραγματικότητα, αργότερα την Πέμπτη, οι Βρετανοί νομοθέτες ψήφισαν 285-272 να μην συμμετέχουν σε κτύπημα για τη Συρία.
          Μετά την ψηφοφορία, ο Κάμερον, ο οποίος  προηγουμένως ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ότι δεν θα το κάνει.
        Ο Wolf βλέπει τώρα ένα κτύπημα των ΗΠΑ ως λιγότερο πιθανό, λέγοντας: "Νομίζω ότι έχουν δεύτερες σκέψεις", επειδή η διοίκηση έχει αρχίσει να ανιχνεύει την αυξανόμενη αντίθεση.
         Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε κατηγορηματικά ότι η συριακή κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για τα χημικά όπλα  και δήλωσε ότι «πρέπει να υπάρχουν διεθνείς συνέπειες."
         Όμως, μέχρι και την Πέμπτη πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ άρχισαν να επιμένουν ότι η εικόνα  "δεν είναι μια σαφής."
         Το Associated Press λέει ότι η "αναφορά στην επιμονή του τότε διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ ,το 2002 ότι η αμερικανική νοημοσύνη δείχνει ότι το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής ήταν μια« αποτυχία »."
          Ο Wolf θεωρεί επίσης ότι η διοίκηση έλαβε ειδοποίηση από μια επιστολή του και 115 από τους συναδέλφους του, υπέγραψαν και απέστειλαν στον πρόεδρο την Τετάρτη προειδοποιώντας τον να αναζητήσει από το Κογκρέσο την άδεια πριν από τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, όπως αναφέρεται στο WND.
         Η δικαιολογία της διοίκησης για να επιτεθεί στη Συρία, εξέφρασε την Τρίτη από το Λευκό Οίκο, ο γραμματέας Τύπου, Jay Carney, ο οποίος είπε, "[A] ότι η χρήση χημικών όπλων σε μεγάλη κλίμακα που έλαβε χώρα χωρίς απάντηση θα παρουσιάσει σημαντική πρόκληση (και) απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. "
         Όταν το WND ρώτησε τον  Wolf αν πίστευε ότι η κατάσταση παρουσίασε μια απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, άφησε να εννοηθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν ο καθορισμός στο τραύμα από τη διοίκηση.
           «Νομίζω ότι η διοίκηση παρέλειψε να απαντήσει στην αρχή, όταν υπήρχε μια μεγαλύτερη πιθανότητα θα έχουν επιπτώσεις», είπε. "Τώρα, ποιος είναι η υποβοήθηση;"
          Περιέγραψε τις συνομιλίες του με Σύριους οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Δαμασκό για να τον συναντήσουν στο Λίβανο, και είπε ότι άκουσε τις ιστορίες φρίκης για το πώς πολλοί ισλαμιστές εξτρεμιστές είχαν ενώσει τους αντάρτες της Συρίας.
Syrian President Bashar al-Assad

          «Οι ιστορίες που είπαν ήταν αρκετά τρομακτικές,"ο Wolf υπενθύμισε. "Μια παρτίδα των τζιχαντιστών, οι Ισλαμιστές, Μουτζαχεντίν ... σε όλη τη χώρα ..."
          Όταν το  WND ρώτησε τον Wolf, αν υπάρχει μια μη-τζιχάντ εναλλακτική λύση που είναι μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, είπε, «νομίζω ότι υπήρχε από την αρχή, με σαφήνεια. Νομίζω ότι είναι λιγότερο έτσι, τώρα. "
           Την περασμένη εβδομάδα,η  Jerusalem Post με επιμέλεια του Caroline Glick ισχυρίστηκε,την «αδυναμία της Αμερικής στη Συρία,ότι  είναι σε μεγάλο βαθμό λάθος του Ομπάμα», διότι κατά την έναρξη του  Συριακού εμφυλίου πολέμου δύο-και--μισό χρόνια πριν, μια "κοινοπραξία των Κούρδων της Συρίας, μέτριοι σουνίτες, χριστιανοί και άλλοι ήρθαν στην Ουάσιγκτον και παρακάλεσαν για βοήθεια των ΗΠΑ. Αλλά αγνοήθηκαν. "
          Ο Wolf είπε ότι οι τάξεις των μαχητών της Τζιχάντ στην συριακή αντιπολίτευση έχει διογκωθεί από τα διαλείμματα των φυλακών στη Λιβύη, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Τώρα, ο ίδιος αναρωτιέται: «Ποιος μπορεί να επωφεληθεί [από ένα κτύπημα στη Συρία];"
        Και πρόσθεσε: «Ποιος είναι εκεί; Υπάρχουν τόσες πολλές ερωτήσεις εκεί. Γι 'αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει το Κογκρέσο  να συμμετέχει άμεσα, διότι μπορεί να  βοηθήσει και να υποκινήσει τους λάθος ανθρώπους. "
          Ο Wolf ελπίζει ότι η CIA είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ποιος από τους αντάρτες, αλλά είπε: «Κάθε φορά που γίνεται η συνδρομή και η παροχή σε όπλα, ποτέ δεν είσαι σίγουρος ποιος πρόκειται να τα πάρει."
       Ο γερουσιαστής ανέφερε μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της τρέχουσας κατάστασης στη Συρία και το σκάνδαλο της  Βεγγάζης, σημειώνοντας ότι "Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα όπλα είχαν ληφθεί έξω από το προξενείο από τη Λιβύη στην Τουρκία και στη Συρία."
        Το WND έχει, στην πραγματικότητα, την υποβολή εκθέσεων ,τη δυνατότητα αυτή, αφού λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη της Λιβύης στις 11 του Σεπτέμβρη του 2012, που σκότωσε τέσσερις Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ Πρέσβη Chris Stevens.
         Το WND σε συνέντευξη του Wolf σε βάθος τον Ιούνιο και νωρίτερα αυτό το μήνα για την αμείλικτη ώθηση του για τη δημιουργία ενός Κογκρέσου,με εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει το σκάνδαλο Βεγγάζη ως το μόνο τρόπο για να ανακαλύψουν την αλήθεια για το τι συνέβη εκεί.
"Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας για τη Βεγγάζη και να πάρει μια επίλεκτη επιτροπή για να ερευνήσει, επειδή υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ Βεγγάζης και Συρίας", είπε την Πέμπτη.          http://www.wnd.com/2013/08/obama-setting-scary-and-dangerous-precedent/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WND.COM.:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου