Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Ομπάμα θεωρεί «περιορισμένη» την στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.

          Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι μέτρα,-- αν υπάρχουν,-- θα πρέπει να ληφθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος της Συρίας με ηγέτη τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.
          Μετά από μια συνέντευξη τύπου στην οποία ο Υφυπουργός Τζον Κέρι, δήλωσε ότι το  καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά αέρια την περασμένη εβδομάδα για να σκοτώσει πάνω από 1.000 πολίτες της Συρίας, ο Ομπάμα είπε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν.
Barack Obama (AFP Photo / Jim Watson)

         "Ο κόσμος έχει την υποχρέωση να βεβαιωθεί ότι θα διατηρήσει το νόμο κατά της χρήσης χημικών όπλων", δήλωσε ο Ομπάμα από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου του. "Δεν έχω κάνει μια τελική απόφαση σχετικά με τις διάφορες ενέργειες που θα μπορούσαν να ληφθούν για να μας βοηθήσουν στην επιβολή αυτού του στόχου. Αλλά, όπως έχω ήδη πει, είχα συνάντηση με  την στρατιωτική  ομάδα μας,για  να δούμε ένα ευρύ φάσμα επιλογών. "
            Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του κάνει διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, και ότι οι συνομιλίες έχουν γίνει "με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη."
            Ο Ομπάμα επανέλαβε επίσης τη δήλωση του Kέρι  νωρίτερα, όταν υποσχέθηκε ότι δεν θα θέσει  «μπότες στο έδαφος"γιατί θα πρέπει ο στρατός των ΗΠΑ να υποχρεωθεί να χτυπήσει το στρατό  του Άσαντ.
         «Σε καμία περίπτωση δεν το συζητάμε, κανενός είδους στρατιωτική δράση που θα περιλαμβάνει μπότες στο έδαφος, που θα περιλαμβάνει μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία, αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης, στενής πράξης που θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνο η Συρία αλλά και άλλοι σε όλο τον κόσμο που θα καταλάβουν ότι η διεθνής κοινότητα ενδιαφέρεται για την απαγόρευση στα χημικά όπλα  », δήλωσε ο Ομπάμα.
          Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος είπε ότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει έκθεση που να δικαιολογεί οποιαδήποτε δράση που αναλαμβάνεται από τις ΗΠΑ εναντίον του Άσαντ. Η έκθεση, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, την ίδια στιγμή που η διεύθυνση του Κέρι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ »αξιολογεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η συριακή κυβέρνηση προέβη σε χημική επίθεση στη Δαμασκό ,στα προάστια με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου 2013."
          "Η Υψηλή εκτίμηση και η εμπιστοσύνη μας είναι η ισχυρότερη θέση ότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ μπορεί να πάρει  την επιβεβαίωση," η έκθεση αναφέρει εν μέρει. "Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε επιπλέον στοιχεία για να κλείσουμε τα κενά στην κατανόηση  για το τι έγινε."
            Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν πέντε πολεμικά πλοία,που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Συρία και έχει το μεγαλύτερο στρατό στον πλανήτη που έχει στη διάθεσή της.
           Την Πέμπτη, ο  Άσαντ δήλωσε ότι «η Συρία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι οποιασδήποτε επίθεσης."         http://rt.com/usa/obama-announce-syria-strike-226/     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου