Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνάντηση Β.Πούτιν & Μ.Ομπάμα με φόντο τη στημένη από Δύση επέμβαση στη Συρία.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη. Μπορεί οι συνομιλίες των δύο να «πάγωσαν» λόγω της υπόθεσης Σνόουντεν, αλλά η Συρία είναι πολύ πιο σημαντικό θέμα και εκτιμάται πώς η συνάντηση των ηγετών των δύο μεγάλων δυνάμεων θα επικεντρωθεί στο μείζον αυτό θέμα.

«Είναι σίγουρο ότι ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πούτιν», δήλωσε ο εκρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε οι ΗΠΑ, όσο και δυσαρεστημένες να είναι από την χορήγηση προσωρινού ασύλου στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν να μην συνομιλήσουν με τη Ρωσία για το θέμα της Συρίας, τη στιγμή μάλιστα που η Δύση ετοιμάζει χτύπημα με πρόσχημα τη χρήση χημικών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αμφισβητεί πώς έγινε χρήση χημικών από το καθεστώς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ακόμη και γενικώς ότι έγινε χρήση χημικών και απορρίπτει το ενδεχόμενο της επέμβασης στη Συρία. Το είπε ευθέως στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν με πρωτοβουλία του δεύτερου.

Από την άλλη ωστόσο, η Δύση φαίνεται να έχει αποφασίσει να προβεί σε επίθεση κατά τη Συρίας και προετοιμάζεται. Στο πλαίσιο αυτό ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία μετά τον Κάμερον και τον Ολάντ και με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Κέβιν Ράντ, ενώ η προγραμματισμένη για την αύριο συνάντηση μεταξύ ανώτερων διπλωματών των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της Συρίας στη Χάγη αναβλήθηκε.

Ερώτημα παραμένει πώς θα απαντήσει η Μόσχα σε ένα ενδεχόμενο χτύπημα κατά της Συρίας, από τη στιγμή που εξ αρχής υπερασπίζεται το καθεστώς Άσαντ και απορρίπτει τα περί χρήσης χημικών όπλων, που πέραν της προβοκάτσιας «πατούν» οι Δυτικοί για να επιτεθούν. Μη αντίδραση, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, αναμένεται να πλήξει το κύρος της Ρωσίας.

Εκτός και αν υπάρξει συμφωνία για επέμβαση ούτως ώστε να αναγκαστεί να φύγει ο Άσαντ από την εξουσία, με ανταλλάγματα για τη Μόσχα. Δύσκολο πολύ να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού η κατάσταση στη Συρία πιθανότητα θα γίνει ανεξέλεγκτη μετά τον πρώτο πύραυλο που θα πέσει, με τους ισλαμιστές-αντάρτες να εκτροχιάζονται.

Να δούμε τότε αν οι Δυτικοί και ο ΟΗΕ θα καταγράψουν τις θηριωδίες των ισλαμιστών σε βάρος των χριστιανών ή θα συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια όπως κάνουν μέχρι τώρα στις σφαγές που κάνουν οι αντικαθεστωτικοί με τα όπλα που τους έχουν προμηθεύσει ΗΠΑ και Ε.Ε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου