Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Επίθεση κατά της Συρίας με δικαιολογία τους ανθρωπιστικούς λόγους.- Ηνωμένο Βασίλειο.

             ΜΟΣΧΑ, Αύγουστος 29 (RIA Novosti) - Ακόμη και χωρίς  την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών , μια ξένη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα ήταν νόμιμη σύμφωνα με το δόγμα της ανθρωπιστικής παρέμβασης, που εφαρμόστηκε το 1999 για να δικαιολογήσει την εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση  την Πέμπτη.
           "Η νομική βάση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης θα είναι η ανθρωπιστική παρέμβαση; Ο στόχος είναι η ανακούφιση της ανθρώπινης  ταλαιπωρίας με την αποτροπή ή τη διακοπή της περαιτέρω χρήσης των χημικών όπλων," είπε Γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια περίληψη των νομικών γνωμοδοτήσεων από το Γενικό Εισαγγελέα.
             Οι Δυτικές δυνάμεις εξετάζουν ένοπλη επέμβαση στον διετή εμφύλιο πόλεμο μετά από εκατοντάδες άνθρωπους που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, σε μια προφανή επίθεση με αέριο νεύρων από τη συριακή αντιπολίτευση,που υποστήριξε ότι διεξήχθη από τις κυβερνητικές δυνάμεις και η κυβέρνηση κατηγόρησε  τους αντάρτες. Τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια τέτοια παρέμβαση θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.
            Η ανακοίνωση εκδόθηκε  από την Βουλή των Κοινοτήτων σε συζήτηση και ψηφοφορία για το αν η Βρετανία θα πρέπει να ενταχθεί υπό την αμερικανική ηγεσία για κτύπημα στη Συρία, εάν το κτύπημα προχωρήσει. Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε την υποτιθέμενη επίθεση του φυσικού αερίου "μία από τις πιο αποτρόπαιες χρήσεις των χημικών όπλων σε έναν αιώνα."

Attack on Syria Justified on Humanitarian Grounds – UK

           Ωστόσο, η κυβέρνηση έπρεπε να αποδυναμώσει την κίνησή του, ενώ αντιμετωπίζει την αυξανόμενη αντίθεση από τους πολιτικούς και το κοινό. Ακόμη και αν ο πρωθυπουργός κερδίσει την ψηφοφορία της Πέμπτης, μια άλλη ψηφοφορία θα υποχρεούται να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο την στρατιωτική εμπλοκή.
            Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  μέχρι σήμερα δεν έχει εγκρίνει καμία στρατιωτική επέμβαση στη συριακή κρίση. Η Μόσχα, μαζί με το Πεκίνο, έθεσαν βέτο στο παρελθόν σε τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδικάζουν την κυβέρνηση του Πρόεδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ. Η Ρωσία έχει προτρέψει όλα τα μέρη της σύγκρουσης να χρησιμοποιήσουν τα διπλωματικά μέσα για την επίλυσή του.
           Το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι αν η δράση στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι αποκλεισμένη, το διεθνές δίκαιο επιτρέπει ακόμα στη χώρα "να λάβει έκτακτα μέτρα για να ανακουφίσει την κλίμακα της συντριπτικής  ανθρωπιστικής  καταστροφής στη Συρία."
            Ωστόσο, τρεις προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται: Πρώτον, θα πρέπει να υπάρχουν «πειστικά στοιχεία» της ακραίας ανθρωπιστικής δυσφορίας  σε μεγάλη κλίμακα, γενικά αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα, δεύτερον, πρέπει να είναι αντικειμενικά σαφές ότι δεν υπάρχει εφικτή εναλλακτική λύση για τη χρήση βίας και, τρίτον, η χρήση βίας πρέπει να είναι αναγκαία, αναλογικά και αυστηρά περιορισμένη στην χρονική διάρκεια και το πεδίο εφαρμογής.
            "Και οι τρεις όροι θα πρέπει σαφώς να πληρούνται στην προκειμένη περίπτωση," αναφέρει η δήλωση.
            Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πιέσει για την παραπομπή της κατάστασης στη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
           Οι εκθέσεις της 21ης  Αυγούστου  για επίθεση, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ήρθε την περασμένη Τετάρτη, λίγο μετά αφού μια ομάδα των Ηνωμένων Εθνών,οι ερευνητές  χημικών όπλων  άρχισαν να εργάζονται στη Δαμασκό. Η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε γρήγορα τις κατηγορίες και είπε ότι είχε αποδείξεις ότι αντάρτικες ομάδες  χρησιμοποιούν τα χημικά όπλα.
            Ο πρόεδρος της βρετανικής  Intelligence Επιτροπής (ΚΕΕ), John Day, είπε ότι μια έρευνα από την επιτροπή του έδειξε ότι οι ισχυρισμοί της συριακής κυβέρνησης ότι οι επιθέσεις είτε φαλκιδεύινται ή αναλαμβάνονται από την συριακή ένοπλη Αντιπολίτευσης ήταν αβάσιμες.
            "Δεν υπάρχει καμμία αξιόπιστη πληροφορία ή άλλα στοιχεία για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς ή την κατοχή του CW [χημικών όπλων] από την αντιπολίτευση. Η ΚΕΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν πιθανά σενάρια ή εναλλακτική λύση για την ευθύνη του καθεστώτος », είπε σε μια έκθεση προς το πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.         http://en.rian.ru/politics/20130829/183044593/Attack-on-Syria-Justified-on-Humanitarian-Grounds--UK.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου