Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ξαφνική επίσκεψη Άσαντ στην Τεχεράνη...


Αύγουστος 28, 2013.

Στις μία μετά τα μεσάνυχτα χθες στα αραβικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύθηκε μια μεγάλη είδηση: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ αφίχθη στην Τεχεράνη.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Την Τρίτη το βράδυ, αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

Την ανακοίνωσε μετέδωσε  το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΙΚ, επικαλούμενο πηγές του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Άσαντ συνοδεύεται από Σύριους και ορισμένα μέλη της οικογένειάς του».

Αρχική μετάδοση της είδησης έκανε η λιβανέζικη εφημερίδα «αλ Ναχάρ». Η ιστοσελίδα της κατέρρευσε κάτω από τις απαιτήσεις ζήτησης.

 Η πληροφορία δημοσιεύθηκε από τη μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών του Ισραήλ Ynet portal αλλά στη συνέχεια διαγράφηκε, αναφέρει η πηγή.

--
Αναθεώρηση-

Το Ιράν διαψεύδει την είδηση για τον Άσαντ στην Τεχεράνη
 
Αύγουστος 28, 2013.
 
Πριν από λίγο, το ιρανικό πρακτορείο  ειδήσεων δημοσίευσε  δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής δημοκρατίας, Αμπάς Αράγκχι.
Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε τις ανεξέλεγκτες φήμες στον Τύπο και στο διαδίκτυο, ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, έφθασε στην Τεχεράνη και ζήτησε πολιτικό άσυλο και αποκάλεσε τα δημοσιεύματα ως «αστεία».          http://www.echedoros-a.gr/2013/08/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου