Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Χεζμπολάχ βοηθά στη μεταφορά Αλεβιτών στην Κύπρο.


 
Δημοσίευμα του Al Jazeera online αναφερόμενο στο λιβανικό κανάλι LBCI είπε ότι ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών Αλεβιτών και Σαμπίχι (φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων στη Συρία) διέσχισαν τα σύνορα του Λιβάνου και μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης στην Κύπρο.


Τις τελευταίες 24 ώρες, ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία υπερέβη τις 13 χιλιάδες απλών προσφύγων. Οι σειρές των αυτοκινήτων που αναχωρούν από τη Συρία, προστατεύονται από μαχητές της ‘Χεζμπολάχ’, ‘Αμάλ’ και φιλο συριακές παλαιστινιακές ομάδες.

Ορισμένα ξενοδοχεία στη Βηρυτό έχουν αδειάσει από τους επισκέπτες και εκεί τοποθετούνται οι πρόσφυγες. Τα ξενοδοχεία φυλάσσονται από άνδρες της’Χεζμπολάχ’

Η ‘Χεζμπολάχ’ έχει διοργανώσει ‘γέφυρα στη θάλασσα’ και φυλάει τα πορθμεία όπου εκτελούνται πλεύσεις επιβατηγών πλοίων μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου.

Η εκκένωση των αμάχων γίνεται καθ’ όλο το 24ωρο. Την ίδια στιγμή περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην Κύπρο από πλούσιες οικογένειες του καθεστώτος.
Στα media των ανταρτών της αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι επίσης και τμήματα της ‘Χεζμπολάχ’ έχουν μετακινηθεί εκτός συνόρων Συρίας και υπάρχουν φήμες ότι ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ διέταξε την απόσυρση των ιρανικών στρατευμάτων από τη Συρία, αναφέρει η πηγή.              http://www.echedoros-a.gr/2013/08/blog-post_1226.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου