Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η Μ.Βρετανία συγκεντρώνει πολεμικά αεροσκάφη, στρατιωτικό υλικό σε Κυπριακή βάση κοντά στη Συρία - έκθεση.

         "Πολεμικά αεροσκάφη και στρατιωτικούς μεταφορείς" φέρεται να έχουν μεταφερθεί στο Ακρωτήρι της Βρετανίας,σε αεροπορική βάση στην Κύπρο στην πιο πρόσφατη ένδειξη της προετοιμασίας των συμμαχικών δυνάμεων για μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία εν μέσω ρητορική πολεμοχαρείς κατά της συριακής κυβέρνησης.
          Δύο εμπορικοί πιλότοι που πετούν τακτικά από τη Λάρνακα,στην  Κύπρο, ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει C-130 αεροπλάνα μεταφοράς από τα δικά τους αεροσκάφη και μικροί σχηματισμοί ενδεχομένως ευρωπαϊκών μαχητικών αεροσκαφών από τις οθόνες των ραντάρ τους, σύμφωνα με τον Guardian.

         Στο Ακρωτήρι η αεροπορική βάση είναι σε απόσταση μικρότερη από 100 χιλιόμετρα από τη Συρία, καθιστώντας την ένα πιθανό κομβικό σημείο για μια εκστρατεία βομβαρδισμών. Κάτοικοι κοντά στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσαν στην Guardian ότι «η δραστηριότητα υπήρξε πολύ υψηλότερη από το φυσιολογικό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών."
        Η έξαρση της δραστηριότητας της πτήσης έχει αμφισβητηθεί από ένα εκπρόσωπο για τις αεροπορικές βάσεις της Βρετανίας στην Κύπρο, το Reuters ανέφερε, επίσης, επικαλούμενο τον  υπουργό  Εξωτερικών της Κύπρου, τον Ιωάννη Κασουλίδη,  ότι αμφέβαλε ότι οι αεροπορικές βάσεις θα χρησιμοποιηθούν εάν οι δυτικές δυνάμεις  αναλάβουν δράση εναντίον της Συρίας.
         «Έχω την εντύπωση ότι οι βρετανικές βάσεις δεν θα παίξουν κανένα πρωταρχικό ρόλο ... επειδή δεν είναι απαραίτητες, αλλά θα πρέπει να δούμε ", ο κ. Κασουλίδης είπε στο κυπριακό κρατικό ραδιόφωνο.

          Η Downing Street λέει ότι ένοπλες δυνάμεις καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για στρατιωτική δράση στη Συρία, ανέφερε το Reuters.

        Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον την Τρίτη υπενθύμισε στα μέλη του κοινοβουλίου να επιστρέψουν από τις θερινές διακοπές τους για μια επείγουσα συζήτηση. Η σύνοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ,για να ψηφίσει για μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στην υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Συρία.
Russia’s Foreign Minister Sergey Lavrov (RIA Novosti / Maxim Blinov)
         Ο πρωθυπουργός είπε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετικά με τις πιθανές απαντήσεις στην εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Ο Κάμερον έχει κάνει έκκληση για «ειδική» στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε ένα πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

         Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από δέκα Δυτικά και έθνη της Μέσης Ανατολής - υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υπό τον  Γεν. Martin Dempsey και ο Ιορδανός ομόλογός του - συναντήθηκαν στο Αμάν της Ιορδανίας, για να συζητήσουν πιθανή στρατιωτική δράση στη Συρία. Αυτό που προκύπτει αναφέρει ότι ο Ντέμπσε'ι' παρουσίασε τις πιθανές στρατιωτικές επιλογές για το Λευκό Οίκο,κατά  τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
The guided-missile destroyer USS Gravely (DDG 107) (AFP Photo)


       Την Παρασκευή, το Reuters αποκάλυψε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε την επεκτείνει την παρουσία του στην Μεσόγειο με ένα τέταρτο πλοίο ικανό για έναρξη μεγάλου βεληνεκούς, υποηχητικούς  πυραύλους cruise για την επίτευξη των στόχων  στη Συρία.          http://rt.com/news/uk-us-military-strike-syria-027/     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου