Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πούτιν: Oι ΗΠΑ ισχυρίζονται «αφάνταστες ανοησίες» για τη χημική επίθεση στη Συρία.

           ΜΟΣΧΑ, Αύγουστος 31 (RIA Novosti) - Ο Ρώσος πρόεδρος ,Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ το Σάββατο λέγοντας ότι ,οι ισχυρισμοί της Ουάσινγκτον σχετικά με τη χρήση του καθεστώτος της Συρίας  των χημικών όπλων, εναντίον αμάχων ήταν «αδιανόητη ανοησία."
             «Η κοινή λογική μιλάει από μόνη της - τα κυβερνητικά στρατεύματα προχωρούν, σε ορισμένες περιοχές που περιβάλλονται από τους εξεγερμένους", δήλωσε ο Πούτιν. "Υπό αυτές τις συνθήκες, δίνουν ένα πλεονέκτημα σε εκείνους που έχουν κάνει έκκληση για ξένη στρατιωτική επέμβαση, είναι απλώς αδιανόητη ανοησία."
              "Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια πρόκληση από εκείνους που ψάχνουν να σύρουν άλλες χώρες [στη σύγκρουση] και την υποστήριξη του ισχυρού διεθνή παίκτη, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Πούτιν για την χημική επίθεση που σκότωσε εκατοντάδες σύμφωνα με αναφορές, την περασμένη εβδομάδα.
             Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί απαιτούν ατράνταχτες αποδείξεις, δήλωσε ο Πούτιν, που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που καταπιάστηκαν με το θέμα.
             "Οι ισχυρισμοί ότι η απόδειξη υπάρχει, αλλά έχει ταξινομηθεί και δεν μπορεί να υποβληθεί σε κανέναν είναι κάτω από την κριτική", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη μακρινή ανατολική πόλη του Βλαδιβοστόκ. "Αυτό είναι απλά έλλειψη σεβασμού για τους συνεργάτες τους."
Putin: US Claims About Syrian Chemical Attack ‘Unimaginable Nonsense’

              Ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε μια έκθεση την Παρασκευή κατηγορώντας το καθεστώς Άσαντ για την επίθεση, η οποία αναφέρεται «ανθρώπινα, στα σήματα και γεωχωρικών πληροφοριών», καθώς και τις πρώτες ύλες, όπως η κοινωνική εκθέση βίντεο των μέσων ενημέρωσης και της υποτιθέμενης επίθεσης. Η έκθεση αναφέρεται ρητά ότι παρέλειψε ορισμένα διαβαθμισμένα στοιχεία, τα οποία διατίθενται μόνο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
              Ο Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Ρωσία κατήγγειλε την χρήση χημικών όπλων και ήταν έτοιμη για «ενοποιημένη συμμετοχή στην κατάρτιση των μέτρων για να αντιταχθεί σε τέτοιες πράξεις."
               Επίσης, αρνήθηκε τη συζήτηση με τις ΗΠΑ για στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον συριακών στόχων με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, στο τηλέφωνο.
                Όμως, ο Πούτιν είπε ότι ήλπιζε να αναλάβει το θέμα της Συρίας με τον Ομπάμα κατά την επικείμενη σύνοδο κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη της  Ρωσίας στις 5-6 Σεπτεμβρίου .
               Ο Ομπάμα έχει κατηγορήσει ρητά τον Άσαντ για την επίθεση και απείλησε με κτυπήματα πυραύλων και βομβών εναντίον επιλεγμένων στόχων της Συρίας σε αντίποινα για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Αρνήθηκε τα σχέδια για μια χερσαία εισβολή στη Συρία ή ανατροπή του Άσαντ.
              H  Δαμασκός κάλεσε τις επιθέσεις μια πρόκληση από τους αντάρτες που μάχεται από το 2011.
Vladimir Putin

              Μια ερευνητική ομάδα του ΟΗΕ εστάλη στην περιοχή της επίθεσης και αναμένεται να παρουσιάσει τα πορίσματά της στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά η εντολή της είναι περιορισμένη, για να διαπιστωθεί κατά πόσον η επίθεση έλαβε χώρα, δεν έχει δικαίωμα στην ονοματοδοσία των ενόχων.
            Το βρετανικό κοινοβούλιο αποφάνθηκε την Πέμπτη ενάντια στην υποστήριξη  μιας πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στη Συρία. Ο Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι ήταν "έκπληξη" αυτή η κίνηση, η οποία, πρόσθεσε, έγινε από τους ανθρώπους που "υποκινούνται" από τα συμφέροντα του έθνους και την κοινή λογική."
                Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην εσωτερική σύγκρουση στη Συρία από το ξέσπασμα της σύγκρουσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.            http://en.rian.ru/news/20130831/183081484/Putin-US-Claims-About-Syrian-Chemical-Attack-Unimaginable.html          ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου