Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Σοβαρές εξελίξεις στη Βρετανία, όπου οι πολίτες κλήθηκαν να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό.

 

Σοβαρές εξελίξεις στη Βρετανία, όπου οι πολίτες κλήθηκαν να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό.. Οι

οικογένειες σε όλη τη Βρετανία κλήθηκαν να εφοδιαστούν με προμήθειες έκτακτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και κιτ πρώτων βοηθειών, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τις αυξανόμενες απειλές για τη χώρα.. Ποιες απειλές άραγε φοβούνται και προβαίνουν σε αυτό το μέτρο;;;

Η προειδοποίηση προέρχεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Όλιβερ Ντάουντεν, καθώς η κυβέρνηση παρουσίασε έναν νέο ιστότοπο «Προετοιμαστείτε» που έχει σχεδιαστεί για να διδάξει στους πολίτες την καλύτερη πορεία δράσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια έκτακτη ανάγκη.

Ο νέος ιστότοπος ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην αφήνουν την ασφάλειά τους αποκλειστικά στα χέρια των αρχών και δηλώνει ότι οι Βρετανοί θα ήταν φρόνιμο να αρχίσουν να αποθηκεύουν τρόφιμα και νερό και να αναπτύξουν ένα «οικιακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε είδους καταστροφές.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ώθησης του Ντάουντεν να κάνει το έθνος «πιο ανθεκτικό» απέναντι σε διάφορες υποτιθέμενες αυξανόμενες απειλές που κυμαίνονται από φυσικές καταστροφές έως συγκρούσεις, ανέφεραν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Μιλώντας στη Διάσκεψη Άμυνας του Λονδίνου στο King’s College την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «η ανθεκτικότητα ξεκινά από το σπίτι».

«Εργαζόμαστε εκ των προτέρων για να εξοπλίσουμε ολόκληρη την κοινωνία για να προετοιμαστεί και ακόμη και να αποτρέψει το επόμενο σοκ, ενώ παρέχουμε ένα σαφές και ισχυρό σχέδιο που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για την εθνική μας άμυνα», είπε. Ο κατάλογος των πιθανών «σοκ» που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, περιλαμβάνει οτιδήποτε από κυβερνοεπιθέσεις και διακοπές ρεύματος έως πλημμύρες, βιολογικούς κινδύνους, ηλιακές εκλάμψεις και μια νέα πανδημία.

Οι συμβουλές που παρέχονται από τις αρχές σε αυτό το θέμα περιλαμβάνουν την εξοικείωση με τους «κινδύνους στην περιοχή σας», την εγγραφή για ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις, την εκμάθηση «βασικών δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών» και τη καταγραφή «αριθμών τηλεφώνου οποιουδήποτε θα θέλατε να επικοινωνήσετε επείγον.”

Το να έχετε ένα «οικιακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης», που περιλαμβάνει «την καλύτερη οδό διαφυγής από το σπίτι σας» δεν θα έβλαπτε ούτε, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Προετοιμασία». Εκτός από αυτό, ένας καλά προετοιμασμένος Βρετανός αναμένεται να έχει ένα «κιτ έκτακτης ανάγκης» σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία στο σπίτι. Το κιτ θα πρέπει να περιλαμβάνει διάφορες μπαταρίες, ραδιόφωνο, φακούς αναρρόφησης, κιτ πρώτων βοηθειών, απολυμαντικό χεριών καθώς και εμφιαλωμένο νερό και μη ευπαθή τρόφιμα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «τουλάχιστον 2,5-3 λίτρα πόσιμου νερού ανά άτομο την ημέρα συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», αλλά το να έχετε «10 λίτρα ανά άτομο την ημέρα θα σας κάνει πιο άνετα».

Ο ιστότοπος δεν διευκρινίζει πόσα τρόφιμα χρειάζεται να αποθηκεύσει κάποιος για να αισθάνεται εύλογα ασφαλής, αλλά ο Dowden πιστεύει ότι το να είναι «ανθεκτικό για τρεις ημέρες με απλά λόγια» θα βοηθούσε ένα άτομο να ξεπεράσει τις «τοπικές πλημμύρες» που «μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και … διακοπή νερού.”

«Δεν θα ανησυχείτε μήπως κατεβείτε στα μαγαζιά εκείνη την περίοδο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τελικά τα μέτρα αναμένεται να διευκολύνουν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή κρίση, καθώς θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους δεν ακολουθούν τις συμβουλές της, πρόσθεσε.

«Κάθε επιπλέον άτομο που λαμβάνει μέτρα για να γίνει ανθεκτικός σημαίνει ότι όταν χτυπήσει μια κρίση, η κυβέρνηση μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στους ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι και δεν είναι ανθεκτικοί», είπε ο Ντάουντεν.

lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου