Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Στίφη παρίστανται στις νεκρώσιμες τελετές για Ράισι. Η Ρωσία για παν ενδεχόμενο άρχισε ασκήσεις με πυρηνικά στα σύνορα με Ουκρανία. Ο κόσμος στα κάγκελα! ΒΙΝΤΕΟ.

 

Στίφη ολόκληρα παρίστανται στις τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

και του ΥΠΕΞ που δολοφονήθηκαν την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου και ξεκίνησαν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna. Την ίδια ώρα η Ρωσία για παν ενδεχόμενο πραγματοποιεί τις πρώτες ασκήσεις της με τακτικά πυρηνικά όπλα στα σύνορα με Ουκρανία. Σύμφωνα με κάποιες πηγές αναμένεται σημαντική ανακοίνωση αύριο από Τεχεράνη. Ο κόσμος στα κάγκελα..
Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρόεδρο και όσους τον συνόδευαν στο τελευταίο όντως ταξίδι του έγινε το πρωί στις 9.30 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας) στην Ταμπρίζ και στη συνέχεια οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Τεχεράνη, όπου συνεχίστηκαν οι τελετές.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τον θάνατο του προέδρου και επτά άλλων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν την Κυριακή, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το Ιράν πραγματοποίησε επικήδειες ακολουθίες σε πολλές ιρανικές πόλεις σήμερα Τρίτη για τον πρόεδρο Ebrahim Raisi και άλλους ανώτερους αξιωματούχους που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου πριν από την ταφή του στη βορειοανατολική πόλη Mashhad την Πέμπτη.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν μέσα στην ημέρα στην πόλη Κομ του κεντρικού Ιράν, η οποία φιλοξενεί ένα από τα σεβαστά ιερά και θρησκευτικά σεμινάρια όπου σπούδασε ο Ραΐσι.

Μετά τη δεύτερη νεκρώσιμη ακολουθία στο Κομ, οι σωροί θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ αναμένεται να τελέσει την εκκλησιαστική νεκρική προσευχή.

Την Πέμπτη ο Ραϊσί, θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του, Mashhad, για ταφή στο ιερό του Imam Reza.

Τον Ραϊσί θα αντικαταστήσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Μ. Μοχμπέρ μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την πρώτη φάση ασκήσεων υψηλού κινδύνου πυρηνικών μη στρατηγικών όπλων στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν:

  • Απόκτηση και εξοπλισμός πυραύλων Iskander με ειδικά πυρομαχικά και κρυφή μετακίνηση σε θέσεις εκτόξευσης.
  • Εξοπλισμός πυραύλων Kinzhal με πυρηνικές κεφαλές για συστήματα αεράμυνας.
  • Διεξαγωγή πτήσεων σε καθορισμένες περιοχές περιπολίας.
  • Kαι μια ακόμη εκτίμηση εμπειρογνώμονα επί της συντριβής ελκοπτέρου:
  • Είχες 3 ελικόπτερα να πετούν στη σειρά, το ένα ξαφνικά πέφτει ..Και αν οφειλόταν σε συνθήκες ομίχλης, πώς τα κατάφεραν τα άλλα δύο καλά; Αλλά όχι του προέδρου;» Ο Μάικλ Μαλούφ, ένας συνταξιούχος ανώτερος αναλυτής πολιτικής ασφαλείας ρώτησε τους οικοδεσπότες της εκπομπής The Critical Hour του Sputnik, αναφερόμενος στον πρόωρο θάνατο του Raisi. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος φέρεται να είπε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν εμπλέκoνται στον θάνατο του Ιρανού Προέδρου. Όμως, όπως σημειώνει ο Maloof, το Ισραήλ έχει ιστορικό υποτιθέμενων λαθραίων επιχειρήσεων εντός του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών αγωγών, της δολοφονίας πυρηνικών επιστημόνων και της πρόσφατης απάντησης του Ισραήλ σε μια ιρανική επίθεση που το Ιράν λέει ότι έγινε από την επικράτειά του.«[Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν] ήταν επίσης μια πολύ πενιχρή απάντηση, αλλά νομίζω ότι όλα αυτά σχεδιάστηκαν για κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι σαν αυτό», υπέθεσε ο Maloof. Ο Maloof κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν αποκαλυφθεί ότι εμπλέκεται το Ισραήλ, η απάντηση θα είναι σημαντική. Εάν αυτή η συντριβή ελικοπτέρου ήταν πράγματι σκόπιμη και θα μπορούσε να συνδεθεί ξανά με το Ισραήλ, νομίζω ότι θα δείτε μια πολύ σημαντική απάντηση.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου