Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Σεθ Φράντζμαν: Ιράν και Χαμάς «δοκιμάζουν» το Ισραήλ πριν επιτεθεί η Χεζμπολάχ.

ΣΧΟΛΙΟ : Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι πριν γίνει οτιδήποτε σοβαρό στη Γάζα,πρώτα θα γίνει πόλεμος με τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ και αφού κτυπηθούν σφοδρά η Τύρος και η Σιδώνα ,μετά θα γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα.

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται οι Φρουροί της Επανάστασης από την Τεχεράνη του Ιράν με τους τζιχαντιστές τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τους πρώτους να συμβουλεύουν τους δεύτερους στη σύγκρουσή τους με το Ισραήλ.

Σεθ Φράντζμαν: Ιράν και Χαμάς «δοκιμάζουν» το Ισραήλ πριν επιτεθεί η Χεζμπολάχ

Ο αναλυτής Τζέισον Μπρόντσκι μοιράστηκε στο Twitter ανάρτηση του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Tasnim, η οποία αναφέρει ότι ο Ιρανός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Εσμαήλ Γκαανί, συνομίλησε τηλεφωνικά το απόγευμα του Σαββάτου με τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Αυτό, επισημαίνει, είναι τουλάχιστον το δεύτερο τηλεφώνημα τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ιρανού αξιωματούχου και της Χαμάς, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ιρανού ΥΠΕΞ Ζαρίφ με τον Χανίγιε πριν μέρες.

Ορμώμενος και αναπαράγοντας το tweet του Τζέισον Μπρόντσκι, ο αναλυτής της Jerusalem Post, Σεθ Φράντζμαν, σχολίασε:

«Το Ιράν συμβουλεύει τον πόλεμο στη Γάζα (…), συνεργάζεται με, μαζί και μέσω της δύναμης του εταίρου του (Χαμάς) να χτυπήσει το Ισραήλ και να δοκιμάσει τις ισραηλινές άμυνες για (λογαριασμό) της δύναμης εντολοδόχων του, της Χεζμπολάχ, αργότερα φέτος ίσως».

Ο Σεθ Φράντζμαν προειδοποιεί δηλαδή ότι, το Ιράν σε συνεργασία με τη Χαμάς «δοκιμάζουν» το Ισραήλ αναγνωριστικά για να αξιολογήσουν την κατάσταση πριν εξαπολύσει την κυρίως και πραγματική επίθεση από τον βορρά η λιβανέζικη, σιιτική, φιλοϊρανική και παραστρατιωτική δύναμη, η περιβόητη Χεζμπολάχ.

Τι συζήτησαν Γκαανί – Χανίγιε

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι, «…οι δύο πλευρές συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην κατάσταση και τη σύγκρουση στη Γάζα.

»Ο Εσμαήλ Γκαανί επανέλαβε την υποστήριξη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην παλαιστινιακή αντίσταση απέναντι στη συνεχόμενη επιθετικότητα και στα εγκλήματα του σιωνιστικού εχθρού κατά της Ιερουσαλήμ και της Γάζας.

»Εξήρε την απαράμιλλη και επιτυχημένη αντίσταση εναντίον του σιωνιστικού εχθρού και της υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού, και καταδίκασε έντονα τα βάναυσα εγκλήματα των σιωνιστών κατακτητών εναντίον των Παλαιστινίων, ειδικά στη Γάζα και στη γειτονιά του Σεΐχ Τζαρά στην Ιερουσαλήμ.

»Εξηγώντας τα εγκλήματα του σιωνιστικού εχθρού στη Γάζα και στην Ιερουσαλήμ και τη βάναυση δολοφονία Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών, ο Χανίγιε τόνισε ότι η μάχη της Ιερουσαλήμ είναι η μάχη ολόκληρου του έθνους.

»Επαίνεσε τις θέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και τα δίκαια αιτήματα της Παλαιστίνης», καταλήγει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτός ο Χανίγιε εκτός από αρχηγός της Χαμάς, δηλαδή τζιχαντιστής και τρομοκράτης, είναι επίσης σύμμαχος του Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι ο Χανίγιε δεν βρίσκεται στην Γάζα, για αυτό και μπορεί να τηλεφωνιέται με άλλους διεθνείς τρομοκράτες, ζει μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου