Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Yπουργός Άμυνας Ισραήλ σε ζωντανή μετάδοση: "Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο - Θα κτυπήσουμε Ιράν-Χεζμπολάχ" (βίντεο).

 Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας.

“Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο”. Με τη φράση αυτή έκλεισε την συνέντευξη του στο Fοx News ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αφήνοντας άναυδο τον παρουσιαστή.

“Πείτε μου τι θα συμβεί στον Λίβανο! Εμείς θα πολεμήσουμε” του είπε!
Ο παρουσιαστής “κοκάλωσε”, δεν περίμενε καν τέτοια εξέλιξη!

Ο ισραηλινοί υποστηρίζουν, και είναι αλήθεια, πως χτες προετοίμασαν την διεθνή κοινή γνώμη για την έναρξη του πολέμου. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό είχε η συνέντευξη που δόθηκε από τον ΥΠΑΜ, Benny Gantz, στο Fox News.

ΥΠΑΜ Ισραήλ: “Θα τους κτυπήσουμε – Είμαστε έτοιμοι”.

Εκεί του παρέδωσε σε ζωντανή σύνδεση χάρτη με τις εγκαταστάσεις πυραύλων της Χεζμπολάχ και άλλες υποδομές και λίγο μετά του είπε “το Ισραήλ έχει επικαιροποιήσει τα πολεμικά του σχέδια για να κτυπήσει τα πυρηνικά δίκτυα του Ισραήλ και είναι έτοιμο να δράσει ανεξάρτητα”.

Ότι ακριβώς έλεγε το WarNews247 εδώ και καιρό.

Δείτε το βίντεο εδώ.

“Ο κάθε στόχος μέσα στον Λίβανο έχει ελεγχθεί νομικά, επιχειρησιακά και έχει υπάρξει συλλογή πληροφοριών από τις υπηρεσίες μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε.

Έχουν ελεγχθεί και πολλοί στόχοι εντός του Ιράν. Αν τους πλήξουμε τότε θα καταστραφεί η δυνατότητα του να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

Αν ο κόσμος τους σταματήσει πριν κτυπήσουμε, αυτό είναι καλό. Αν όχι εμείς θα δράσουμε μονομερώς και ανεξάρτητα και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας”

Η Χεζμπολάχ έχει δεκάδες πυραύλους κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων. Μπορείτε να το δείτε στον χάρτη που σας δίνω (σσ του έδωσε ένα χάρτη)

Προετοιμασίες πολέμου.

Όλα δείχνουν πως το Ισραήλ προετοιμάζετε για πόλεμο με την Χεζμπολάχ που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Ίσως το κτύπημα σε Ιράν ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο.

Πληροφορίες φέρουν 3.000 στόχους να έχουν “λοκαριστεί” από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Κάθε 24 ώρες θα πεθαίνουν και 300 μαχητές της Χεζμπολάχ” αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Παράλληλα έχουν εντατικοποιηθεί οι στρατιωτικές ασκήσεις για έναρξη αιφνιδιαστικού πολέμου. Λαμβάνουν χώρα αιφνιδιαστικές στρατιωτικές ασκήσεις, ασκήσεις λογιστικής υποστήριξης, μεταφοράς αρμάτων μάχης, πυρομαχικών.

Επίσης έχουν γίνει ασκήσεις αεράμυνας, πυροβολικού και Αεροπορικές ασκήσεις.

Προχτές το Ισραήλ προχώρησε στην μεγαλύτερη άσκηση αντιαεροπορικής άμυνας που έχει κάνει ποτέ.

Δύο τάγματα αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot προωθήθηκαν σε θέσεις πολέμου και μετρήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης. Οι ασκήσεις διήρκεσαν 4 ημέρες.

Οι Patriot διασκορπίστηκαν σε θέσεις μάχης σε όλα το Ισραήλ μαζί με βοηθητικά στρατεύματα Αεράμυνας και κέντρα Διοίκησης

Χαρακτηριστικό είναι πως η άσκηση διατάχθηκε αιφνιδιαστικά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή προειδοποίηση.

“Εκτελέσαμε την μεγαλύτερη άσκηση αεράμυνας που έχουμε κάνει ποτέ” είπε ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ισραήλ.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως “έγινε προσομοίωση πολέμου σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε πάνω από ένα μέτωπο”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου