Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Πούτιν: Έδωσε εντολή για μαζική κατάταξη κληρωτών σε τέσσερις μήνες.

Αποφασισμένος να δώσει τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ρωσικός Στρατός, είναι ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που υποχρεώνει χιλιάδες νέους άνδρες σε κατάταξη.Ο «Τσάρος» φαίνεται πως δεν έχει ενδοιασμούς όταν πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις για την ενίσχυση του προσωπικού αλλά και την απαραίτητη επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι καίριας σημασίας για την αποτελεσματικότητα τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε το σχετικό προεδρικό διάταγμα που αφορά τον εαρινό σχεδιασμό του ρωσικού Στρατού Ξηράς, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου του 2021.

Βάσει του προεδρικού διατάγματος, προβλέπεται η κατάταξη για στρατιωτική θητεία περίπου 134.650 Ρώσων πολιτών ηλικίας από 18 έως 27 ετών από την 1η Απριλίου μέχρι τις 15 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω πολίτες δεν βρίσκονται σε εφεδρεία, αλλά υπόκεινται σε ενεργό υπηρεσία.

Ωστόσο, το προεδρικό διάταγμα κάνει  λόγο και για απόλυση στρατιωτών, ναυτικών και άλλων κληρωτών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την άνοιξη του 2020, η Ρωσία αντίστοιχα είχε καλέσει για υποχρεωτική κατάταξη περίπου 135.000 κληρωτούς στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου