Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Τ Α! ...ΑΠΟ 'ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟCΥΝΗ'

 Αναστασία (φίλη και αναγνώστης μας): Κώστα καλημέρα (ο Θεός να την κάνει). Μόλις πριν λίγο μου ήρθαν τα δυσοίωνα μαντάτα.Μου τηλεφώνησαν από τη διεύθυνση του σχολείου για να εμβολιαστώ. Φυσικά και τους είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο και ας με διώξουν. Της έκανε τεράστια εντύπωση η απάντησή μου και με ξαναρώτησε. Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για όλους μας. Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα μας λυπηθεί. 


 

 1. Του Δημητρίου Νικ. Δασκαλάκη, Δικηγόρου Αθηνών: Δήλωση Άρνησης Εμβολιασμού

 2. Του Δημητρίου Νικ. Δασκαλάκη, Δικηγόρου Αθηνών: Δήλωση άρνησης υποβολής σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού SARS–CoV-2. Το self test ως πιστοποιητικό «υγειονομικών φρονημάτων»;

 

 

Σχόλιο ΕργΔημΕργ:

 Κυρίες καί κύριοι!


Δυό λόγια γιά τον "υποχρεωτικό" εμβολιασμό. Καί στα ίσα.

Εάν κάποιος είναι διευθυντής (σχολείου, ή δημόσιας υπηρεσίας εν γένει), σημαίνει ότι (με τόση προϋπηρεσία) ΉΔΗ πρέπει να ξέρει πώς να φυλάγεται από κακοτοπιές. Πράγμα που ΔΕΝ γίνεται ούτε στο μιλητό, ούτε στο φιλικό, ούτε στο παρακαλετό σε συναδέλφους, ούτε με το: "- Έλα μωρέ, μας πιέζουν, δεν καταλαβαίνεις;" **Μόνον** γραπτώς γίνεται - καί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Αν δεν το ξέρει, ας πρόσεχε! Ειδικά ο εκπαιδευτικός ας ψάχνει από τώρα να βρεί ιδιαίτερα, διότι αν φάει ποινική καταδίκη, θ' απολυθεί.

Η νομική μας άμυνα είναι:

- Ζητάμε την εντολή (περί υποχρεωτικού εμβολιασμού) ΓΡΑΠΤΩΣ... Πράγμα που σημαίνει ότι, επειδή είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ καί ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όποιος βάζει υπογραφή σε τέτοιο γραπτό, μας δίνει ένα γεμάτο πιστόλι να τον πυροβολήσουμε! (Νομικά μιλάω, κι ούτε ψύλλος στον κόρφο του!)


- Αν δεν το κάνει, τον/την γράφουμε κανονικά.


- Αν επιμείνει, τότε του παρουσιάζουμε την ωραία νομολογία του Αρείου Πάγου του 2006 (δεν θυμάμαι αριθμό... να μας βοηθήσει κάποιος δικηγόρος!), με βάση την οποία ο υπάλληλος είναι ***ατομικά*** υπεύθυνος γιά πράξεις καί παραλείψεις (καί άγνοια νόμου), καί ΔΕΝ μπορεί να επικαλεστεί (ως δικαιολογία) εντολή προϊσταμένου, ακόμη καί γραπτή (καί υπογεγραμμένη), εφ' όσον προέβη σε παρανομίες.


- Σ' αυτή την περίπτωση, εάν μεν η εντολή προϊσταμένου είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη (πχ πάρε μιά καραμπίνα καί πυροβόλα τον κόσμο), τότε δεν υποχρεούμαστε σε εξηγήσεις. Αλλοιώς, πρέπει να εξηγήσουμε γραπτώς το γιατί αρνούμαστε την εκτέλεση της εντολής. Πάντως, γι' αυτή τη δουλειά υπάρχουν ένα σωρό σχετικά κείμενα δικηγόρων στο Διαδίκτυο.


- Εάν πέσουμε σε κομματόσκυλο ή ξεροκέφαλο, τότε του κάνουμε δώρο ένα εξώδικο... γι' αρχή. Κι αν επιμείνει, τότε τρώει καί μήνυση, καί αγωγή.


- Εάν, πάλι, ανταποδώσει νομικά, επειδή -καί καλά- έχει έγγραφο από το υπουργείο κτλ, τότε απαντάμε με μηνύσεις καί αγωγές σε ΟΛΗ την ιεραρχία, όση δεν έχει "ασυλία".

Γιάααα να δούμε τότε, πόσ' απίδια βάν' ο σάκκος!
 

[ Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να πέσουμε καί σε δικαστή/στίνα κομματόσκυλο. Τότε κάνουμε αγωγή κακοδικίας, καί ό,τι άλλο χρειαστεί. Δεν το βάζουμε κάτω. ΟΥΤΕ υπακούμε. Ποτέ των ποτών! :-)  ]

Ας υποθέσουμε ότι είμαι διευθυντής σχολείου. Ας υποθέσουμε ότι δέχομαι την παράνομη εντολή ΑΠΟ ΦΟΒΟ. Και με τη σειρά μου απειλώ τους υφιστάμενους μου εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι, εφ' όσον δέχθηκα μια παρανομία, θ' αναγκαστώ να δεχθώ άπειρες στο μέλλον!
Θα μ' έχουν στο χέρι.Θα μου λένε (αν αντιδράσω) : "- Αφού δέχθηκες εκείνο, τώρα σε πιάσαν οι νομιμοφροσύνες; Σκάσε και κατάπινε!"

3 σχόλια:

  1. ΠΕΡΑΝ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΚΡΑΤΟΥΣ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να δικαστουν για Εσχατη Προδοσια!Δειτε στην τρικλοποδια σαιτ.Ιατρικη χουντα και τρομοκρατια! Με τον Αντωνη Πουλτουρτζιδη τον Φωτη Γιοβανοπουλο καιτον χρηστο Μεργετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διευθυντής σχολείου είμαι. Πουθενά το έγγραφο του υπουργείου δεν μιλα για υποχρεωτικότητα. Ίσα ίσα που για να συμπεριληφθεις στη λίστα θα πρέπει να κάνεις υπεύθυνη δηλωση οτι το επιθυμεις και η σειρά είναι ηλικιακη. Πρωτα οι μεγαλύτερης ηλικίας. Ας μην τρομάζουν οι συναδελφοι. Ειμαι περιεργος, η συγκεκριμένη διευθύντρια είπε επακριβώς "πρεπει να εμβολιαστείς" η ρωτησε "αν θελεις να εμβολιαστείς" και απλά δήλωσε εκπληκτη για την αρνητική απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή