Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Το εφιαλτικό σενάριο για το Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου προβληματίζεται από ένα σενάριο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα: μια δεξιά κυβέρνηση με τη συμμετοχή των χαρίτιων κομμάτων και του Θρησκευτικού Σιωνισμού, μαζί με τους Ναφτάλι Μπένετ, Γκειντέν Σάαρ, Μπέννι Γκάντς και ενδεχομένως τον Γιάιρ Λαπίντ.Παρά την πιθανή συμμετοχή του Lapid, θα ήταν δύσκολο να οριστεί μια τέτοια κυβέρνηση ως μια αριστερή κυβέρνηση. Το σενάριο μπορεί να γίνει πρακτικό μόνο την τελευταία στιγμή, εάν γίνει ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν οι πέμπτες εκλογές.

Το Channel 12 News ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου είπε σε κλειστές συνομιλίες: "Εάν ο Μπενέτ ενταχθεί - θα μπορέσω να σχηματίσω έναν συνασπισμό με 61 βουλευτές. Εάν είχα 59, θα είχα ήδη 61, ο Μπενέτ δεν είναι πραγματικά μαζί μου". Άτομα που ήταν κοντά στον Νετανιάχου αύξησαν τη δυνατότητα εγκατάλειψης της προεδρίας και υποψηφιότητας για πρόεδρο, αλλά με τη σειρά του απέρριψε την πρόταση προς το παρόν και προτιμά να συνεχίσει να διεκδικεί την πρωθυπουργική θέση σαν πρόεδρος του Λίκουντ.

Στην άλλη πλευρά του πολιτικού χάρτη υπάρχει ένας αγώνας εξουσίας μεταξύ του Bennett και του Sa'ar που είναι στα δεξιά και του Yair Lapid που οδηγεί την κεντροαριστερά. Ο Bennett και ο Sa'ar είναι θυμωμένοι με τον Lapid. Σύμφωνα με αυτούς, συλλέγει συστάσεις, παρόλο που δεν έχει την ικανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί τους στην τρέχουσα κατάστασή του.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της United Torah Judaism Moshe Gafni είναι θυμωμένος με τον πρωθυπουργό Netanyahu για την απροθυμία του να συνεργαστεί με τον πρόεδρο της United United List Mansour Abbas για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Γκάφνι είπε ότι "Ο Νετανιάχου, ο οποίος δημιούργησε τον Σμότριχ, θα αποκομίσει αυτό που έσπειρε. Τώρα ο Σμότριχ είναι αυτός που αποφασίζει ποιος μπορεί να πάει στον συνασπισμό.

Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι πέντε από τα έξι μέλη της κοινής λίστας θα συστήσουν στον Πρόεδρο Reuven Rivlin να επιβάλει την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης στον Γιάιρ Λαπίντ. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ο πρόεδρος της UAL Mansour Abbas σκοπεύει να στηρίξει τον πρωθυπουργό Μπινιαμίν Νετανιάχου.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου