Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο απάντησε στην απειλή του Κιέβου να εκδιώξει τους Ρώσους από την Κριμαία.

Ο Σεργκέι Τσέκοφ, μέλος της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε την υπόσχεση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Αλεκέι Ρέζνικοφ, να εκδιώξει τους Ρώσους από την Κριμαία ως παράλογο και συνέκρινε τον αξιωματούχο του Κιέβου με τον χαρακτήρα της παροιμίας.

Νωρίτερα, ο Ρέζνικοφ είπε ότι μετά την «επιστροφή» της Κριμαίας, το Κίεβο θα αποβάλει από εκεί τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν μετακομίσει στη χερσόνησο από την ηπειρωτική Ρωσία.

«Ο Ρέζνικοφ μοιάζει με έναν χαρακτήρα στην παροιμία:« Μέλι, η Εμέλια είναι η εβδομάδα σου ». Στην πραγματικότητα, συνθέτει διάφορους παραλογισμούς για να ηρεμήσει τους τοπικούς εθνικιστές », δήλωσε ο Τσέκοφ στη RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία επτά χρόνια, περίπου 100 χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες επέστρεψαν ή μετακόμισαν στην Κριμαία, οι οποίοι έλαβαν ρωσική υπηκοότητα σύμφωνα με μια απλοποιημένη διαδικασία.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Ρέζνικοφ έμεινε σιωπηλός για αυτό το γεγονός. Προφανώς, είναι κρίμα που οι πολίτες τους αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε μια γειτονική χώρα », δήλωσε ο γερουσιαστής.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου