Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο στρατός των ΗΠΑ ανεβάζει το επίπεδο απειλής της Ευρώπης σε «πιθανή επικείμενη κρίση:» έκθεση.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM) αύξησε τα επίπεδα απειλής της στην Ευρώπη σε μια «πιθανή επικείμενη κρίση» αυτή την εβδομάδα καθώς οι μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες και επιπλέον ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται στην περιοχή. Τα κινήματα των ρωσικών στρατευμάτων θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πρώιμο τεστ της δέσμευσης του Προέδρου Joe Biden στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο στρατηγός Tod D. Wolters, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ δήλωσε «πιθανή επικείμενη κρίση», η οποία είναι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παρακολούθησης. Η διοίκηση αύξησε το επίπεδο παρακολούθησης αφού 4 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πρόσφατες μάχες στην περιοχή του Ντόνετσκ. Η EUCOM έθεσε επίσης την προειδοποίηση αφού τα ρωσικά στρατεύματα επεκτάθηκαν στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για μια προφανή σειρά στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά δεν έφυγαν μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων στις 23 Μαρτίου.

Ένας αξιωματούχος που μίλησε στους New York Times εκτιμά ότι περίπου 4.000 επιπλέον ρωσικά στρατεύματα παρέμειναν στην παραμεθόρια περιοχή της Ουκρανίας μετά το τέλος των πιο πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times ότι ήταν μια ευνοϊκή ρωσική τακτική να χρησιμοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας για να στείλουν ένα μήνυμα τόσο στην ουκρανική κυβέρνηση όσο και σε άλλα δυτικά έθνη. Τρέχοντες και πρώην στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η τελευταία ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων θα μπορούσε επίσης να είναι ένας τρόπος για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εκτιμήσει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν έναντι της Ουκρανίας.

"Αυτό θα μπορούσε να είναι στάση, αλλά το Κρεμλίνο δοκιμάζει τη νέα διοίκηση", δήλωσε ο συνταξιούχος Στρατιωτικός των ΗΠΑ, Στρατηγός Frederick B. Hodges, ο πρώην διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ.

Ο Χοντς, ο οποίος τώρα συνεργάζεται με το Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, δήλωσε στους New York Times ότι η Ρωσία έχει «μηδενικό ενδιαφέρον» για την επίτευξη ειρηνικής έκβασης με την Ουκρανία και αντίθετα θέλει να κρατήσει τη χώρα αποσταθεροποιημένη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν σε μια σύγκρουση χαμηλής έντασης μετά την εισβολή και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Οι μάχες έχουν σημειώσει περιστασιακές εκρήξεις εκείνη την εποχή.

Ο Μπάιντεν μίλησε με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας κλήσης τον Ιανουάριο, στην οποία «επιβεβαίωσε εκ νέου τη σταθερή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυριαρχία της Ουκρανίας», ωστόσο ο Μπάιντεν δεν έχει προγραμματίσει ακόμη μια κλήση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βόλντυμιρ Ζέλενσκι. Σύμφωνα με τους New York Times, η έλλειψη επαφής μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι έχει προκαλέσει ορισμένους πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ να αμφισβητήσουν τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν να υποστηρίξει την Ουκρανία και να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι έγινε κεντρική προσωπικότητα σε μια προσπάθεια του 2019 να κατηγορήσει τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης τηλεφωνικής κλήσης τον Ιούλιο του 2019, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι συζήτησαν ένα περιστατικό του 2016 στο οποίο ο Μπάιντεν φάνηκε να ζητά από τον προκάτοχο του Ζελένσκι να απολύσει έναν Ουκρανό εισαγγελέα που ερευνά τον Μπουρίσμα Χολγκίνγκς , για τον οποίο εργάστηκε ο γιος του Μπάιντεν, ο γιος του Μπάιντεν, Hunter Biden. Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής του κλήσης τον Ιούλιο με τον Ζελένσκι, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να «εξετάσει» την έρευνα για το Μπουρίσμα και το περιστατικό του 2016 με τον Μπάιντεν.

Οι δημοκρατικοί νομοθέτες ψήφισαν για να κατηγορήσουν τον Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ισχυριζόμενος ότι πίεσε τον Ζελένσκι να ερευνήσει τον Μπάιντεν. Ο Τραμπ αθωώθηκε από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους τον Φεβρουάριο του 2020.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δει κάποιες άλλες έντονες ανταλλαγές με τον Πούτιν και τη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν από δύο εβδομάδες, η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ αφού ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον Πούτιν ως δολοφόνο . Αντιδρώντας περαιτέρω στα σχόλια του Μπάιντεν, ο Πούτιν προσκάλεσε τον Μπάιντεν σε μια ζωντανή συζήτηση και είπε ότι ευχήθηκε στον Μπάιντεν «καλή υγεία».

americanmilitarynews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ AMERICAN MILITARY NEWS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου