Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Κλιμακώνεται η σύρραξη στην Ουκρανία: Ρωσικά κομβόι μεταφέρουν ενισχύσεις στους ρωσόφωνους./Κίεβο: "Ο Ρωσικός Στρατός εισήλθε Αν. Ουκρανία με πανίσχυρο πυροβολικό - Δύο Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών στην Κριμαία" - Υπέγραψε διάταγμα "total war" ο Ζελένσκι (βίντεο).

 Εξελίξεις στην περιοχή.

Ένας μεγάλος στρατιωτικός εξοπλισμός μπήκε στο Donbas από τη Ρωσία, ανέφερε το αυτονομιστικό κανάλι "Chetkiy Luhansk" στο Telegram.

Σύμφωνα με το κανάλι, η συνοδεία μπήκε στο Ντονμπάς το βράδυ της 28ης Μαρτίου μέσω της συνοριακής διέλευσης του Γκούκοβο στο όριο των συνόρων που δεν ελέγχεται από την Ουκρανία.

«Μια συνοδεία μικτού στρατιωτικού εξοπλισμού έφτασε χθες το βράδυ από την πλευρά του Γκούκοβο. Βοήθεια της Ρωσίας στον στρατό της Δημοκρατίας! Στο υλικό που μεταφέρεται περιλαμβάνονται ερπυστριοφόρα MT-LB, ΤΟΜΠ στο σύνολο 185 οχήματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία παρείχε επιτέλους στον Στρατό της Δημοκρατίας 4 αυτοπροωθούμενα όπλα 152 χιλιοστών Koalitsiya-SV που έχουν το όνομα, Bastion. Οι Ουκρανοί σύντομα θα νιώσουν τη δύναμη της Koalitsiya», έγραψε το κανάλι.

Το Koalitsiya είναι ένα πυροβολικό 152 mm ικανό να χτυπήσει σε απόσταση 80 km.

Η Koalitsiya παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα. Τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι η πρώτη παρτίδα αυτών των συστημάτων πυροβολικού στάλθηκε στα ρωσικά στρατεύματα για πειραματικές δοκιμές.

LPR κατηγορεί την Ουκρανία για χρήση ηλεκτρονικού σταθμού πολέμου στο Donbass.

Η λαϊκή πολιτοφυλακή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούανσκ κατέγραψε το έργο ενός σταθμού ηλεκτρονικού πολέμου Ουκρανών αξιωματούχων ασφαλείας στην περιοχή του οικισμού Novoluganskoye, που ελέγχεται από το Κίεβο, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή επαφής στο Donbass, Yakov Osadchy , επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της δημοκρατίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η Λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας μέσω ηλεκτρονικού πολέμου (EW) παρεμποδίζουν το έργο των αεροσκαφών της Ειδικής Αποστολής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ (SMM) κοντά στη γραμμή επαφής στο Donbass για να κρύψουν την ανάπτυξη όπλων απαγορεύεται από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Διευκρίνισε ότι νωρίτερα σε αυτόν τον τομέα, εκπρόσωποι της αποστολής κατέγραψαν την ανάπτυξη ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και την εγκατάσταση από τους αποστολείς της 59ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ορυχείων PMN-2 και TM-62, τα οποία απειλούν τη ζωή και την υγεία του τοπικού πληθυσμού.

Συναντήσεις για την αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Η υποομάδα της Ομάδας Επαφών για τον οικισμό της ανατολικής Ουκρανίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη για να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Κίεβου.

"Η υποομάδα ασφαλείας μας, έχει αποφασίσει και πρότεινε μια συνάντηση. Θέλαμε να συναντηθούμε σήμερα, αλλά όλα εξαρτώνται από απεσταλμένους του ΟΑΣΕ. Ενδεχομένως, η [συνάντηση] θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη", δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, ο Kravchuk παραδέχτηκε ότι η κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς "εξακολουθεί να ισχύει, αλλά παραβιάζεται."

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι πέρασε το Σάββατο σε διαπραγματεύσεις με ηγέτες του Normandy Quartet.

"Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα [Σάββατο]. Ο πρόεδρος θα ήθελε να παραμείνει σε επαφή και να συμφωνήσει για μελλοντικά βήματα με άλλα μέλη του Κουαρτέτου: τον γερμανικό καγκελάριο, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο της Ρωσίας", δήλωσε ο Κράβουτς.

Την Παρασκευή, το Κίεβο ανέφερε ότι τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης Shumy στην ανατολική Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η λαϊκή πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) απέρριψε αυτές τις εκθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπροσωπεία του Κιέβου στην ομάδα επαφής συγκάλεσε για έκτακτη συνεδρίαση και ζήτησε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να συγκαλέσει επείγουσα σύνοδο της υποομάδας ασφαλείας.

pentapostagma.gr

Κίεβο: "Ο Ρωσικός Στρατός εισήλθε Αν. Ουκρανία με πανίσχυρο πυροβολικό - Δύο Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών στην Κριμαία" - Υπέγραψε διάταγμα "total war" ο Ζελένσκι (βίντεο).

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Την πρώτη επιβεβαιωμένη είσοδο ρωσικής στρατιωτικής φάλαγγας στην Ανατολική Ουκρανία είχαμε πριν λίγο σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει απόλυτα το WarNews247 που κατέγραφε τις μετακινήσεις δυνάμεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είχαμε πει χτες πως οι Ρώσοι έστειλαν ενισχύσεις στο Ντονμπάς. Σήμερα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Oι Ρώσοι μετέφεραν πυροβολικό εμβέλειας 80 χλμ, το πλέον σύγχρονο που διαθέτουν ενώ αναδιατάσσουν τις δυνάμεις στην Κριμαία με Δύο Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών! Η δύναμη πυρός που συγκεντρώνουν ξεπερνά κάθε όριο.

Χαρακτηριστικό της κλιμάκωσης είναι πως η Ρωσία και η Ουκρανία δεν κρύβουν πλέον τις κινήσεις τους. 

Koalitsiya-SV μετέφεραν οι Ρώσοι στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στο Ντονμπάς από το συνοριακό πέρασμα Gukovo της Ανατολικής Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί μεταδίδουν πως οι Ρώσοι μετέφεραν τεθωρακισμένα οχήματα BMP, MT-LB, APC 185 μονάδες σύνολο. Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως μετέφεραν τα πλέον σύγχρονα συστήματα πυροβολικού Koalitsiya-SV.

Το πυροβόλο ενσωματώνει την κάνη 2A88. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μεγάλος ρυθμός βολής των 16-20 βλημάτων το λεπτό ενώ φέρει κινητήρα 1.000 ίππων, τριμελές πλήρωμα.

Μπορεί να εκτελέσει βολές με συμβατικά πυρομαχικά στα 40 χιλιόμετρα, ενώ με κατευθυνόμενα πυρομαχικά το μέγιστο βεληνεκές διπλασιάζεται, στα 80 χιλιόμετρα.

80 χιλιόμετρα στο Ντονμπάς σημαίνει “θερισμός”…

Μεγάλη αντιαεροπορική άσκηση στο Χάρκοβο.

Οι Ουκρανοί έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τις ρωσικές επιθετικές κινήσεις προς το Χάρκοβο. Πριν λίγο διέταξαν άσκηση αεράμυνας στην συγκεκριμένη περιοχή με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ξανά το WarNews247 που έγραφε πως και το Χάρκοβο αποτελεί στόχο.

Aντιαεροπορικά συστήματα “Strela-10”, “Osa”, SAM “Buk-M1”, “Shilka”, S-300, και ραντάρ “Malakhit”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μέτωπο μεταφέρθηκαν τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή “ Alligator” που χρησιμοποιεί σφαίρες των 14.5 x 114 mm. εμβέλειας 7,000 μέτρων, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Ταυτόχρονα στο Κραματόρσκ έχουν μεταφερθεί τα τουρκικά drones Bayraktar.

O επικεφαλής της ρωσικής Δούμας, Yuri Shvytkin, δήλωσε πριν λίγο:

“Ο ουκρανικός Στρατός συνεχίζει να αυξάνει την δραστηριότητα κατά μήκος της γραμμής επαφής. Μια επίθεση τους θα ακολουθήσει σύντομα”

Για ολοκληρωτικό πόλεμο ετοιμάζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας – Τί αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε.

Ουκρανικές πηγές αποκαλύπτουν πως ο πρόεδρος της χώρας με το νέο διάταγμα που υπέγραψε και το οποίο αποκάλυψε προχτές το WarNews247, θέτει επί της ουσίας ολόκληρο τον πληθυσμό υπό τα όπλα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Ο Ζελένσκι με το νέο  διάταγμα στρατικοποιεί ολόκληρο τον λαό της Ουκρανίας καθώς μιλάει για “γενική στρατιωτική κινητοποίηση” και για τις συνθήκες επιστράτευσης.

Αναφέρεται βέβαια ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει στρατιωτική ισότητα με την Ρωσία και γι αυτό στηρίζεται στο ΝΑΤΟ και στην βοήθεια του.

Αναφέρεται ρητά ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει “απειλή ύπαρξης” . Την κατάσταση επιδεινώνει η έλλειψη χρημάτων και η στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας.

Γι αυτό αναφέρεται πως η μόνη λύση είναι η “άμυνα με όλα τα διαθέσιμα μέσα σε γη, αέρα και θάλασσα.

Στο έγγραφο αναφέρεται 10 φορές ο “συνδυασμός κινήσεων αντίστασης” και η φράση “εδαφική άμυνα” 34 φορές.

Πρόκειται για στρατηγική “ολοκληρωτικού πολέμου”. Πρόκειται για την ίδια στρατηγική που είχε λάβει χώρα παραμονές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με αυτό οι στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται από όλα τα διαθέσιμα μέσα και όχι μόνο από τους επαγγελματίες στρατιώτες.

Για λόγους σύγκρισης στο έγγραφο αναφέρεται μόνο 3 φορές η λέξη “επανεξοπλισμός” και η λέξη “εκσυγχρονισμός” μόνο δύο.

Είναι ξεκάθαρο πως η στρατηγική της Ουκρανίας είναι η διεξαγωγή πανεθνικού πολέμου.

Η ισχυρή εδαφική άμυνα” σε συνδυασμό με το κίνημα αντίστασης θα αυξήσει το επίπεδο άμυνας του κράτους, την κοινωνική συνοχή, την πατριωτική εκπαίδευση των πολιτών και την εθνική άμυνα της Ουκρανίας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα πως η Ρωσία αποτελεί τον Νο 1 εχθρό της Ουκρανίας και ότι χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καθυστερεί την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναφέρεται 19 φορές στο έγγραφο.

 

Δύο Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών μεταφέρει η Ρωσία στην Κριμαία

Σοκ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών περί μεγάλης μεταφοράς δυνάμεων στην Κριμαία οι οποίες θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες.  Ακόμη και οι ίδιοι οι Ρώσοι απορούν με την τόσο μεγάλη αναδιάταξη δυνάμεων.

Η Κριμαία ήταν ήδη απόρθητο φρούριο που διέθετε ένα Σώμα Στρατού, Αεροπορία, τα πιο σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα, αντιπλοικούς πυραύλους. Ταυτόχρονα είναι η βάση του Στόλου Μαύρης Θάλασσας με πυραύλους κρουζ Kalibr.

Ξαφνικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφασίζει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις προκειμένου να την μετατρέψει σε απόρθητο αεροπλανοφόρο. Από εκεί οι δυνάμεις θα επιχειρούν σε Συρία, Ουκρανία και στην Υπερκαυκάσια περιοχή.

Οι Ρώσοι μεταφέρουν:

  1. Συστοιχίες S-500 “Προμηθέας” μαζί με S350 Vityaz . Οι πρώτες συστοιχίες του “Προμηθέα” πηγαίνουν Κριμαία. Υπενθυμίζουμε πως ήδη υπάρχουν συστοιχίες S-400.
  2.  Μεταφέρεται το τρίτο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών του Pskov ενώ ακολουθεί αναδιοργάνωση των δυνάμεων και ιδρύεται η 56η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία με μόνιμη βάση την Κριμαία. Oι δυνάμεις μεταφέρονται από την περιοχή Volgograd.
  3.  Υπενθυμίζουμε ότι στην Κριμαία υπήρχε ήδη από το 2017 το 171ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών με τα πλέον σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό ενώ τώρα αποστέλλεται ακόμη μια Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών. Δημιουργείται δηλαδή “Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης”. Οι δυνάμεις αυτές έχουν Ταξιαρχίες πυροβολικού, άρματα μάχης συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και drones και μπορούν να μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη είτε με αποβατικά.
  4. Στην περιοχή υπάρχει ήδη από το 1947 η 7η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών που είναι ένας μικρός Στρατός. Εχει πολεμήσει σε Αφγανιστάν, Αμπχαζία, Τσετσενία ενώ έχει Ζώνη Ευθύνης την Κριμαία και τον Βόρειο Καύκασο.

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

 warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου