Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

"Ξεκόλλησε" το Ever Given μετά από τιτάνιες προσπάθειες - Πότε θα ανοίξει η διώρυγα του Σουέζ.

 Αποκολλήθηκε μετά από σχεδόν μία εβδομάδα.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο σύντομα θα ανοίξει η θαλάσσια κυκλοφορία σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς στον κόσμο, στη διώρυγα του Σουέζ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο που εμποδίζει το κανάλι του Σουέζ από τη Δευτέρα απελευθερώθηκε από ομάδες διάσωσης τη Δευτέρα, δήλωσε ο πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών της Inchcape Shipping.

H σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με το πρακτορείο, προέκυψε μετά από την αφαίρεση πάνω από  27.000 κυβικών μέτρων άμμου από τις όχθες του ποταμού τα περασμένα 24ωρα.

Ωστόσο, η ακριβής ώρα που η Διώρυγα του Σουέζ θα είναι ανοιχτή στην κυκλοφορία παραμένει ασαφές.

Το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο "Ever Given" μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ την Τρίτη, προκαλώντας το μεγαλύτερο θαλάσσιο "μπτιλιάρισμα" στον κόσμο με αστρονομικές απώλειες στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία στην περιοχή εργάζονταν ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε προσαράξει διαγώνια στη Διώρυγα του Σουέζ

Πλάνα που δείχνουν ότι το σκάφος κινείται ξανά κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά μέσα:

 

Έως και 369 υπολογίζονται τα πλοία που παραμένουν εγκλωβισμένα στη Διώρυγα του Σουέζ, περιμένοντας την αποκόλληση του μεγάλου φορτηγού πλοίου «Ever Given», που έχει προσαράξει για έκτη μέρα στο 151ο χιλιόμετρα της νότιας πλευράς της διώρυγας.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής Διώρυγας του Σουέζ, Οσάμα Ραμπία. Όπως ο ίδιος τονίζει, 25 από αυτά τα πλοία είναι πετρελαιοφόρα. Μέχρι τώρα, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι αιγυπτιακές αρχές, με τη συμβολή 14 ρυμουλκών πλοίων και με εκσκαφή άμμου από το σημείο, δεν έχει επιτευχθεί η αποκόλληση του τεράστιου πλοίου, μήκους 400 μέτρων και πλάτους 59 μέτρων που έχει κόψει στα δύο τη θαλάσσια αρτηρία.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου