Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΒΙΝΤΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ.

 

Η εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων κατά covid19 στη Ρουμανία προκάλεσε χθες βράδυ, Κυριακή 28 Μαρτίου, και αυτήν τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας. για β΄ συνεχόμενη μέρα….

Εκδηλώσεις όλη τη νύχτα σε πολλές πόλεις
Έτσι, στην πρωτεύουσα στο Βουκουρέστι, χιλιάδες άνθρωποι υποδέχτηκαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας – που έχει οριστεί στις 8 μ.μ. – μέχρι αργά το βράδυ και μέχρι την αυγή για πολλούς από αυτούς (περίπου 2.000) στο δρόμο.

Την αυστηροποίηση μέτρων αποφάσισε η κυβέρνηση συνασπισμού PNL-USR-PLUS-UDMR με επικεφαλής τον οικονομολόγο Florin Cîțu (PNL) για λίγο πάνω από τρεις μήνες. Στο Σίμπιου (Nagyszeben), την πρώην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες στο Place du Grand Marché, χθες το βράδυ απαίτησαν δυνατά την «ελευθερία που στερούνται για ένα χρόνο». Ίδιες εικόνες στο Cluj-Napoca (Kolozsvár), επίσης στην Τρανσυλβανία, όπου νέοι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ενάντια στο κλείσιμο γυμναστηρίων, το ίδιο στο Arad, στις όχθες του Mureș, καθώς και στην Timișoara (Temesvár), στο Banat, αλλά επίσης στη Brăila, στη Munténie (Wallachia) στα νοτιοανατολικά της χώρας, στο Pitești στα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, στην Κωνστάντζα, στη Μαύρη Θάλασσα, στο Galați και στο Iași (Ρουμανική Μολδαβία), καθώς και στο Suceava, στην Bucovina, στα βόρεια της χώρας.

Μεταξύ άλλων συνθημάτων, οι διαδηλωτές φώναζαν:

“Κάτω οι μάσκες!” Βγείτε από τα σπίτια, αυτή είναι και η χώρα σας! “,” Κάτω τα μέτρα και τα lockdown! “, Καθώς και” Κάτω o Αραφάτ! ” (από το όνομα του Εθνικού Διευθυντή Υγείας, Ραίντ Αραφάτ, παλαιστινιακής καταγωγής, σημείωμα του συντάκτη.) Ερωτηθείς από τον Τύπο τη Δευτέρα το πρωί, ο πρωθυπουργός Φλόριν Τσεκλερέου είπε ότι κατάλαβε την απογοήτευση του πληθυσμού και δήλωσε: […] Οι Ρουμάνοι μπορούν να διαμαρτυρηθούν αρκεί να μην παραβιάζουν τις ισχύουσες διατάξεις ».

Την Παρασκευή, η ρουμανική κυβέρνηση θέσπισε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 μ.μ. (επί του παρόντος υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ. σε εθνικό επίπεδο) για τις περιοχές που θεωρείται ότι έχουν πληγεί περισσότερο. τα νέα μέτρα προέβλεπαν επίσης το κλείσιμο των καταστημάτων στις 6 μ.μ. σε αυτές τις περιοχές, αντί των 9 μ.μ. αυτήν τη στιγμή.Στο κύμα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση αναθεώρησε τις θέσεις της ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων κατά Covid σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου. Επομένως, τα καταστήματα δεν πρέπει να κλείνουν στις 6 μ.μ..

Στη Ρουμανία επαναστάτησαν γιατί τους μάντρωναν στις 10 το βράδυ και γιατί κλείνουν τα καταστήματα νωρίτερα . Στην Ελλάδα με κλειστά τα μαγαζιά εδώ κι 1,5 χρόνο και με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τα Σαββατοκύριακα ..δηλ. νωρίτερα κι από τις κότες … η ΥΠΟΤΑΓΗ ΉΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ.


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου