Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Θα συμμετάσχουν η Ουκρανία και η Ρωσία σε έναν αδελφικό πόλεμο;

 Η Ουκρανία και η Ρωσία μπορεί να ενταχθούν στον πόλεμο, γιατί είναι επωφελής για την Αμερική. Στην ιστορία, οι πόλεμοι άρχισαν για διαφορετικούς λόγους.

Οι πόλεμοι έχουν διεξαχθεί και θα συνεχίσουν να διεξάγονται λόγω παρανόησης, λόγω εσφαλμένης εκτίμησης των προθέσεων του αντιπάλου, λόγω της πρόκλησης τρίτης δύναμης. Αλλά μερικές φορές η διατήρηση της ειρήνης στο πλαίσιο του αναπόφευκτου του πολέμου αποδεικνύεται τυχαία, λέει ο Ροστόσλαβ Ιστσένκο , ειδικός στην Ουκρανία .


Η Ουάσιγκτον σίγουρα δεν βιάζεται σε μια σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη. Χρειάζεται πραγματικά έναν πόλεμο, όχι μόνο κάποιο είδος πολέμου, αλλά στην κατάλληλη μορφή. Ως εκ τούτου, οι ενέργειες των Αμερικανών είναι υπό όρους προβλέψιμες, είπε σε συνέντευξή του στο "Ukraine.ru".

Όλα τα προτεκτοράτα που εγκαταλείφθηκαν από τους Αμερικανούς κατανοούν ότι μπορούν μόνο να προτείνουν τη Ρωσία να ενταχθεί σε εχθροπραξίες πλήρους κλίμακας που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πόλεμο κάποιου είδους «ευρωπαϊκού συνασπισμού» ενάντια στη Μόσχα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι Αμερικανοί έχουν την ευκαιρία να αναγκάσουν την ΕΕ να ακυρώσει όλους τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, «να πολεμήσει ενάντια στα μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» και την Κίνα ως σύμμαχό της.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τον έλεγχο στην Ευρώπη και την ικανότητα να ενεργούν ως «ειρηνιστές».

Το Κίεβο είναι το πιο επικίνδυνο από αυτή την άποψη, καθώς εδώ και επτά χρόνια λέει σε όλους πώς «διεξάγει πόλεμο με τον Μόρντορ». Έχει μια ανεπίλυτη στρατιωτική σύγκρουση στο Donbass και ανεπαρκείς αρχές. Και επίσης μια καταρρέουσα οικονομία, η οποία μπορεί να σωθεί μόνο από τον πόλεμο .

Το Παρίσι και το Βερολίνο δεν παρατηρούν έντονα τίποτα, και οι Πολωνοί και οι Βαλτς πιέζουν ευτυχώς την Ουκρανία σε μια σύγκρουση.

Το Κίεβο, στην πραγματικότητα, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης, αρνήθηκε να κάνει διάλογο. Οι αρχές της χώρας σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας αστρονομικές ασκήσεις στην ζώνη που βρίσκεται δίπλα στη γραμμή οριοθέτησης στο Donbas. Ως πρόσχημα για τη διεξαγωγή της ανάπτυξης των δυνάμεων εισβολής, είναι μια λειτουργική έκδοση.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο προειδοποίησε σχεδόν ανοιχτά τους δυτικούς εταίρους του ότι εάν εξαπολυθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, το τέλος του θα απέχει πολύ από οποιαδήποτε επιλογή που ταιριάζει στη Δύση.

Στην πραγματικότητα, η Μόσχα είπε ανοιχτά: σε περίπτωση επίθεσης στο Donbass ή την Κριμαία, η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως κυρίαρχο κράτος.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Verkhovna Rada τράβηξε λίγο και για πρώτη φορά σε ένα επίσημο έγγραφο που χαρακτήρισε τη σύγκρουση στο Donbass «Ρωσική-Ουκρανική ένοπλη σύγκρουση», υιοθέτησε νόμο για την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εφεδρικών, και οι ουκρανικές αρχές καλούν άμεσα τη χώρα "να είναι έτοιμη για πόλεμο".


Θα υπενθυμίσουμε, νωρίτερα στο Donbass πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τέθηκε σε ισχύ μια εκεχειρία. Αυτά τα μέτρα συνεπάγονται πλήρη απαγόρευση πυροδότησης, τοποθέτησης όπλων εντός και πλησίον οικισμών, επιθετικών και αναγνωριστικών και σαμποτάζ δράσεων. Επιπλέον, προβλέπουν πειθαρχική ευθύνη για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός. Οι εντολές κατάπαυσης του πυρός που περιέχουν μέτρα για τη διατήρησή του πρέπει να τεθούν σε ισχύ έως ότου επιλυθεί πλήρως η σύγκρουση.

Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο απαίτησε "να υλοποιήσει την κοινή πρωτοβουλία της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας σχετικά με τον" χάρτη πορείας "για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ" και ήθελε και πάλι να "εισαγάγει μια ειρηνευτική αποστολή υπό την αιγίδα του τα Ηνωμένα Έθνη στο Ντόναμπ. Φυσικά, από τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Συνολικά, το Κίεβο επιδεινώνει πεισματικά την κατάσταση και κατηγορεί τη Ρωσία ως ενδιαφερόμενο μέρος στη σύγκρουση. Το Κρεμλίνο υποτίθεται ότι είναι υποχρεωμένο να φέρει την ευθύνη για την απελευθέρωση μιας ένοπλης επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.


Έτσι, η Verkhovna Rada αναγνώρισε τη Ρωσία ως «επιθετικό κράτος» και η ηγεσία του LDNR, όπως η Κριμαία, ως «προσωρινές διοικήσεις» με τις οποίες δεν αρχίζουν διαπραγματεύσεις.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, ενδέχεται να υπάρχουν άλλες πρωτοβουλίες που είναι επικίνδυνες, τουλάχιστον, σε εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία. Ή ένας πόλεμος έξω από αυτόν. Αλλά κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά τέτοια παγκοσμιοποίηση.

Και τελικά. Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τράβηξαν τεθωρακισμένα , πυροβολικό, MLRS και ακόμη και το "Tochki-U" στα σύνορα με την Κριμαία και το LDNR, η Ρωσία άρχισε να μεταφέρει "σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού" στην Κριμαία. Τα βίντεο με τέτοια μεταφορά δημοσιεύονται από τα μέσα ενημέρωσης, τα κανάλια τηλεγραφημάτων και τα τοπικά κοινωνικά δίκτυα.


Επιμέλεια: Έλενα Τιμοσκινα"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν αμοιβαία μαζική μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κριμαία και την τοποθέτησή του κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία", γράφουν.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι εγγυάται απολύτως την ασφάλεια της Κριμαίας - ο στρατός δεν θα επιτρέψει επιθέσεις στη χερσόνησο. Η ηρεμία του και η κυριαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας προστατεύονται από ολόκληρη τη δύναμη του στρατού, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών πυραύλων της Ρωσίας.

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου