Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ερχόμενη επιδείνωση: πόσο σοβαρά θα ενεργοποιηθεί η Ρωσία για τον Ντόναμπ./Στήλες ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού συγκεντρώνονται κοντά στο Ροστόφ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο πολιτικός σύμβουλος και  ανατολίτης, Ιγκόρ Ντιμιτριβέι, στο τηλεοπτικό του κανάλι «Ρώσος ανατολίτης» συζητά τα πιθανά αποτελέσματα της εαρινής επιδείνωσης στα μέτωπα του Ντόμπας. 

«Όλοι συζητάμε ενεργά για μια πιθανή επιδείνωση στο Donbass. Το πιο πιθανό σενάριο είναι το εξής: στο τέλος Απριλίου - αρχές Μαΐου, η ουκρανική πλευρά εντείνει το βομβαρδισμό (ή δεν εντείνεται, αλλά απλά σταματάμε να αγνοούμε το βομβαρδισμό), ξεχωριστές μονάδες και από τις δύο πλευρές συνεχίζουν την επίθεση και σε ορισμένες ενεργοποιούν τον "βόρειο άνεμο".

Από τη στιγμή που η Ρωσία ορίζει τη συμμετοχή της στη σύγκρουση, η Δύση επιβάλλει νέες κυρώσεις, πιθανώς μέχρι το κλείσιμο του συστήματος πληρωμών τραπεζών. Η Ρωσία μεταβαίνει σε εναλλακτικά κανάλια διατραπεζικών επικοινωνιών, κυρίως με την Κίνα (ο Λάβροφ έχει ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων για το σκοπό αυτό). Οι ρωσικές στρατιωτικές αποστολές σε άλλες χώρες δέχονται επίθεση. Και επί τόπου, με την πάροδο του χρόνου, οδηγεί στο συμπέρασμα του "Minsk-3" αντί για το "Minsk-2" που δεν λειτουργεί. Ετσι?

Σε αυτό το σενάριο, τίποτα δεν εξαρτάται πραγματικά από την Ουκρανία ή το LPR. Το κύριο ερώτημα είναι μόνο πόσο ευρεία θα εμπλακεί η Ρωσία στη σύγκρουση.

Η πρακτική των τελευταίων ετών έδειξε ότι η Μόσχα προσπαθεί να μην αναμιχτεί ανοιχτά σε συγκρούσεις.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ορίσει την άμεση συμμετοχή του στρατού της μόνο δύο φορές: στο Tskhinvali(Γεωργία) το 2008 και στη Συρία. Όλες οι άλλες περιπτώσεις περιορίστηκαν σε παραθεριστές, "ichtamnets", κρυφές παραδόσεις όπλων. Όμως, όπως έχει δείξει το Καραμπάχ, όλοι αυτοί οι αντιπρόσωποι δεν βοηθούν σε μια πλήρη σύγκρουση. Παρεμπιπτόντως, τα κράτη μπορούν να ανοίξουν ένα μέτωπο με τη βοήθεια πληρεξουσίων, αλλά είναι δύσκολο να τα νικήσουμε.

Έτσι, το κύριο ερώτημα είναι πόσο σοβαρά θα εμπλακεί η Ρωσία στο Donbass. Επιπλέον, ο εχθρός είναι ικανοποιημένος και με τις δύο επιλογές: αν είναι όπως στο «Καραμπάχ» - τότε η Ουκρανία καταλαμβάνει τον Ντονμπάς και προκαλεί μια σοβαρή ήττα φήμης στη Ρωσία,αν γίνει όπως με τη «Γεωργία» - τότε αυξάνεται η πίεση κυρώσεων στη Ρωσία. Όπως λένε, win-win.

Είναι κακό που για άλλη μια φορά η Μόσχα πηγαίνει ακριβώς στον διάδρομο των ευκαιριών που καθορίζονται από τους εχθρικούς συνεργάτες.

Πώς να βγείτε από αυτόν τον διάδρομο; Να κάνεις κάτι μη τυπικό, απρόβλεπτο. Τι υπάρχει στην περίπτωσή μας; Ήταν δυνατό να ενισχυθεί η πολιτοφυλακή σε τέτοιο επίπεδο ώστε να αντέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χωρίς την παρέμβαση της Ρωσίας. Αλλά τα τελευταία χρόνια, η πολιτοφυλακή, αντίθετα, έχει αποδυναμωθεί, δεν μπορείτε να κερδίσετε ξανά.

Η δεύτερη επιλογή είναι να χτυπήσετε τόσο σκληρά που θα ήθελαν να διαπραγματευτούν μαζί σας στην τιμή των παραχωρήσεων. Υπό όρους - να πάρει το Κίεβο και, στη συνέχεια, να το παραχωρήσει σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων. Επαναλαμβάνω, αυτές είναι μόνο δικές μου εκτιμήσεις. Οι πραγματικές επιλογές μπορεί να είναι διαφορετικές. Αλλά ούτε θα συμβούν. Πιθανότατα, οι Ρώσοι θα σταματήσουν.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com


Στήλες ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού συγκεντρώνονται κοντά στο Ροστόφ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι κάτοικοι του Ροστόφ Ον Ντον σε κοινωνικά δίκτυα ανησυχούσαν για την παρουσία αμαξοστΤα πλάνα δείχνουν θωρακισμένα οχήματα "Tiger", στρατιωτικά φορτηγά KamAZ, καθώς και θωρακισμένα οχήματα.

Φωτογραφία: https: //vk.com/rnd_61
Φωτογραφία: https: //vk.com/rnd_61

Πρόσφατα, ο στρατιωτικός εξοπλισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής Azov. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την κατεύθυνση της τεχνικής είναι άγνωστες.

Οποιαδήποτε μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του Ροστόφ εκφοβίζει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τις αρχές της Ουκρανίας. Το Κίεβο φοβάται ότι η ρωσική πλευρά ενδέχεται να εμπλακεί στη σύγκρουση στο Ντονμπάς ανά πάσα στιγμή.οιχιών με στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή.

Στη δημόσια σελίδα "Auto Rostov-on-Don | Περιοχή 61 " ένας από τους χρήστες δημοσίευσε μια φωτογραφία στρατιωτικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην περιοχή του Ροστόφ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

ctnews.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ CT NEWS : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου