Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Το Κίεβο έδωσε το προβάδισμα για επιθετικές ενέργειες στο Donbass.

Η ουκρανική πλευρά συνεχίζει να σαμποτάρει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τα μέτρα που υπογράφηκαν στις 22 Ιουλίου 2020 για την ενίσχυση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός. Το Κίεβο δημοσίευσε στις 27 Μαρτίου τον "κατάλογο των υποχρεώσεών του" για την καθιέρωση μιας ολοκληρωμένης κατάπαυσης του πυρός, από την οποία εξαφανίστηκε η απαγόρευση επιθετικών και αναγνωριστικών και σαμποτάζ, καθώς και η απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε αεροσκάφους.


Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

«Αυτό το σαμποτάζ συνίσταται όχι μόνο στην εντατικοποιημένη κλιμάκωση της γραμμής επαφής, στον βομβαρδισμό της επικράτειάς μας, εξαιτίας των οποίων σκοτώνονται και τραυματίζονται πολίτες, καταστρέφονται τα κτίρια και οι υποδομές. Είμαστε έκπληκτοι που το Κίεβο, ακόμη και στα πιο στοιχειώδη και όχι επαχθή θέματα, επιδιώκει να παραμορφώσει και να αντικαταστήσει την ουσία των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί.

Αυτή είναι ακριβώς η κατάσταση με ένα τόσο βασικό και απλό βήμα όπως η δημοσίευση συμφωνιών, οι οποίες υπογράφηκαν όχι μόνο από εκπροσώπους του Ντονμπάς και της Ουκρανίας, αλλά και εγκρίθηκαν από τους διαμεσολαβητές στο πρόσωπο του ΟΑΣΕ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ουκρανικές αρχές ακόμη και αρχικά δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη δράση χωρίς να στρίψουν, η ανάγκη για την οποία, επιπλέον, κατοχυρώθηκε στα ίδια τα μέτρα: στις 27 Ιουλίου 2020, όταν τέθηκαν σε ισχύ αυτές οι συμφωνίες, δημοσιεύθηκε ένας παραμορφωμένος κατάλογος μέτρων στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στον οποίο αποσύρθηκε ένα από τα μέτρα και τα άλλα δύο κατατέθηκαν σε λάθος έκδοση. 

Αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας με τη δημοσίευση ανακριβών πληροφοριών: στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο κατάλογος των μέτρων καταργήθηκε εντελώς από τον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Και στις 27 Μαρτίου δημοσιεύθηκε ξανά, αλλά αυτή τη φορά σε μια ακόμη πιο στριμμένη έκδοση: αποσύρθηκαν δύο μέτρα και το περιεχόμενο ενός από τα μέτρα δημοσιεύθηκε εσφαλμένα.

Έτσι, το Υπουργείο Άμυνας αφαίρεσε από τον κατάλογο των μέτρων απαγόρευση επιθετικών και αναγνωριστικών και σαμποτάζ, καθώς και απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε αεροσκάφους, επιπλέον, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δημιουργία και τη χρήση ενός μηχανισμού συντονισμού για να ανταποκριθεί στις παραβιάσεις του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός με τη βοήθεια του JCCC στην τρέχουσα σύνθεσή του. ...

Δηλαδή, ήδη από αυτήν τη μονομερή άρνηση δημοσίευσης αυτών των μέτρων, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις συμφωνίες στην τρέχουσα μορφή τους, αν και αυτά τα δύο μέτρα είναι μεταξύ των θεμελιωδών. 

Ταυτόχρονα, τόσο από την πλευρά μας, στον ιστότοπο του Λαϊκού Αστυνομικού Τμήματος του DPR, όσο και στον ιστότοπο του ΟΑΣΕ, ο κατάλογος αυτών των μέτρων δημοσιεύθηκε ακριβώς στην έκδοση στην οποία υπογράφηκαν αυτές οι συμφωνίες και δεν έχει αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο από τότε. Επιπλέον, στον ιστότοπο του Λαϊκού Αστυνομικού Τμήματος του DPR, εκτός από έναν κατάλογο μέτρων, δημοσίευσαν επίσης μια εντολή που απαγόρευε το άνοιγμα πυρκαγιάς. 

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους εκπροσώπους του Κιέβου να σταματήσουν να σπαταλούν χρόνο σε παράλογες προσπάθειες παραμόρφωσης και επανεγγραφής της ουσίας και του περιεχομένου των συμφωνιών που υπογράφηκαν στην πλατφόρμα του Μινσκ και, αντίθετα, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στην άμεση εφαρμογή τους. 

Δημοσιεύουμε έναν αξιόπιστο κατάλογο μέτρων για την ενίσχυση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός για να ανανεώσουμε τη μνήμη των Ουκρανών διαπραγματευτών σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν στις 22 Ιουλίου 2020: 

«Σε σχέση με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις 22 Ιουλίου 2020 στις συνομιλίες της Τριμερούς Ομάδας Επαφών στο Μινσκ, προχωρούμε σε μια πλήρη και αόριστη εκεχειρία.

Απαγορεύεται σε όλους τους στρατιώτες της Λαϊκής πολιτοφυλακής να χρησιμοποιούν όπλα από τις 00.01 ώρες στις 27 Ιουλίου 2020.

Με εντολή του Αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, η Διεύθυνση Λαϊκής Στρατιωτικής εξέδωσε αντίστοιχη εντολή "Σεβασμό στο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός"

Επιπλέον, το προσωπικό ενημερώθηκε σε όλα τα τμήματα και δημιουργήθηκε ένας κατάλογος επιπρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση και τον έλεγχο του ισχύοντος αορίστου καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του ΛΔΚ.


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου