Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η Κρατική Δούμα απάντησε στις απειλές της Ουκρανίας για έξωση των Ρώσων από την Κριμαία.

Γερουσιαστές και βουλευτές της Δούμας επικρίνουν τη δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Aleksey Reznikov, ο οποίος απείλησε να εκδιώξει τους Ρώσους από την Κριμαία .Η Κρατική Δούμα απάντησε στις απειλές της Ουκρανίας για έξωση Ρώσων από την Κριμαία |  Ρωσική άνοιξη

Νωρίτερα, ο Ρέζνικοφ υποσχέθηκε ότι μετά την «επιστροφή» της χερσονήσου στην Ουκρανία, οι αρχές του Κιέβου θα εκδιώξουν από το έδαφος των Ρώσων που μετακόμισαν από την ηπειρωτική χώρα.

"Αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας"

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρατικής Δούμας για τις υποθέσεις της ΚΑΚ, την Ευρασιατική Ενσωμάτωση και τις σχέσεις με τους συμπατριώτες ,Λεονίντ Καλάσνικοφ, σε συνέντευξή του στη RIA Novosti της Κριμαίας, συμβούλεψε τον Ρέζνικοφ να ανησυχεί για την καριέρα του, όχι για την τύχη της Κριμαίας.

«Οι πολίτες της Ουκρανίας θα« ξυπνήσουν »αμέσως και θα καταλάβουν τι συμβαίνει στη χώρα τους και θα εκδιώξουν όλους αυτούς τους υπουργούς», είπε.

Ο Kalashnikov υπενθύμισε επίσης ότι η χερσόνησος είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας.

Ο υφυπουργός της Δούμα Μιχαήλ Σερέμετ, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την ανάγκη να κηρυχθεί ο Ουκρανός πολιτικός ανεπιθύμητος.

"Προτρέπω τις ... αρχές που διερευνούν να αξιολογήσουν τα λόγια του Ρέζνικοφ σχετικά με την απειλή για τη ζωή των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι απαραίτητο να κινήσει ποινική υπόθεση εναντίον του Ρέζνικοφ και να τον βάλει στη λίστα των καταζητούμενων », τόνισε σε συνομιλία στη RIA Novosti.

Σύμφωνα με τη Sheremet, τέτοιες δηλώσεις εκπροσώπων των αρχών του Κιέβου υπαγορεύονται από τους «ιδιοκτήτες τους στο εξωτερικό».

"Meli, Emelya, η εβδομάδα σου"

Ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Ντζαμπαρόφ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση RT, επέκρινε επίσης τις προσπάθειες της Ουκρανίας να παρέμβει σε ρωσικές υποθέσεις.

«Αυτός (Reznikov - Ed.) Είτε του αρέσει να γράφει φανταστικές ιστορίες, είτε ονειρευόταν γι 'αυτό. Επειδή μιλάει για το έδαφος κάποιου άλλου, για το θέμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κανείς δεν θα βγει από εκεί, οι αρχές του Κιέβου δεν θα κυβερνήσουν ποτέ εκεί », θυμάται.

Ο Σεργκέι Τσέκοφ, μέλος της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, υποστήριξε τον συνάδελφό του και συνέκρινε τον Ρέζνικοφ με τον χαρακτήρα μιας γνωστής παροιμίας.

«Ο Ρέζνικοφ μοιάζει με τον χαρακτήρα της παροιμίας:« Μέλι, Εμέλια, την εβδομάδα σου ». Στην πραγματικότητα, συνθέτει διάφορους παραλογισμούς για να ηρεμήσει τους τοπικούς εθνικιστές », είπε στο RIA Novosti.

Επιπλέον, ο Τσέκοφ υπενθύμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια, περίπου εκατό χιλιάδες Ουκρανοί επέστρεψαν ή μετακόμισαν στη χερσόνησο, οι οποίοι έλαβαν ρωσική υπηκοότητα σύμφωνα με μια απλοποιημένη διαδικασία.

"Αντικατάσταση λόγου"

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για διεθνή νομικά ζητήματα στη μόνιμη εκπροσώπηση της Κριμαίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Αλέξανδρος Μόλοχοφ, σε συνομιλία με τη RIA Novosti, σημείωσε ότι η δήλωση του Ρέζνικοφ σχετικά με την έξωση των Ρώσων από την Κριμαία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Από την πλευρά των ουκρανικών αρχών, παρατηρούμε μια συνεχή αντικατάσταση του λόγου: αντί να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα των διμερών σχέσεων, προσπαθούν να μας επιβάλουν θέματα που έχουν θέσει τα δόντια στην άκρη, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα », κατέληξε ο Molokhov.

Συγκρίνει επίσης τη συζήτηση για τους Ρώσους που «εκδιώχθηκαν από την Κριμαία» με τη συζήτηση για την «εισβολή των ερπετών στο Khreshchatyk».

Συμπρόεδρος της Συνέλευσης των Σλαβικών Λαών της Περιφέρειας της Κριμαίας,ο Ρωμαίος Χεγκρίνετς, με τη σειρά του, χαρακτήρισε τη θέση του Κιέβου στη χερσόνησο ως εκδήλωση υστερίας λόγω της αδυναμίας της επιστροφής της Κριμαίας στον ουκρανικό έλεγχο.

«Προσπαθούν να διατηρήσουν την υπόλοιπη βαθμολογία με παραληρητικές δηλώσεις. Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, τέτοιες δηλώσεις επιδεινώνουν μόνο τη διάσπαση της ουκρανικής κοινωνίας και φέρνουν πιο κοντά την αναπόφευκτη αποσύνθεση της Ουκρανίας ", συνόψισε ο Chegrinets.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Παρ 'όλα αυτά, η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί την περιοχή ως προσωρινά κατεχόμενη περιοχή. Το 96,77% των ψηφοφόρων της Κριμαίας και το 95,6% των κατοίκων της Σεβαστούπολης ψήφισαν για ένταξη στη Ρωσία σε δημοψήφισμα το 2014. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα της Κριμαίας "έχει κλείσει τελικά".


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου