Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

«Παγκόσμιος σωτήρας» της Ανατολής! Η αιτία παγκοσμίου πολέμου έγινε ξεκάθαρη, vid.

 

To el.gr δίνει τις τελευταίες εξελίξεις και θυμίζει κάτι που μερικοί ίσως έχουν ξεχάσει…

Όπως είχατε διαβάσει στο el.gr, o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως η Μόσχα και το Πεκίνο πρέπει να διατηρήσουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο η Δύση αγνοεί, ανοίγοντας ουσιαστικά θέμα για δύο ηγεσίες, δύο κέντρα διαχείρισης της παγκόσμιας εξουσίας (Δύσης και Ανατολής), σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικά η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης (ΕΔΩ).

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του χαρακτήρισε τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θιασώτες του αυταρχισμού, με το Κρεμλίνο, να διαμηνύει πως Μόσχα και Πεκίνο αντιτίθενται και αποκρούουν τις προσπάθειες, όπως τις χαρακτήρισε, που κάνουν οι ΗΠΑ προς επιβολή του δικού τους είδους δημοκρατίας σε άλλες χώρες.

«Η Ουάσιγκτον θεωρεί την δική της δημοκρατία την μοναδικά σωστή και οι ΗΠΑ ποτέ δεν παραιτούνται των προσπαθειών να επιβάλουν αυτό που ονομάζουν δημοκρατία, σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ εννοώντας ότι το κάνουν ακόμα και με την δύναμη των όπλων αδιαφορώντας για τους αθώους νεκρούς.

«Είναι αυτό εναντίον του οποίου τάσσονται η Μόσχα και το Πεκίνο. Και από αυτή την άποψη, πράγματι η κοσμοθεώρηση του Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ είναι απολύτως ταυτόσημες. Και η Μόσχα και το Πεκίνο είναι ενάντια σε έναν τέτοιο εκδημοκρατισμό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όπως αντιλαμβάνονται πλέον όλοι, η παγκόσμια διαμάχη είναι πλέον ξεκάθαρη και αφορά την παγκόσμια διακυβέρνηση. Η Δύση έχει τον δικό της τρόπο και η Ανατολή έναν διαφορετικό, κάτι που αποτελεί την πραγματική αιτία, λόγω της οποίας ενδέχεται να ξεσπάσει παγκόσμια σύγκρουση, αν δεν βρεθεί κοινό έδαφος για την παγκόσμια ειρήνη. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ: Ή παγκόσμια συγκυβέρνηση με δύο κέντρα διαχείρισης της παγκόσμιας εξουσίας ή πόλεμος.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Θυμάστε άραγε τον πρώην πρόεδρο του Ιράν, Mahmud Ahmadineschād;;;

Μίλησε στην αραβόφωνη σύνταξη του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου «Russia Today», μεταξύ άλλων, σχετικά με την πολιτική των διεθνιστικών ΗΠΑ στον κόσμο.

Ο Ιρανός πρώην Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ είχε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο. Το RT τον  ρώτησε για το περιεχόμενο του μηνύματός του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αυτός απάντησε:

«Έγραψα για τον βλαβερό ρόλο της πολιτικής των ΗΠΑ σε σχέση με τις προκλήσεις στην σημερινή διεθνή πολιτική, όπως οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, η φτώχεια και η οικονομική κρίση. Κάλεσα τον Μπάιντεν να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να ακτινογραφήσει και να αναθεωρήσει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία είναι η κύρια αιτία προβλημάτων στον κόσμο».

Γίνεται εμφανές, λοιπόν, πως όλο και περισσότερες φωνές της Ανατολής τάσσονται κατά της δυτικότροπης παγκοσμιοποίησης, ζητώντας αναθεώρηση της αμερικανικής λογικής ακόμα και ρόλο στην επόμενη μέρα του πλανήτη.

Για όσους το έχουν ξεχάσει, ο Αχμαντινετζάντ είχε προαναγγείλει το 2012 τον ερχομό ενός παγκόσμιου «Σωτήρα», ο οποίος θα φέρει ειρήνη, ασφάλεια, ευημερία, χαρά και αδελφοσύνη σε όλους τους λαούς και τα έθνη όλου του κόσμου. Όπως φαίνεται, δεν αποκλείεται τελικά, στις μέρες μας, οι «παγκόσμιοι σωτήρες» να είναι δύο: Ένας της Ανατολής και ένας της Δύσης.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου