Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Πότε θα ξεκινήσει η εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων από το Suez Canal Authority από το EVER GIVEN Vessel;/Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός επαινεί τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αντιμετωπίσει την απόφραξη του καναλιού του Σουέζ.

 CAIRO - 28 Μαρτίου 2021: Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El Sisi ζήτησε από την Αρχή της διώρυγας του Σουέζ (SCA) να προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου Γ για την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων από το λανθάνον σκάφος, Ever Given.Οι απόπειρες έλξης του λανθάνοντος σκάφους Ever Given στο κανάλι Σουέζ - φωτογραφία τύπου

 
Ένας αξιωματούχος στο γραφείο μέσων ενημέρωσης της SCA είπε στην Egypt Today ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από την αρχή να προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια και αυτό δεν σημαίνει ότι η αρχή ξεκίνησε το σχέδιο Γ.
 
Σε περίπτωση που η αρχή δεν κατάφερε να επαναπροσδιορίσει το πλοίο την Κυριακή, όταν εμφανίστηκαν οι υψηλότερες παλίρροιες, θα μπορούσε να καταφύγει στο τρίτο σενάριο εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων για να το βοηθήσει να το επανατοποθετήσει, ένας άλλος αξιωματούχος που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης, είπε στο Egypt Today την Κυριακή.
 
Στο τρίτο σενάριο, η αρχή θα μπορούσε να χρειαστεί βοήθεια για την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων με τη χρήση γιγαντιαίων γερανών και αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.
 
Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι ο γερανός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων είναι αμερικανικός και μπορεί να προέρχεται από τις ΗΠΑ ή από λιμάνι όπου βρίσκεται τώρα.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κυβερνείο του Σουέζ, ο Αρχηγός Αρχηγών του Κανάλι Σουέζ (SCA) Υπολοχαγός Οσάμα Ράμπι ευχαρίστησε ορισμένες χώρες, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα ΗΑΕ, την Ελλάδα, την Ιαπωνία και την Κίνα, για τις προσφορές βοήθειας, λέγοντας « Είναι πιθανό αυτές οι προσφορές να υπόκεινται σε συντονισμό σε περίπτωση που καταφύγουμε στο τρίτο σενάριο. "

 
Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Abdel Fattah El Sisi παρακολουθεί στενά την κατάσταση του προσβεβλημένου σκάφους σε καθημερινή βάση.
 
Πρόσθεσε ότι η αρχή έχει θέσει τρία σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση του προσβεβλημένου πλοίου: πρώτον, χρησιμοποίησε τα ρυμουλκά, στη συνέχεια βυθοκόρηση χρησιμοποιώντας τους βυθοκόρους της αρχής και επέστρεψε πάλι σε ρυμουλκούμενους ελιγμούς και τελικά θα καταφύγει στο Σχέδιο Γ, που σημαίνει εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων. από το πλοίο.
 
Το πλοίο EVER GIVEN, μήκους 400 μέτρων και πλάτους 59 μέτρων, έχει 18.300 εμπορευματοκιβώτια επί του σκάφους χωρητικότητας 224.000 τόνων που έτρεξε προσβλητικά λόγω κακών καιρικών συνθηκών και αμμοθύελλας και σφηνώθηκε διαγώνια στο κανάλι στα 151km του καναλιού, όπου τα πλοία περνούν από τις δύο κατευθύνσεις . Όντας εγκλωβισμένος σε αυτό το σημείο, το πλοίο είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου μέσω του καναλιού από τις 25 Μαρτίου 2021.
 
Ο αριθμός των πλοίων που περιμένουν στο κανάλι του Σουέζ που μπλοκαρίστηκε από το σκάφος που έτρεξε προσγειωμένος έφτασε τα 321 πλοία και ότι η αρχή τους παρέχει όλες τις υλικοτεχνικές υπηρεσίες που χρειάζονται, ανέφερε ο στρατηγός Rabie.

 
Στην ομιλία του, ο Ραμπέι διευκρίνισε ότι το συμβάν δεν συνέβη στη νέα ναυτιλιακή λωρίδα του καναλιού του Σουέζ, αλλά συνέβη στη νότια είσοδο του καναλιού. "Κανένα πλοίο που δεν είναι προσγειωμένο στο κανάλι του Σουέζ δεν έχει αλλάξει πορεία σε άλλα δρομολόγια", δήλωσε ο Ράμπι, προσθέτοντας ότι αποκλείει οποιαδήποτε πλοία θα αλλάξει πορεία στο μέλλον, εξηγώντας ότι το κανάλι του Σουέζ "είναι το συντομότερο πέρασμα για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα στον κόσμο."
 

Το συμβάν δεν είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, θανάτους ή ατυχήματα ρύπανσης, είπε, προσθέτοντας ότι η αμμοθύελλα και ο κακός καιρός δεν θα μπορούσαν να είναι η κύρια αιτία του συμβάντος, προσθέτοντας ότι ένα ανθρώπινο ή τεχνικό σφάλμα θα μπορούσε να είναι ο λόγος, αλλά θα υπάρξει μια έρευνα για να μάθετε τους ακριβείς λόγους μετά την επαναφόρτιση του πλοίου.
«Σε τέτοια περιστατικά, ζητάμε από τον αρχηγό να διατηρήσει και να έχει όλα τα έγγραφα, τα βίντεο και τους ήχους για τις έρευνες», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η αποζημίωση θα εξεταστεί αργότερα. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε επηρεαστεί όταν πρόκειται για τα έσοδα, επειδή τα άλλα πλοία περιμένουν ήδη στο κανάλι», δήλωσε ο Rabie, προσθέτοντας ότι η εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων είναι το τρίτο σενάριο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί για την επαναπλήρωση του πλοίου.
 
«Την Παρασκευή, υπήρξε μια ένδειξη επιτυχίας για την επαναπλεύρωση του πλοίου, αλλά έχει σταματήσει λόγω του χαμηλού επιπέδου των παλιρροϊκών υδάτων, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναζωογόνησης», δήλωσε η Rabie. ΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ το πλοίο, σύμφωνα με τον Ράμπι, έχει περάσει από το κανάλι πριν.
 
Άφιξη νέων ρυμουλκών. 
 
Δύο νέα γιγαντιαία ρυμουλκά έχουν φτάσει στο κανάλι του Σουέζ για να συμμετάσχουν στη διαδικασία έλξης του λανθάνοντος πλοίου , δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής της Αιγυπτιακής Αρχής του Σουέζ ,Τζωρτζ Σαφάτ, σε ανακοίνωση.
 
Τα δύο νέα γιγαντιαία ρυμουλκά "Abdel Hamid Youssef" και "Mustafa Mahmoud" θα συμμετάσχουν στους ελιγμούς έλξης μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους στο ναυτικό ναυπηγείο Port Said με δύναμη έλξης 70 τόνων το καθένα.
 
Τα δύο ρυμουλκά έχουν τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές, το καθένα έχει μήκος 35,87 μέτρα, πλάτος 12,5 μέτρα, με μέγιστο βάθος για κάθε πλοίο 5,75 μέτρα και ταχύτητα 13 κόμβων, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι έλικες των πλοίων κατασκευάζονται από τη γερμανική εταιρεία Voith και άλλα μηχανήματα κατασκευάστηκαν από την ιαπωνική εταιρεία DAIHATSU.

Η άφιξη πραγματοποιήθηκε αφού συνολικά 27.000 κυβικά μέτρα άμμου και λάσπης έχουν βυθιστεί μέχρι στιγμής από τον βυθοκόρο Mashhour γύρω από το τόξο του πλοίου Ever Given, σημειώνοντας ότι το έργο βυθοκόρησης έφτασε σε βάθος 18 μέτρων.

«Οι προσπάθειες  ΠΑΝΤΑ συνεχίζονται όλο το εικοσιτετράωρο πραγματοποιώντας εργασίες βυθοκόρησης και κάνοντας ελιγμούς μερικές φορές συμβατούς με τις παλιρροιακές συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της SCA στη δήλωση.

egypttoday.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ EGYPT TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός επαινεί τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αντιμετωπίσει την απόφραξη του καναλιού του Σουέζ.

ΟΔιεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) έχει δώσει διαβεβαιώσεις σε μια δήλωση τύπου ότι παρακολουθεί στενά το συμβάν στο οποίο εμπλέκεται το MV Ever Given. 

«Προσφέρω την ενθάρρυνσή μου στις Αιγυπτιακές Αρχές, καθώς και στους πωλητές, τους χειριστές ρυμουλκών και βυθοκόρων, και όλα τα άλλα μέρη, που εργάζονται ακούραστα για να επιπλέουν με ασφάλεια το πλοίο και να συνεχίσουν τη διέλευση μέσω μιας από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές θαλάσσιου εμπορίου στον κόσμο ως το συντομότερο δυνατό. Εκτιμώ τις προσπάθειες κάθε ατόμου που εμπλέκεται », δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΝΟ Κιτάκ Λιμ. 

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει τις επιπτώσεις του προσωρινού κλεισίματος του καναλιού, ζητώντας υπομονή από τους ενδιαφερόμενους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτό γίνεται ώστε όλα τα μέρη να μπορούν να εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι το πλοίο, το πλήρωμά του, το φορτίο του και το περιβάλλον παραμένουν προστατευμένα. 

Ο Λι σημείωσε ότι ανυπομονεί να λάβει πληροφορίες από την έρευνα για το περιστατικό, έτσι ώστε ο ΔΝΟ να μπορεί να ενεργήσει βάσει οποιωνδήποτε κατάλληλων συστάσεων που προέρχονται από τα ευρήματα.

dailynewsegypt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DAILY NEWS EGYPT : Corfiatiko.blogspot.com

Αντιμετωπίζουμε τον χρόνο για να επιστρέψουμε την πλοήγηση στο κανάλι του Σουέζ, λέει ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μοστάφα Μάντμπουλι, δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του αγωνίζεται ενάντια στον χρόνο για να επιστρέψει τη ναυσιπλοΐα στο κανάλι του Σουέζ, αφού το πλοίο εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» κατατέθηκε στην ζωτική εμπορική πλωτή οδό την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του υπουργικού συμβουλίου, ο Madbouly εξήγησε ότι έχει ζητηθεί διεθνής εμπειρογνωμοσύνη για συνεργασία με την Αρχή του καναλιού του Σουέζ (SCA) και παροχή καθοδήγησης για την αντιμετώπιση του ατυχήματος.

Ο υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό περιστατικό, καθώς το Ever Given είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι το κανάλι του Σουέζ είναι μια ευαίσθητη και κρίσιμη πλωτή οδός και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση της κίνησης των πλοίων, ειδικά όταν ασχολούνται με τέτοια γιγάντια πλοία.

Η SCA βρίσκεται στην κορυφή του συμβάντος από τη στιγμή που συνέβη,διαβεβαίωσε ο Madbouly , χρησιμοποιώντας τα ανώτερα στελέχη του και όλο τον κορυφαίο εξοπλισμό τους.

Ο επικεφαλής της SCA, Osama Rabie, εξήγησε το Σάββατο ότι οι εργασίες συνεχίζονται όλο το εικοσιτετράωρο για τον τερματισμό της κρίσης.

Κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος από την τηλεοπτική εκπομπή του Ahmed Moussa "Ala Massoulity" (Με την ευθύνη μου), η Rabie είπε ότι οι άνεμοι δεν ήταν υπεύθυνοι για το ατύχημα και σημείωσαν ότι το κανάλι έχει λάβει πλοία μεγαλύτερα από το Ever Given.

Αντ 'αυτού, κατηγόρησε τον καπετάνιο του πλοίου ότι βρίσκεται πίσω από την κρίση.

Διαβεβαίωσε ότι μόλις αποσυνδεθεί το πλοίο, όλα τα πλοία που έχουν σταματήσει στη λωρίδα αποστολής θα συνεχίσουν να λειτουργούν εντός 47 ωρών, ενώ πέντε από τα πιο εξελιγμένα ρυμουλκά παγκοσμίως έχουν συμβληθεί για να βοηθήσουν στην εκ νέου επιβίωση του Ever Given. .

Το παγιδευμένο πλοίο ζυγίζει 223.000 τόνους, μεταφέρει περίπου 18.000 εμπορευματοκιβώτια και έχει μήκος 400 μέτρα.

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί από το περιστατικό.

egyptindependent.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ EGYPT INDEPENDENT : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου