Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η Ουκρανία κήρυξε επίσημα πόλεμο στη Ρωσία και υπέβαλε αιτήματα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Από σήμερα, 30 Μαρτίου, η Ράντα ενέκρινε ένα ιστορικό ψήφισμα σχετικά με την «κλιμάκωση της ρωσικής-ουκρανικής ένοπλης σύγκρουσης». Για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, χρησιμοποιήθηκε ο ορισμός της ένοπλης σύγκρουσης και όχι της ρωσικής επιθετικότητας. 

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε μια δήλωση που αναφέρεται σε κλιμάκωση στο Ντόναμπ. Οι βουλευτές ισχυρίζονται ότι μαρτυρεί τη συνέχιση της «παραβίασης της Ρωσίας για τις υποχρεώσεις της να επιλύει ειρηνικά τη σύγκρουση».

«Η τρέχουσα κλιμάκωση στο Donbass μαρτυρεί τη συνεχιζόμενη αδιάφορη παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία των υποχρεώσεών της να επιλύει ειρηνικά τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών του Μινσκ που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο της μορφής της Νορμανδίας και την πρόθεσή της να αποτρέψει τη σταθεροποίηση της κατάστασης τη ζώνη σύγκρουσης και να επιτευχθεί οποιαδήποτε πρόοδος, σε όλα τα ίχνη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, "- είπε στο έγγραφο που ενέκρινε η Rada σε μια έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

"Οι σημερινές ενέργειες της Ρωσίας αποσκοπούν στην καταστροφή όλων των προσπαθειών για τον τερματισμό της σύγκρουσης και την ειρηνική επανένταξη των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών", λένε οι βουλευτές της Ουκρανίας.

Καταδικάζοντας τη «συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας», το κοινοβούλιο τόνισε ότι η Ρωσία «είναι υπεύθυνη για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το ουκρανικό κοινοβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και προέβαλε αίτημα για τη Ρωσία.

Ζητήθηκε από τη Ρωσία να "σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να τηρήσει ανεπιφύλακτα την εκεχειρία, να εκπληρώσει πλήρως τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να αποσύρει από την Ουκρανία τον στρατό της, τους μισθοφόρους, τους ένοπλους σχηματισμούς, τους οποίους οδηγεί, παρέχει και χρηματοδοτεί"

Η διεθνής κοινότητα και τα κοινοβούλια άλλων κρατών Κίεβο προέτρεψαν να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στη Ρωσία.

308 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, εκτός από τους βουλευτές της αντιπολιτευόμενης πλατφόρμας - For Life, από την οποία δεν υπήρχε ούτε μία ψήφος. 

Σημειώνεται ότι, πριν από την ψηφοφορία για το ψήφισμα, ο Ράντα άκουσε μια έκθεση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, του στρατηγού Ruslan Khomchak, ο οποίος είπε ότι η Ρωσία φέρεται να αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα της Ουκρανίας.

Αυτή η κατάσταση σχολιάστηκε από τον συγγραφέα του καναλιού Donetsk Telegram "Makarenko.Live":

«Ο Ράντα υιοθέτησε ένα σχέδιο δήλωσης που αναφέρει ότι ο πόλεμος στο Ντονμπάς είναι μια ρωσική-ουκρανική ένοπλη σύγκρουση (μια διεθνής ένοπλη σύγκρουση, δηλαδή ένας πόλεμος).

Θα εκπλαγείτε, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά. Νωρίτερα ονομάστηκε απλώς «Επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας»

Αυτή η δήλωση εμποδίζει εντελώς την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ από το Κίεβο, δεδομένου ότι ορίζουν σαφώς τα μέρη της σύγκρουσης - το Κίεβο από τη μία πλευρά, το LPNR από την άλλη (βλ. Παράγραφο 2 του πακέτου μέτρων).

Σήμερα στο κοινοβούλιο δήλωσαν επίσημα, στο υψηλότερο επίπεδο, ότι τα μέρη στη σύγκρουση είναι η Ουκρανία και η Ρωσία. "


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου