Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Νέα ραντάρ στην Σ. Ρωσία για την αντιμετώπιση της πρόωρης μάχης το 2013.

            ΜΟΣΧΑ, 28 Δεκεμβρίου (RIA Novosti) - Μια νέα γενιά Voronezh-DM --κατηγορία αντιπυραυλικών ραντάρ --θα τεθούν στο καθήκον της μάχης κοντά στην πόλη της Aρμαβίρ, στη νότια περιοχή του Κρασνοντάρ της Ρωσίας στις αρχές του 2013,δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την Παρασκευή.
             "Το ραντάρ θα παρακολουθεί το ρωσικό εναέριο χώρο στο νότιο στρατηγικό φορέα», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Κρεμλίνου με τους πρόσφατα-διορισμένους και προαχθέντες υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους.
            Το ραντάρ Aρμαβίρ θα αντικαταστήσει το σταθμό ραντάρ Γκαμπάλα, που η Ρωσία είχε μισθώσει από το Αζερμπαϊτζάν για 10 χρόνια. New Radar in S. Russia to Go on Combat Duty Early in 2013

              Η μίσθωση, η οποία υπεγράφη το 2002, έληξε στις 24 Δεκεμβρίου, και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα την ανανεώσει.
             Το αντιπυραυλικό ραντάρ στο Aρμαβίρ είναι ένα από τα τέσσερα της νέας γενιάς-- Voronezh-class --ραντάρ που έχουν κατασκευαστεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
               Δύο Voronezh-Μ ραντάρ έχουν αναπτυχθεί στο Λεκχτούσι,κοντά στην Αγία Πετρούπολη και κοντά στην πόλη της Usolye-Sibirskoe στην περιοχή Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.
             Μια άλλη Voronezh-DM ραντάρ κατηγορία που σταθμεύουν στο δυτικότερο θύλακα του Καλίνινγκραντ και τέθηκαν σε υπηρεσία το Νοέμβριο του περασμένου έτους ,ο τότε πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ,δήλωσε ότι ήταν μέρος της απάντησης της Ρωσίας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ,για την Ευρωπαϊκή πυραυλική άμυνα.        
http://en.rian.ru/military_news/20121228/178464136.html          ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου