Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

"Γιουχάισμα" κατά Δένδια στην Κέρκυρα και πολιτική διαμάχη με το ΣΥΡΙΖΑ.Πολιτικό θέμα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή τις αποδοκιμασίες του Νίκου Δένδια από μικρή ομάδα ατόμων, χθες το βράδυ έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.
Ο ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου, κάνει λόγο για ολιγάριθμη ομάδα αντιεξουσιαστών και το συνδέει με την έφοδο της Αστυνομίας στην Αθήνα στην κατειλημμένη μέχρι πρόσφατα Βίλα Αμαλία.

Η ανάρτηση του left.gr και η απάντηση Δένδια

Η πολιτική διάσταση του θέματος προέκυψε μετά τη σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας Left.gr που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, και η οποία αναφέρει: «Έξω από το δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας γιουχαρίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μία από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας παρακολουθούσε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Νίκος Δένδιας, όταν γιουχαρίστηκε από πολίτες. Μπήκε τρέχοντας στο αμάξι του και έφυγε με τη συνοδεία του».
Το περιστατικό επιβεβαίωσε μεν ο ίδιος ο Κερκυραίος Υπουργός, ωστόσο, εξαπέλυσε δια του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σφοδρή πολιτική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖα στηλιτεύοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υβριστική επίθεση, όπως τη χαρακτηρίζει: «Το γεγονός ότι η κομματική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (left.gr) επιχαίρει για τις ύβρεις 4-5 αντιεξουσιαστών εναντίον του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια, χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, λόγω της απόδοσης εκ νέου στο Δημόσιο και στον ελληνικό λαό της βίλας «Αμαλία», αποτελεί όνειδος για την ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος και σοβαρή οπισθοδρόμηση στον πολιτικό μας πολιτισμό.
Τους το επαναλαμβάνουμε: η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο Νόμος θα επιβληθεί, η δημόσια περιουσία θα ανακτηθεί και θα περιφρουρηθεί», αναφέρει ο κ. Δένδιας στην ανακοίνωσή του.

Η απάντηση του left.grΣτην ανακοίνωση Δένδια απάντησε το left.gr το οποίο τη σχολιάζει με τη φράση, «άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε αλλά δεν πειράζει, ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι αμαρτία».
Η ανάρτηση του left.gr αναφέρει: «Πιάστηκε ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης από τη δημοσίευση του left.gr περί αποδοκιμασίας του στην Κέρκυρα, θίχτηκε και αποφάσισε να απαντήσει. Βεβαίως κ. Δένδια, ανάκτηση δημόσιας περιουσίας είναι η βίαιη εκκένωση ενός εγκαταλελειμμένου νεοκλασικού που μετατράπηκε σε κοινωνικό χώρο (και που αντιμετώπιζε το παρακράτος της περιοχής). Υποθέτουμε πως αυτό ήταν το plan B του κ. Στουρνάρα. Να πάρουν πίσω τα κτίρια των καταλήψεων για να τα παραδώσουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Κατά τ'άλλα, πίσω από κάθε δημόσια αποδοκιμασία να κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια βολική επεξήγηση. Απλά, κάποιοι τους έφτυναν και έβγαζαν ανακοινώσεις ότι βρέχει.
Υ.Γ Άραγε υπάρχει ειδική ομάδα του Υπουργείου που ασχολείται αποκλειστικά με την ανάγνωση δημοσιεύσεων του left.gr και ανακοινώσεων της Νεολαίας Συνασπισμού; Γιατί όλα σ'αυτό το συμπέρασμα οδηγούν».Η επίμαχη ανάρτηση στο Indymedia

Ας σημειωθεί ότι ανάρτηση έχει γίνει για το περιστατικό στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org από φερόμενους ως συμμετέχοντες στην ομάδα που εξαπέλυσε φραστική επίθεση στο Ν. Δένδια. Η ανάρτηση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μία από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας παρακολουθούσε ανέμελος ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Νίκος Δένδιας, ανενόχλητος όταν διάφοροι σύντροφοι ενημερωθήκαμε για την παρουσία του στο χώρο. Άμεσα σύγκεντρωθηκαμε έξω από το χώρο του δημοτικού θεάτρου, και στην προσπαθειά του να αποχωρήσει εσπευσμένα γιουχαρίστηκε από τους συντρόφους. Μπήκε άρον- άρον στο αμάξι του και έφυγε με τη συνοδεία του». Η ανάρτηση καταλήγει με τη φράση «αλληλεγγύη στην κατάληψη βίλα Αμαλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου